מחשבים:ללמוד מקצוע או תואר

מחשבים:ללמוד מקצוע או תואר../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אני לא יודע מה לעשות אני לא יודע מה לבחור... מה עדיף תואר במחשבים או לימודי מקצוע (ולמי שמתעניין MCSA-MCSE)

inbal76

New member
מה עדיף - לאיזו מטרה?

אם אתה רוצה להיות מנהל רשתות, אז MCSA-MCSE. אם אתה רוצה להיות מהנדס תוכנה - תואר במדעי המחשב או הנדסת תוכנה. אם אתה רוצה להיות מהנדס חומרה - תואר בהנדסת מחשבים או הנדסת חשמל. אם אתה רוצה להיות משהו אחר במחשבים - אז משהו אחר. קודם תחליט מה אתה רוצה לעשות ומה מעניין אותך, ורק אז תוכל לבדוק מהי הדרך להגיע לשם.

אז אצלי זה קצת יותר מסובך

הרשי לי להיות בטוה והלגיד שאצלי הכסף מדבר. אני יודע שלטווח הארוך עדיף להיות עם תואר ולטווח הקצר עם מקצוע. אבל הבעייה שלי היא עבודה. יצא לי לראות שיש הרבה אנשים עם תואר במחשבים/היסטורייה/משפטים וכו'... והם חסרי עבודה כי התואר לא עוזר ברגע שאין נסיון. ויצא לי לבדוק ובדרבי היועצת קורסים אמרה לי שאחרי שנה ראשונה של לימודים לתואר במחשבים הם יעזרו לי למצוא עבודה בתחום... לאיזה עבודה בדיוק מתקבלים אחרי שנה א' באונ' בדרך לתואר במחשבים. אני יודע שכמנהל רשתות MCSA-MCSE המשכורת סבבה לגמרי ואפילו הזותרים חסרי הנסיון (ולי יש נסיון אני טק"מניק מהצבא) מקבלים משכורת יפה של 5-6 ויש לי חבר שהיה בממר"ם (בל נא נשווה בנינו) שמקבל ב ECI בסביבות ה 12 אלף שקל+מכונית+טלפון צמוד... אז מה רע
בגדול האדיאל הוא לעבוד וללמוד לתואר במקביל אבל לא נראה לי שיהיה לי כסף לזה

inbal76

New member
זה נשמע שכבר החלטת מה מתאים לך

סבבה. אז איפה בעצם ההתלבטות?
נ.ב. רק לתשומת ליבך, יש כל מיני מכללות וקורסים שמבטיחים למצוא לך עבודה אח"כ, וממה שאני שמעתי לא כולם מקיימים. אני לא אומרת שום דבר על דרבי ספציפית, רק שלא תאמין בעיניים עצומות להבטחות האלה.)

אז ככה ../images/Emo26.gif

דבר ראשון ענבל השוקו חם משגע!!! (אבל בטח משמין בטירוף). אני לא אמרתי שהם מבטיחים עבודה הם פשוט יעזרו לך למצוא (הרי הם לא שולטים על הרושם שתעשה בראיון). בכל אופן אני עדיין קצת מבולבל... יש לי פגישות ייעוץ בקרוב מקווה שזה יעשה לי סדר

inbal76

New member
../images/Emo13.gif כן, משמין מאוד.

פגישת יעוץ זה נשמע לי רעיון טוב. בהצלחה!

למעלה