מחשב חדש

fr!$h

New member
מחשב חדש

שלום, אני חדש בתחום והייתי רוצה שמומחים כמוכם יבואו לעזרתי. אני רוצה לקנות מחשב בעוד שבוע-שבועיים. השימוש בו יהיה בעיקר למשחקים, אינטרנט, וכתיבת מסמכים. בניתי לעצמי מודל והייתי רוצה שתציעו רעיונות, תוסיפו הערות ובעיקר תגידו לי אם הגזמתי בסוג חומרה שאני לוקח כנגד צורכיי. הערות: לא לקחתי בינתיים מסך ומודם אך אם יש לכם משהו טוב, אז אני ישמח לדעת עליו. לוח אם: A7V133 [ASUS מעבד: Athlon Thunderbird 1.4Mhz/266Mhz [AMD כרטיס מסך: התלבטות - Hercules 3D Prophet 4500 64MB [Hercules (קצת יותר יקר) או GeForce2 MX 64MB [Power color דיסק קשיח: התלבטות - Deskstar 75GXP (20GB ,7200RPM)[ibm או DiamondMax Plus40 53073H6 (30GB, 7200RPM)[Maxtor (מחיר זהה) זיכרון 256MB SDRAM DIMM (PC133) [generic כונן Internal 1.44MB Floppy Disk Drive [TEAC CD-ROM: A52T (x52) [Actima כרטיס קול: התלבטות - Sound Blaster Live Value - creative (יותר יקר) או Sound Blaster Vibra PCI128 - creative מארז - Midi ATX[Generic מקלדת Keyboard [generic עכבר First Mouse(TM) Wheel [logitech רמקולים multimedia speakers [generic נ.ב. כמה שווה כל החבילה לעיל? בתודה fr!$h

אני שם לב שבחרת את המחשב דרך

האתר של מרדנית
. יש להם מחירים טובים והמפרט שבחרת מפרט מרשים מאוד. רק מספר דברים: אתה בטוח שלוח האם תומך ב-AMD? כדאי לבדוק את זה לפני שרצים לקנות. טוב שלקחת דיסק קשיח עם מהירות 7200 ולא 5400 (בעיקר משמעותי במשחקים). לגבי מודם אני ממליץ על ESS PCI Modem ולגבי מסך (חשוב מאוד שיהיה מסך איכותי ) אני ממליץ על ImageFlat F790D של חברת Hyundai (היה לי מסך שלהם אחלה מסך). סה"כ יצא לך מחשב במחיר של 4710 , שזה מחיר טוב מאוד. מרדנית לא מחזיקים מסך של LG , כדאי אולי לבדוק אפשרות של קנית מסך שלהם בנפרד . (יש להם מסכי LG אבל המחיר לא מפורט , ידוע לי שהמחירים שלהם די סבירים והאיכות מעולה , לדעתי מסל LG דגם Flatron 795FT Plus יענה על כל דרישותייך ). אמיר.

fr!$h

New member
תודה אמיר-תגובות

1.מספר גורמים אמרו לי שיכולים להיות מקרים שתוכנות לא ירוצו על מעבד AMD,אם מידע זה נכון? 2. האם תוכל להמליץ לי במקומות שכתבתי התלבטות ? 3. מה המחירים של המסכים שהמלצת עליהם? ועדיין לא הבנתי האם אפשר לרכוש אותם במרדנית?

אז ככה

לגבי מה שאמרו לך על מעבדי AMD זו פעם ראשונה שאני שומע כזה דבר. לא נראה לי שיש איזה שהוא הבדל בין המעבדים שמתבטא באפשרות הרצת תוכנות כלשהן. עכשיו לגבי ההתלבטויות שלך: כרטיס מסך - כיוון שאתה רוצה גם לשחק עם המחשב אז חשוב שיהיה כרטיס מסך חזק , וגם חשוב שיהיה מחברה מוכרת (כדי שלא תהיה בעיה של זיהוי ע"י מערכת ההפעלה) , לכן אני חושב שעדיף ה- GeForce. דיסק קשיח - לא יצא לי לעבוד עם דיסקים של IBM אבל כן יצא לי לעבוד עם דיסקים של מקסטור (אפילו עבדתי פעם במקום שקנו רק מחשבים של IBM ודיסקים של מקסטור) , וכיוון ששניהם אותו מחיר ושניהם בעלי מהירות של 7200 אז אני ממליץ על המקסטור. כרטיס קול - כיוון שאתה לא צופה בסרטים ולא חשוב הסראונד אז חבל על הסף , לך על הזול מבין השניים. עכשיו לגבי המסך. כאשר אני עבדתי במקום הקודם היה לי מסך של חברת LG , זה מסך מעולה ובמחיר יחסית זול (בזמנו המחיר למסך Flatron היה 350 דולר). כיוון שישנה ירידה במחירי המסכים אז נראה לי שהמחיר ירד אפילו לפחות מ-300 דולר. אתה יכול לרכוש את המחשב דרך מרדנית (ללא מסך) ואת המסך בנפרד (גם כן דרך מרדנית). אמיר.

עוד משהו קטן

מחירי המעבדים (של אינטל) ירדו בזמן האחרונים בעד 60%. כיוון שאתה לא עוסק בעריכת וידאו (דבר שמצריך מעבד חזק) אלא בעיקר אינטרנט ומשחקים , אז חבל להשקיע במעבד חדש של 1.5G. אתה יכול לעבוד עם מעבד של 800M , ואפילו לא תרגיש בהבדל. קח גם בחשבון שכאשר אתה עובד עם המעבדים החדשים (פנטיום 4) אז אתה צריך לוח אם מיוחד , זכרונות חדשים (RDRAM) שהם גם יקרים יותר . חבל על הכסף. תקנה לוח אם רגיל , מעבד 800M , זכרונות רגילים (SDRAM) , תשקיע קצת יותר בזכרונות , וכך תוכל לחסוך הרבה. אמיר.

למעלה