מחשב חדש

Sandro

New member
מחשב חדש

היי לכולם,

מעוניין לקנות מעבד נייח חזק שמסוגל להפעיל תוכנות כבדות למטרות למידה - חישובי מאטלב, פייתון, אולי בעתיד פיתוח אפליקציות באנדרואיד ועריכת סרטונים ללא קרטועים.
מבחינת משחקים הייתי רוצה להיות מסוגל להפעיל משחקים שדורשים כרטיס גרפי טוב אבל זה בעדיפות יותר נמוכה.
התקציב שלי הוא 4000-5000 ש"ח (מספיק לדעתכם?).
אשמח להמלצה מה כדאי לקנות, היכן, והאם יש דברים נוספים שעליי לשים לב אליהם - למשל קירור.

תודה רבה!!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הסכום למחשב לצרכים שלך כ 8000 להערכתי

מעבר לכך לדעתי מעבד AMD יש להם היום יתרון בליבות...

מארז מחשב מאוורר היטב + קירור נוזלי למעבד..

ספק כח חשוב 80+ בתקן סילבר אם לא גולד..

כרטיס גרפי סביר זה מינימום 2060 של NAVIDIA

לפחות SSD בנפח 512 + קשיח בגודל סביר 2 טרה או יותר תלוי בנפחים שאתה תצטרך..
16 גיגה זיכרון מהירות 3200 לפחות עם מעבד AMD ולוח אם תואם כמובן.

בגדול זה בסביבות 8 , מחשב רגיל ביתי טוב עולה כ 5 ..הצרכים שלך מעבר...ואני לוקח בחשבון שלוש שנים קדימה צרכים של משחקים ועריכה..שיהיו פחות או יותר מכוסים מעכשיו..

מחר אנסה להרכיב לך משהו ריאלי...ונראה כמה זה יצא...אנסה בפחות..:)
והערה חשובה הקורונה פוגעת בייצור ומלאים הובלה וכו' של רכיבי מחשב..ההמלצה הגורפת לקנות עכשיו . לא לחכות מידי המחירים צפויים לעלות מאוד..

Sandro

New member
אם זה מה שצריך

אהיה מוכן להשקיע יותר, מחכה לשמוע ממך לגביי מפרט, תודה רבה על העזרה :)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ההצעה שלי

&nbsp
קצת שידרגתי זיכרון זה טוב לעריכה ולעתיד בכלל . מארז בחרתי של 400 ש"ח ,לא דקדקתי זה צריך לשבת לראות שכל החומרה נכנסת ויש שלושה מאווררים + מה שיש בקירור. גם לבחור מה שנראה לך יש מבחר גדול...ואין כל מה שאני רואה בחנות הזו שממנה עשיתי מפרט המחשה למה שצריך לדעתי.
&nbsp
היתר כאמור כמו שכתבתי הלכתי על AMD מעבד לוח וזיכרון. ספק איכותי גולד. כרטיס מסך 2060 ישחק יפה משחקים גם כבדים ( לא בכל האיכות הכי גבוהה וכדומה אבל יותר מספק בהחלט . תלוי משחק וכו' מצא את ההגדרות המתאימות לך במשחקיות עצמה )
SSD ממאתי מחיר טוב של 1 טרה וסמסונג הכי טובים. 2 טרה איחסון ..לפי הצורך כאמור אלי יהיה צריך עוד..זה תלוי בנפחים שתיצור.
הכל באיכות וניתן גם אם תרצה ( מבטל אחריות ) לעשות אוברקלוקינג מתישהו ..
&nbsp
זו ההצעה שלי למשחקים עריכה תוכנות כבדות למעבד וגם משחקים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תוספת

&nbsp
זה המארז יש גם וידאו קצר..הוא בגדול מספק וטוב.
&nbsp
שים לב בימינו יש רק שני מקומות לקשיחים..אם אתה בונה על נפח גדול צריך מראש לקחת דיסקים בנפח גדול יותר ..יש לך מקום לעוד אחד היום ניתן גם לקנות 16 טרה אז כרגע אין בעיה ..אם כן תקנה של 4 טרה ישר קודם. ואני מזכיר תזדרז המחירים צפויים לעלות מאוד.

gil14

New member
מחשב

הי
באלו תוכנות גרפיות תערוך את הסרטונים ומה בערך האורך שלהם?

gil14

New member
תוכנות

האם המאטלאב והפייתון משתמשות במידה רבה במעבד הגרפי?

