מחשב חדש - הצילוווו

SpongeBob18

New member
מחשב חדש - הצילוווו

קניתי מחשב נייח פשוט והפעם החלטתי לוותר על הווינדוס ושמתי לינוקס אבונטו, אך נתקלתי בכמה בעיות:
1. (צירפתי תמונה) בעת ההפעלה מופיע לי בחירה מתוך כמה אפשריות של מערכות הפעלה (היה לי ווינדוס על ההארד דיסק בעבר, והיה לי גם כשלון בפעם הראשונה שהתקנתי את האובנטו) איך אני מוחק לגמרי את המערכות ההפעלה הישנות שקופצות לי ב-Boot הזה (שבתמונה)?
2. הביאו לי דרייברים ללוח אם, הבעיה - דיסק ההתקנה תומך רק בווינדוס (גם באתר של החברה אין ללינוקס) - אותה בעיה לגבי הדרייברים של הכרטיס מסך - עד כמה זה קריטי להתקין דרייברים?
תודה!

הופאק

New member
אז ככה

1. אם אכן מותקן לך רק אובונטו על המחשב אז הפקודה הבאה תסדר לך את הגראב (תפריט בחירת מערכת ההפעלה):
sudo update-grub

2. בשונה מווינדוס שדורש התקנת דרייברים, בלינוקס הדרייברים בדרך כלל כלולים בקרנל ולא צריך להתקין אותם בנפרד.

SpongeBob18

New member
תודה, אבל...

איפה אני בכלל רושם פקודות?
ועוד משהו...
שניתי בהגדרות שלא יהיה סיסמת משתמש, עכשיו רשום בסיסמה: "אין" , אבל הוא בכל זאת מבקש ממני סיסמה בעת ביצוע פעולות למרות שאין סיסמה, אז נסיתי להגדיר סיסמה חדשה, אבל בשביל לעשות זאת צריך סיסמה קודמת, אבל אין סיסמה קודמת כי רשום "אין", ניסיתי גם את הסיסמה שהיתה לפני כן וזה לא עזר... בקיצור עכשיו כשאני מנסה להוריד משהו הוא מבקש סיסמה שלא קיימת ואני גם לא יכול לשנות את הסיסמה הזאת שלא קיימת. מה עושים?
ועוד משהו קטן...
הוא לא מזהה לי את המדפסת HP, יש קובץ ללינוקס מהיצרן, אבל זה פותח לי אותו כקובץ טקסט...

אני כבר מתחיל להתייאש מהמערכת הזאת... עם כל החוסר חיבה שלי למייקרוספט שם לפחות הווינדוס עובדת בשבילי, אני מרגיש שאני עובד בשביל הלינוקס הזאת...

הופאק

New member
ctrl+alt+T יפתח את המסוף

ושם אתה מריץ את הפקודה. אחרי הרצת הפקודה הוא יבקש ממך ססמה הקלד אותה (לא רואים משהו על המסך בהקלדת ססמה).
עזוב את הקובץ מהיצרן, כתוב מה הדגם של המדפסת ונוכל לחפש לך הוראות (או שתחפש ישר את הדגם בתוספת ubuntu).

והערה כללית: עברת למערכת חדשה עם פילוסופיה שונה, זה לוקח זמן ללמוד איך להשתמש בה. אתה אולי כבר לא זוכר אבל גם את ווינדוס לא ידעת להפעיל תוך חצי שעה.

BravoMan

Active member
לא, לא צריך לעזוב את הקובץ מהיצרן!

למרות של-HP יש תמיכה מעולה בלינוקס, לצערנו יש קצת בעיה עם גרסת התוכנה שלהם שכלולה ב-"חנות" (מאגרים) של Ubuntu, ולכן מניסיוני עדיף להוריד את הגרסה הכי עדכנית מהאתר שלהם.

הקובץ הוא קובץ ריצה, שעושה את כל מה שצריך בצורה די אוטומטית (רק צריך ללחוץ Enter כמה פעמים כי הוא שואל דברים, אבל אפשר לענות ברירת מחדל).

כמובן, שלפני שמריצים אותו, צריך לתת לו הרשאת ריצה.
הוא יבקש ססמה (יפעיל פנימית sudo), זה אותה ססמה של המשתמש, ואז ימשיך בעבודתו.

מה שיפה בו, זה שהוא גינרי לכל דגמי מדפסות של HP, כולל תמיכה מלאה במכשירים משולבים ומדפסות רשת.

