מחשב למטרות לימודים

BlackUnicorn

New member
מחשב למטרות לימודים

שלום, אני מחפשת מחשב נייד, בסביבות ה- 4000 ש"ח. הצרכים היחידים - אופיס ואינטרנט. מה שחשוב לי זה משקל (קל כמובן) וסוללה שתעבוד לאורך זמן נורמלי (3 שעות?). מה אתם יכולים להציע לי? :) אגב, מה שלא אהבתי ב- IBM Thinkpad שאתם ממליצים עליו - הוא שאין בו את ה touchpad של העכבר!! כמה נורא! אז עליו אני אוותר ברשותיכם :) תודה מראש

פנחסון

New member
פוג'יטסו סימנס

הוא בהחלט בטווח המחירים, מחשב נחמד ואמין, באם את באמת תשתמשי בו רק לצרכי אופיס אז הסוללה אכן תחזיק את השלוש שעות, והוא משמש אותי בלימודיי בהצלחה מרובה.

BlackUnicorn

New member
אחרי קצת חיפושים - מה מאלה עדיף??

ACER Aspire 3002LCi FUJITSU AMILO L 7300 INTEL DELL Pentium M 1500Mhz DOTHAN 512MB COMBO (Latitude L110( תודה על העזרה :)

BlackUnicorn

New member
הקישור האחרון

DELL Pentium M 1500Mhz DOTHAN 512MB COMBO - http://www.getit.co.il/ie2/ProductDetails5.asp?PID=23764&ref=12

הראשון

מעבד סלרון של אינטל, והשני וסמפרון של AMD. שניהם מעבדים חלשים שמתאימים לעבודות פשוטות בלבד כמו מעבד תמלילים ואינטרנט. השלישי הוא של חברת DELL שהיא מהמובילות היום בשוק, וגם המעבד הוא פנטיום M שהוא יותר מומלץ. אבל לא כתוב מהו דגם המחשב, שזה נראה לי קצת מוזר שאתר שמציע למכירה מחשב נייד, לא ירשום מהו הדגם.

BlackUnicorn

New member
אם תשים לב, כתבתי בהודעה

הראשונה שמדובר ב- Dell Latitude 110L (התקשרתי לשאול אותם) גם לי היה נראה מוזר, אבל בכל מקרה לפי זאפ הכי כדאי לקנות שם. גם אני חשבתי שהמחשב הזה הכי כדאי. תודה :)

בנוגע לסלרון..

הזהירו אותי ממעבד סלרון כמו מאש. גם אני רוצה מחשב נייד במחיר סביר (4000) וגם אני רוצה רק למטרות בסיסיות כמו אינטרנט , מסנג'ר , WORD וכהנה דברים.. האם באמת כדאי לוותר על עוד קצת כסף ולקנות מעבד שאינו סלרון?

genghis

New member
שימי לב!!

האמילו 7300 היה ברשותי. הסוללה המסופקת עימו היא בת 2200MAH שנותנת סדר גודל של שעה וחצי עבודה גג!!!!! ראי הוזהרת. לא סתם יש לו מפרט אדיר בשביל מחיר נמוך בעוד המתחרים מנסים להפטר ממנו. שימי לב למשל לפערים במחיר של הthinkpad הוא מציע הרבה פחות ויותר יקר. הכיצד? א. הסוללה ב. תחזיקי אותו ביד ותוכחי לדעת שזה אחד היחידים שאינו מרגיש כמו צעצוע ג. האמניות- אני בספק רב אם שמעת על משהו מחזיר IBM. שימי לב. ואל תגעי ב 7300 אם את רוצה גם לעבוד איתו אנפלאגד.

genghis

New member
ועוד דבר...

