מחשבים מוחדשים. האם יש מישהו שניסה? שיודע? כדאי?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מחירים מאוד מפתים
אשאל שאלה:
אדם רכש מחשב והשתמש בו. לאחר תקופת מה (ועדיין במהלך הזמן ש"מותר לו להתחרט", הוא התחרט והשיב את המכשיר למוכרו.
המוכר דאג לארוז מחדש את המוצר, ובמקרה רע יותר, הוא גם נאלץ לטפל גם בליקויים שהיו בו.
רק לאחר מכן, הוא הציע את המוצר כ"מוחדש".
* האם תדע מה היו הליקויים?
* האם יש לך ביטחון שאותו ליקוי לא יישנה?
* פעם, מזמן. אבל ממש מזמן, מישהו קרא לי לתקן טלוויזיה (מהראשונות הצבעוניות שנמכרו בתחילת שנות ה-80).
באתי. פתחתי ובדקתי. על הלוח מצאתי אזור שלם, שבו ההלחמות נראו "מוחדשות", ואתה מבין? הלחמה של מפעל נראית שונה מהלחמה ידנית - פרי עבודתו של טכנאי, ויהיה מוכשר ככל שיהיה.
אז נכון. ככל שזכור לי, התקלה שתיקנתי לא הייתה באזור שטופל בעבר, אבל איכשהו, אילו מצאתי תופעה כזו במוצר שאני רכשתי, הייתי מתבעס.
* ונכון. פעם קניתי גם מוצר שנולד פגום, והיבואן גם טען שאני הוזה ואין כלל ליקוי. לאחר שהמכשיר הלך ושב מספר פעמים למעבדה, הוא תוקן (כראוי). אבל אז הייתי רק בן 18, ואז לא עלה על דעתי שיכולתי בעצם לדרוש החלפה של מוצר ש"נולד פגום" ממש מהתחלת דרכו - וזה לא קרה אצלי.
* אז... ישבתי עם חבר ובדקנו את הנתונים של אחד מהמחשבים ה"מוחדשים" שהוצעו באתר מכירות כלשהו, כי חשבתי "להתקדם".
ומה? המעבד אינו מהדורות האחרונים. לוח האם בהתאם. אז נכון. זה היה I-5, אבל לא כזה שאתה תרכוש כעת בבית עסק שימכור לך מחשב חדש.

100W

Member
כדי לקבל אינדיקציה מסוימת כדאי אולי לשאול את השאלה: כמה זמן אחריות אתה מקבל? ואחריות של מי?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כדי לקבל אינדיקציה מסוימת כדאי אולי לשאול את השאלה: כמה זמן אחריות אתה מקבל? ואחריות של מי?
גם אם תקבל אחריות ארוכת טווח, לא תשמח לדעת, שהמכשיר יתקלקל לך חדשות לבקרים...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אני לא מציע להתעסק עם מוחדשים...גם חומרה ישנה לפעמים תוכנה ישנה..גם פוטנציאל לתקלות סתם מעייפות חומר...בעיקרון זה ממש ממש למי שאין תקציב למשהו חדש ומתאים לימינו...גם אז זה להמר על הסכום....שמשלמים. בקיצור עדיף לקנות חדש הכי זול עם אפשרות לשדרג בעתיד מאשר מוחדש.

frankthe2

Active member
שאלה מצויינת!
אני מחלק את התשובה לכמה חלקים:
בעקבות משבר הקורונה לא מעט חברות הוציאו לא מעט עובדים לחל"ת ואף למרבה הצער פיטרו עובדים. חברות כאלו מוכרות את הציוד שלהם בכדי לצמצם נזקים. מן הסתם שתוכל לקבל מחשב די ראוי במצב כזה. אני מכיר מפעל שחצי מהעובדים הוצאו לחלת או פוטרו - המפעל מכר למעלה מ 15 מחשבים מפה לאוזן ומחשבים סבירים למדי...
יש לא מעט עכשיו עסקאות המוצעות בכל מיני אתרים על מחשבים בני 8-9 שנים עם מחשבים hp או dell שולחניים עם מעבדים i5 בעיקר i5-2400... לעתים מצאתי גם מחשבים מהדור הרביעי כלומר מעבדים i5 4400 עם לוחות אם משנת 2013...
קניתי בחיים שלי מחשבים משומשים וגם מחודשים האמינות לא תמיד הייתה טובה בעיקר בניידים. אבל תמורת מחיר שהיה שליש ממחירו של מחשב חדש קיבלתי מחשב שעובד וגולש באינטרנט. לי יש יתרון על פני רוב המשתמשים - אני מבין במחשבים ויודע לתקן תקלות. אז הקול אבד - ידעתי לתקן ולהתקין כרטיס קול שמצאתי במחסן . כרטיס מסך החלפתי, זכרון שדרגתי וכו'. אבל לא כל אחד יודע לעשות את הדברים האלה. במחשבים ניידים המצב קשה יותר - אין טעם להתקרב למחשב נייד מעל גיל 3 שנים - לשדרג ולתקן ניידים מאוד קשה. אז יש יתרונות במחשבים כאלה - מחיר זול ומערכת הפעלה חוקית וחדשה - win 10 ואחריות של שנתיים שלא מובן בדיוק על מה היא ניתנת. לרוב כונן ssd חדש ושאר החומרה ישנה מאוד - לכן הביצועים הם של מחשבים ישנים. מכאן אתה צריך להחליט מה אתה קונה ועל מה אתה מוכן להתפשר.
חג שמח!

למעלה