SpongeBob18

New member
אני לא יכול לעשות שום פעולה בלי סיסמה

גם במסוף הוא מבקש סיסמה, למרות ששוב - בכלל לא קיימת סיסמה. ושוב, אני הולך להחליף את הסיסמה בהגדרות מערכת אבל בשביל להחליף סיסמה הוא מבקש סיסמה ישנה (למרות שהסיסמה הישנה זה "אין"- כי מחקתי אותה) כך שבעצם אני לא יכול להזין או להחליף את הסיסמה המעצבנת הזאת שהוא מבקש ממני על כל פעולה.
ושוב, מצאתי כבר את הקובץ של המדפסת, אבל הוא פותח לי אותו כקובץ קריאה (HP LaserJat M1212nf MFP)

BravoMan

Active member
שאלה:

כשאתה מתבקש להזין ססמה, ואתה פשוט לוחץ Enter, מה קורה?

בכל מקרה, לחץ לחיצה ימנית על קובץ המדפסת, עבור ללשונית permissions וסמן "Allow executing file as program".

כעת כשתלחץ עליו לחיצה כפולה הוא ישאל אותך מה לעשות, תבחר "run in terminal".

SpongeBob18

New member
כפרה סליחה ומחילה מכם
חזרתי לווינודס

מאוד מעריך את העזרה שלכם, אבל המערכת הזאת פשוט התישה אותי, הקטע עם הסיסמה חירפן אותי (נראה לי מדובר בבאג)... להמון תוכנות והתקנות (לא רק המדפסת) אין גרסה תואמת נורמאלית, הקטע שצריך לפתוח את המסוף הזה מזכיר לי את ימי ה-DOS העליזים וכבר התעייפתי מלחפש חלופות לרוב התוכנות הפשוטות שאני מכיר. מה גם שהמחשב הזה יותר מיועד לאבי, והבנתי שאם אני התחרפנתי בשביל להוציא דף עלוב מהמדפסת אז הוא יתקע לעצמו כדור בראש...

לרוב אני ישר מסתדר עם מערכות כאלה (אנדרואידי מושבע) אבל לקח לי יותר משבוע שלם של נסיונות להכין את המחשב למשתמש הפשוט (אבא שלי) ללא הועיל, את הווינדוס 8 הכנתי תוך כשעה (הכל כלול)
האמת שלפני כמה שנים התקנתי אותה ונטשתי מאותה סיבה, הפעם חזרתי בתקווה שיש לה יותר תמיכה בשוק, אמנם המצב השתפר, אבל לצערי עדיין לא מתקרב לקרסולי ווינדוס, עוד שנה שנתיים אנסה שוב...
בכל אופן תודה לכם על העזרה!!!

BravoMan

Active member
מוזר מאוד מה שאתה מספר לי...

יצא לי להתקין Ubuntu על מחשבים לכמה אנשים שההבנה שלהם שואפת ל-0 והשימוש מוגבל לדפדפן, דוא"ל ואולי קצת מסמכים.

ההכנה עצמה לקחה כחצי שעה, לא יותר, ומעולם לא שמעתי שום תלונה.
המערכת מאוד אינטואיטיבית וקלה.

מצד שני, אחד החברים שלי, שנאלץ לעבוד עם Windows 8 לא מפסיק להתלונן עליה.
והוא מתכנת. הוא יכול להסתדר עם מערכות מאוד מורכבות.
וגם המחשב שלו חדש וחזק.
ועדיין המערכת טוחנת לו את כל הזיכרון, וכל מיני דברים לא עובדים כמו שצריך.

את 7 הוא דווקא אהב...

בקיצור, לא יודע מה קרה אצלך, אבל זו ממש לא חוויה טיפוסית.

בכל מקרה, אם הצלחת לגרום למחשב לעבוד עם Windows, אז שיהיה בהצלחה!
נתראה עוד שנה כשתצטרך לפרמט אותו, או אולי פחות אם יהיה ווירוס

מקווה שלא!

הראל

New member
הצלחת לעשות את כל השגיאות האפשריות

לא מזמן, לאחר המון שנים שלא עבדתי על מכונת מיקרוסופט, קיבלתי מחשב ננסי ועליו ווינדוס.
ניסיתי כל מיני דברים ומיד - הרסתי אותו.
תפסתי "פרינציפ" ובניתי מחדש. לקח הרבה זמן.
עכשיו יש עליו שתי מערכות הפעלה, מיקרוסופט ולינוקס.

מערכת הלינוקס בנויה כך שלא תהרוס אותה בטעות. לכן כל פעם שאתה משנה או מוסיף משהו למערכת עצמה, היא מבקשת סיסמת "אדמיניסטראטור".
ה"אובונטו" מגיע עם SUDO ולכן אתה צריך לתת את סיסמת המשתמש הרגיל.
בזמן ההתקנה, גם אם יש למשתמש סיסמא, אתה יכול לאפיין את המערכת כך שמתמש מסויים יכנס באופן אוטומטי. אבל זה לא אומר שאין לו סיסמא...
תנסה לתת פשוט את הסיסמא שביטלת. או סתם ללחוץ "אנטר".

למעלה