א. שאף אחד לא יזבל בשכל - סוללה של 2 אמפר לא מחזיקה יותר משעה. וכן היה לי אחד. וכן ניסיתי אותו רק באופיס וגם סתם השארתי אותו עובד לשם הניסוי. ב. לדעתי האישית - פטמת הניווט של ה thinkpad היא הרבה יותר נוחה מפד - מכיוון שאין ורך להוריד את הידיים בזמן הקלדה וגם בניוט באנרטנט... הכל עניין של תרגול בן יום או יומיים... כשאת מקלידה אגב - הידיים גם נוטות להחליק ולהעיף לך את הסמן דבר מעצבן ביותר (נכון שאפשר להגדיר השהיה - אבל עדין מעצבן ובכלל, רב האנשים אפילו לא מגדירים השהיה..) - בכל אופן - אין על Thinkpad. אגב מקלדת נוחה ביותר

Jan22

New member
כנסי ..

תראי אינטל מייצרים שני סוגי מעבדים ,פנטיום וסלרון ,הפנטיום מיועד לחישובים חזקים/תוכנות גרפיות/משחקים ,בעוד שהסלרון מיועד למחשב שהמטרות שלו יותר שוליות כגון אנטרנט ,אופיס ,מצגות ,פאוורפוינט תוכנות משרדיות וכד' ,כלומר אם את יודעת מה המטרה של המחשב ,והגדרת לעצמך שהשימוש שלך גג יהיה אופיס - עדיף לקחת סלרון ,הנייד יעלה הרבה פחות ויותר משתלם ,מצד שני אם תרצי לראות סרטים ,להפעיל משחקים תוכנות גרפיות וכדו' - הוא לא יפעיל לך ..

genghis

New member
מאד לא מדוייק....

חבל שאתה מטעה.. סלרון הוא מעבד שלרב מגיע על זכרון זמני CACH נמוך ולכן עלול להיות קצת עיייף ביישומים כבדים מאד שרובנו לא עושים בהם שימוש כלל (תלת מימד כמו 3D MAX וכיוב') - הצגת סרטים לצורך העניין היא לא אחד מאותם שימושים, גם לא הדפדפן, אופיס, ווינאמפ ושאר התוכנות שבשימוש של 99 אחוז מהאנשים 99 אחוז מהזמן - עם זאת ממש לא נכון לומר שסלרון לא יתמודד עם משחקים או סרטים. ולמשחקי תלת מימד מראש לא תתקרבי עם נייד אפילו חזק אבל זה כבר יותר עניין של כרטיס המסך. בכל מקרה ברב המקרים העובדה שיש לך יותר זכרון וירטואלי פנוי, RAM רחב, וזכרון פנוי על הכונן עצמו יורגשו במהירות העבודה בצורה הרבה יותר משמעותית

פנחסון

New member
ה- amilo L7300 שלי שורד 3 שעות

באופיס. כמובן שאני מדבר רק על אופיס כשכל שאר התוכנות סגורות וכל התהליכים הלא נחוצים מכובים.

genghis

New member
אין אפילו אפשרות כזו - תקרא.

אפילו לא מבחינת הנתונים של היצרן והוא תמיד מייפ האותם כלפי מעלה - הגרסה שמשווקים בארץ היא עם סוללת LI ION 4 תאים 14.8 וולט ו2150 מיליאמפר - עם נתונים כאלו אין לך שום צ'אנס וזה של היצרן (תראה בלינק). אז נא לא לזבל ולהטעות אנשים - קל וחומר כאשר היה ברשותי את המחשב הנ"ל והשארתי אותו רץ בלי תוכנות רצות כלל והוא לא נתן יותר משעה וחצי גג. לא סתם היבואן מנסה להפטר ממנו ומחירו אטרקטיבי יחסית למפרט. מדובר בדגם ישן מאד. אם תשים לב היטב תראה שגם מדובר בסוללת בלוק ולא בסוללה שהיא כמו חלק איטגרלי (וקלה יותר) מהמחשב כמו במחשבים חדישים יותר. http://server-uk.imrworldwide.com/cgi-bin/b?cg=COM%20complete&ci=siemensfujitsu&tu=http://www.fujitsu-siemens.com/Resources/103/1337056781.pdf

פנחסון

New member
ועדיין, אולי שלי מיוחד וייחודי

אבל מה אעשה שהעברתי איתו הרצאות באוניברסיטה של 3 שעות. אני מדבר כמובן על שלוש שעות גבוליות, אבל עדיין. הוא שרד אותם.

למעלה