gil14

New member
לדעתי אפשר לרדת במפרט

אם לא עורכים סרטי וידאו ארוכים בתדירות גבוהה אפשר להוריד 1000 ש"ח מהמפרט. אני מתפרנס מעיצוב גרפי כולל עבודה עם אפטר אפקט פוטושופ ועוד ויש לי מחשב בן 7 שנים שעלה אז 7000 ש"ח ועדיין סוחב. רוב העריכה שלי היא של סרטונים קצרים מאוד לרשת. הבעיה מתחילה אם באמת מתעסקים בסרטים של למעלה מ-5 דקות עם עריכת סאונד ואפקטים, אז גם המפרט הזה יהיה בסיסי.
לכן חשוב לדעת מה באמת אופי העבודה הצפוי במחשב ומה באמת התקציב לקנייתו (כמובן שאם התקציב גמיש, תמיד עדיף לקנות את המערכת הכי מתקדמת שאפשר).

Sandro

New member
סרטי וידאו

רק התחלתי ללמוד את כל הנושא וחשבתי לטעום קצת יותר מזה באופן חובבני. לא מתכנן משהו מקצועי בזמן הקרוב וככול הנראה סרטונים קצרים.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אוקיי אז תהיה לך את כל האפשרות + משחקים

&nbsp
וכל יתר התוכנות...אם יש מימון לך על זה בהצלחה :)

dudi4321

Active member
מחשב נייד מלפני 5 שנים מחזיק חישובי מטלב.

אמנם I7 עם 8G זכרון ומתאם מסך ההכי טוב שהיה אז Lenovo.
אז מחשב נייח עם כרטיס מסך זה מספיק די והותר.
פייתון אני לא מכיר אבל זה פיתוח תוכנה, אז ממש לא מחייב מחשב תותח. ולפיתוח לאנדרואיד לא צריך מחשב חזק.
לתוכנות עריכת וידאו כרטיס AMD או nVidia בערך כמו שכתב ירון - 2050 גם יספיק.
אם היתה מבקש מחשב להריץ משחקים, זה דורש מחשב עם עוצמה חזק ויקר.

קנה SSD של חצי טרה לפחות, לגיבוי עוד הרדיסק אמיתי מהירות 7200 של 3 עד 4G זכרונות 16G, לוח אם שמכיל I7 עדכני (אני לא בעד AMD) וכרטיס מסך שכולל עליו זכרון למשל 4G של AMD או רצוי nVidia.
היום המחשבים פועלים ביעילות כלומר לא מפיצים חום ומערכת קרור מעט מעל המומלצת הבסיסית תספיק.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אבל הוא כן ביקש גם למשחקים

&nbsp
בעדיפות פחותה אבל ביקש...אי אפשר לתת מחשב של 5 אלף שיריץ משחקים היטב..אלא אם כן משחקים ממש על הגדרות נמוכות ובFPS גבולי במקרה הטוב..
&nbsp
AMD בריבוי ליבות לתוכנות שמשתמשות בזה עדיפה..עריכה פייתון ומטלאב גם להבנתי..במשחקים זה קצת פחות אבל ברמה שנתתי מספק בהחלט ההפרשים לא גדולים ממש...לגיימר ביתי זה לא משנה ממשית.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לתוכנות ועריכה DELL 27 יותר נוח ומתאים..למשחקים זה אחר

&nbsp
האמת שלא שאלתי על מסך ומסביב..יש עלות מן הסתם כן...אפשר לגלח אבל קצת בזיכרון קצת בספק כוח במארז..אפילו קצת מעבד..לוח אם אפשר פחות גם..הלכתי על איכותי יקר עם ווי פייאי מובנה ותוספות קצת..אפשר לעשות פשרות עדיין להשחיל מסך

Sandro

New member
משחקים

אכן בעדיפות נמוכה יותר, אבל חשוב שכן תהיה האופציה ליהנות מהם במידת מה.
מאיפה קונים היום מחשב כמו שתיארת? מומלץ לקנות מ-k.s.p?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בעיקרו כל חנות רצינית

&nbsp
אצלי בעיר אין רשתות יש אני קונה בחנות רגילה ומוכרת. יש TMS יש IVORY תעשה סקר שוק מהיר ותבחר...אם יש לך חנות טובה מוכרת ואמינה אחרת אין מניעה גם שם לקנות..

למעלה