מחשב לתלת מימד. כמה שאלות.

נאטרוז

New member
מחשב לתלת מימד. כמה שאלות.

אני מרכיב מחשב עבור קרובת משפחה שלומדת עריכת תלת מימד בlightwave. אני לא מכיר כל כך את התחום ויש לי מספר שאלות. 1. על מה צריך להיות הדגש? מן הסתם כמה שיותר זיכרון וכוח מעבד, אבל האם עדיף להשקיע בכרטיס מסך חזק או שעיקר העבודה נופלת על הזיכרון והמעבד? 2. איזה כרטיס מסך לבחור? כמה משמעות יש לזיכרון על כרטיס המסך? ומה ההבדל בין כרטיסי מסך "מקצועיים כמו ה quadro וה FireGL, לבין כרטיסי המסך שמיועדים לשוק הגיימרים כגון ה GeForce וה Radeon? 3. האם הכרטיסים המקצועיים שהזכרתי באמת נחוצים, או שהם מתאימים יותר לCAD? 4. איפה נכנס התפקיד של OpenGL לכל העסק? תודה
 

CoolCalb

New member
תשובה

בעקרון היום כמעט כל מחשב שתקנה יתמודד עם תוכנות תלת מימד. תלוי מה רוצים לעשות איתו, ומה התקציב. מעבדים כפולי ליבה של AMD הם מאד זולים היום, וזאת קניה מאד כדאית. מבחינת זיכרון, 1GB זה יפה מאד, 2GB זה מצויין. כרטיס מסך, אני אישית ממליץ על NVIDIA ולא ATI. לדעתי כרטיס GEFORCE 7600-7900 GT זה מספק בהחלט. לא הייתי משקיע ב QUADRO, למשתמש ביתי, ובטח שלסטודנטית.. אין צורך בזה. בקיצור זה השילוש הקדוש: מעבד חזק, כרטיס גראפי חזק וכמה שיותר זכרון.
 

נאטרוז

New member
תודה, אבל עוד לא סיימנו ../images/Emo13.gif

הצורך במחשב חדש עלה (בין היתר) משום שממחשב הנוכחי איטי מידי. מדובר בAMD 3000 בתושבת 939, עם 1GB זיכרון וכרטיס 6600GT. מחשב מכובד לכל הדעות, אבל רינדור של פריים אחד יכול להגיע לרבע שעה (זה ציטוט.. אני לא יודע אם זה זמן ארוך מאוד או נורמלי..). לכן השאלה שלי, שמתמקדת בעיקר בנושא כרטיס המסך, עד כמה יעזור מעבר לכרטיס מקצועי לעומת כרטיס לשוק הביתי? ונצל"שון, האם מישהו התנסה בSoftmod של כרטיס GF6800 לQuadro4000?
 

CoolCalb

New member
כרטיס מסך לא תורם לזמן רינדור

"רינדור של פריים אחד לוקח רבע שעה", זה משפט חסר משמעות. תלוי מה אתה מרנדר, ועד כמה אתה יודע להשתמש בתוכנה, כדי להגיע לתוצאות הרצויות בזמן רינדור הטוב ביותר שניתן. המחשב שציינת הוא בסדר מינוס, מה שתורם לזמני רינדור יותר מהירים זה בעיקר מהירות המעבד, וכמובן מספיק RAM. אבל אחד הדברים הכי מכריעים, זה מה בעצם אתה מרנדר.. ואיזה "אופציות" בתוכנה, הפעלת או לא הפעלת.. סתם לדוגמא, צל RAYTRACE ירנדר הרבה יותר מהר מצל AREA LIGHT , GLOBAL ILLUMINATION ירנדר פי כמה וכמה יותר לאט מרנדר ללא GI. השתקפות חדה, תתרנדר הרבה יותר מהר מהשתקפות מבולרת.. סצינה עמוסה במודלים ותאורה, תתרנדר פי כמה יותר לאט מסצינה עם שני אובייקטים פשוטים הוספת שיער, תקפיץ את זמני הרנדר.. איכות הרנדר, ANTI ALIASING משנה מקצה לקצה את זמני הרנדר.. בקיצור אין לזה סוף.. אני מרגיש שאתה חם לקנות QUADRO.. שוב, קודם כל, זה לא משנה כהוא זה את זמני הרנדר, ודבר שני לטעמי, ההבדל במחיר הוא אדיר לעומת ההבדל בביצועים.
 

CoolCalb

New member
רק לדוגמא

אני עובד בחברה גדולה שעושה פרסומות, אנחנו עובדים על מחשבים כפולי מעבדים (לא כפולי ליבה), עם 2GB RAM וכרטיסים פחות או יותר כמו שכתבתי לך.. לא QUADRO.. אני מעריך שכשנשדרג את המחשבים, זה יהיה ל כפולי ליבה של אינטל או AMD.
 

