מחשב כף יד לרופאים

oritbd

New member
מחשב כף יד לרופאים

הייתי רוצה לדעת מהו הסוג המומלץ ביותר לדעתכם לקניה, כשהמטרה היא לשימוש בתוכנות רפואיות. כמו כן מה דעתכם על קנייה בארה"ב. תודה!!

atzmony

New member
אין יותר מדי אופציות

אבל היא הטובה ביותר,קודם כל בחירה נכונה בפאלם OS המכשיר הינו TX ואם באמת תרכוש אותו בארה"ב אז הוא גם יעלה לך בזול 250$ כולל WIFI BT ומסך לא רע בכלל. הוא דיי יציב בעיקר לאחר שמתקינים תוכנה צד שלישי לנעילת מספר תוכנות בעיתיות החיסרון בקניה בחו"ל הינו חוסר באחריות בארץ אבל במחיר שאתה קונה בארץ (2200 ש"ח) אתה יכול לקנות שניים ואם תמתין בסבלנות גם את העברית תוכל להשיג בזול כשיצאו במבצע של 50% הנחה.

בעניין הזה אני מסכים, אבל

מנסיוני (ולצערי) נכון לעכשיו לצורך עבודה על תוכנות רפואיות עדיף פוקט.

כיוון שלא מצאתי את ההודעה בפוקט

אפרט כאן מהן לדעתי התכונות החשובות (ע"פ סדר) למחשב כף יד המיועד לתוכנות רפואיות ומהן תוכל להתאים מכשיר ע"פ תקציבך (קח בחשבוןשהמחיר לא מסתיים במכשיר יש צורך בכרטיס זיכרון, נרתיק, מגן מסך וכו') 1. יכולת הרחבת זיכרון באמצעות כרטיס (כמעט לכל מכשיר יש) 2. מסך עם רזולוציה ותאורה טובים (רצוי VGA) 3. סוללה המספיקה לזמן רב. 4. מהירות 5. BT 6. WIFI תכונות נוספות כגון GPS מובנה אינן צורך בעיני אולם יתכן ותרצה אותן לצרכים שאינם רפואיים. באשר לרכישה בארה"ב, מדובר בהוזלה משמעותית ולאור השירות והאחריות של רוב החברות בתחום אני חושב שהיא עדיפה ע"פ רכישה בארץ.

atzmony

New member
לא הבנתי למה לדעתך עדיף

PPC לתוכנות רפואיות ?? מסך הVGA ממש לא חשוב לדעתי הרזולוציה של הפאלם היא דיי ויותר(גבוהה יותר מPPC רגיל) לקריאה ממושכת. בנוסף הVGA מייקר את המכשיר מאוד ומעט את זמן התגובה שלו!

הסיבה נעוצה בתוכנות לא במכשיר

נכון שהרזולוציה בפאלם מספיקה ונכון שVGA מייקר ומאט אבל כיוון שממשק התוכנות בskyscape נוח יותר לעבודה בפוקט. כמו כן יש נוחות רבה בכך ניתן להחזיק מס' תוכנות פתוחות במקביל על מנת לעיין בכולן ולדלג בינהן (למשל מילון רפואי, מדריך תרופות וספר על מחלות פנמיות) דבר שהוא פחות נוח בפאלם בעיקר נוכח העובדה שחלק מהתוכנות אינן שומרות על מיקום אחרי שסגרת אותן. בין מכשירי הפוקט הQVGA הוא רזולוציה שלטעמי מ א ד לא נוחה לקריאה של טקסטים ארוכים ולכן מומלץ VGA.

atzmony

New member
נוחות זה כנראה עיניין אישי

כיוון שלעבור מתוכנה לתוכנה אין כל בעיה עם אתה משתמש בהיסטוריה של SKYSKYPE ולא מנסיון שלי אלא של אחרים אני הבנתי שהמכשיר נהיה כל כך כבד כשאתה פותח כל כך הרבה תוכנות במקביל, תוסיף את איטיות המכשיר VGA אתה מגיע לכבדות מעצבנת ... כנראה שאתה לא מסכים איתי אחרת לא היית רוכש אחד
עכשיו עם יד על הלב כמה פעמים בממוצא היית עושה SR או HR ? אורית לדעתי למטרתך הפאלם יענה על דרשותייך בצורה הטובה והזולה ביותר כמובן שאת יכולה לרכוש פוקט פיסי עם מסך VGA ,למשל המכשיר החדש של ACER שהוא פשוט מדהים מסך 'ענק' (VGA) עם גודל פיזי מינימלי !! אבל יקר ולדעתי לא מצדיק את צרכייך.

אני דווקא כן מסכים איתך../images/Emo3.gif

ולכן עברתי מ4700 לUX50 אבל באופן ספציפי ליישומי תוכנות רפואיות עדיין הייתי מעדיף פוקט.

למעלה