CoolCalb

New member
ועוד דוגמא :)

היו מצבים שהגענו גם ל שעתיים - ארבע שעות זמן רנדר לפריים...
 

נאטרוז

New member
אני מבין.

תודה על התגובה, כפי שאמרתי אין לי שמץ בתחום
אם כך, במה התועלת בכרטיסים מקצועיים? בתצוגה בזמן אמת? אם כרטיס המסך לא משחק תפקיד, למה לא מספיק כרטיס פשוט? אני שואל כדי ללמוד, לא כדי לתקוף
 
כן. היתרון הגדול הוא בתצוגת ה RT על

המסך. וזה תפקיד די מכובד. זה בא לידי ביטוי בסצנות כבדות (מבחינת כמות פוליגונים) ומורכבות כשתצוגת המסך שלך מסרבת לזוז. אנשים מוצאים את הדרך שלהם לעבוד על סצנות כבדות גם בכרטיסים פשוטים (מחביאים פוליגונים למשל) וכרטיס פשוט (הכל יחסי) היתה בדיוק ההמלצה של עוז. והיא גם שלי. הכרטיסים המקצועיים נועדו למקומות עבודה שבהם הworkflow לחוץ מדי בשביל להתעסק עם טריקים של עבודה שוטפת כבדה. הם נועדו גם לתת פתרונות מהירים יותר לתצוגה של אפקטים מיוחדים שהם גזלנים גדולים של כוח תצוגה. ואם עוז אומר שב JCS משתמשים בסדרות הגבוהות של G-force אני לא רואה סיבה אמיתית לקנות משהו מעבר לזה לסטודנט.
 
לא התנסיתי בכרטיס הספציפי הזה

אבל באופן כללי אם אתה לא מבין איך לעשות טוויקינג לכרטיסי מסך רוב הסיכויים שאתה מקצר להם את החיים. הכיוונונים הם מאוד עדינים ואתה עלול לשרוף או את הזכרון של הכרטיס מסך או את המעבד שלו. אם יש לך מישהו שמבין בזה תעבוד איתו. אני כבר ראיתי טוטוריאלים ברשת שהרגו כרטיסים אז להזהר עם זה. לגבי openGL זאת פשוט קבוצת פקודות שקשורות לתלת מימד שנמצאות או לא נמצאות על הכרטיס.
 

נאטרוז

New member
במידה ואעשה

אני אשתמש ב RivaTuner, שהיא תוכנה בדוקה. יש לי לא מעט ניסיון בOC, וזה דוקא הקטע שאני פחות מודאג ממנו. אבל בהחלט תודה על ההזהרה
 

נאטרוז

New member
אני חושב שמה שאעשה בסופו של דבר

זה באמת לקנות כרטיס 7900 ולאפשר את האופציות המתקדמות שבו. הכרטיס מבוסס על הצ'יפ של ה fx5500 (G71). הדובדבן שבקצפת הוא שהכרטיס עולה כ1500 שקלים, בעוד שאפילו fx1400 עולה יותר.
 
תוכנה מהימנה לOC

למרות שתמיד כדי להוריד מהירות ממה שהיא מראה שאפשר לעשות בפועל. כשעושים OC כדאי לבדוק תמיד גם את החיווי של הטמפרטורה
 
קראתי על זה

יש לי שני כרטיסי 6800GS והאמת שזו נראית לי התערבות שהיא קצת מסוכנת מדי לכרטיס. אני בכל אופן לא מעז להמיר אותם
 
מצטרף להמלצות של עוז

נקודה נוספת שיכולה להיות משמעותית היא רכישת לוח אם שתומך בטכנולוגיית SLI, וגם ב RAID5. גם אם אין לך יכולת להשקיע מהשלב הראשון בשני כרטיסים גרפיים ושלושה דיסקים קשיחים, יתכן ותרצה לשדרג את המחשב שלך בהמשך. שימוש ב RAID5 או לפחות ב RAID0 יכול לתרום הרבה למהירות העבודה של המחשב. ה SLI יעיל אומנם בעיקר למשחקים, אבל הוא יכול להיות יעיל גם לתוכנות תלת כשמפעילים אותו ב MODE של פריימים מתחלפים. בעניין דומה- כדי לאפשר בניה של מערכת כזו, כדאי גם לרכוש מראש מחשב עם ספק כוח של 450W ומעלה שתומך בשני חיבורי מתח של PCI-E, ומארז עם מערכת קירור טובה.
 
למעלה