מחשב מקוסמוס.

מחשב מקוסמוס.

בטח יצא לכם לראות את המודעה של מחשב נייד מקוסמוס במחיר של קצת פחות מ-4000 ש"ח. אז גם לי יצא , לא שאני צריך מחשב נייד (יש לי) אבל חבר של ההורים של אשתי רצה לקנות לבן שלו (שמתחיל ללמוד פרסום) מחשב נייד ולא יקר. הוא צריך אותו ביקר לאופיס ולאינטרנט. לכן הצעתי לו לקנות את המחשב שמוכרים בקוסמוס. ביום שישי האחרון הוא הביא לי את המחשב כדי שאתקין עליו כמה דברים. זה די מעצבן שמוכרים מחשב ללא מערכת הפעלה , בייחוד כשהם מבקשים תוספת של 500 ₪ בשביל מערכת הפעלה. לא משנה , בקיצור המחשב הוא מחשב עם סוללה חיצונית ולכן הוא קל מאוד , בעל מסך של 14 אינצ´ ברור מאוד , דיסק קשיח של 10 ג´יגה , 128 מגה זיכרון , כונן תקילטורים (בלי כונן דיסקטים) , 4 כניסות USB , חיבור למקלדת , עכבר , מודם פנימי , כרטיס קשת , יציאה למסך טלויזיה , יציאת אינפרא-אדום וכל החיבורים הרגילים (מדפסת וכו´). בקיצור מחשב לא רע למחיר של 4000 ₪. הבעיה היחידה הייתה ששמוליק (החבר של ההורים) זרק בטעות את הדיסק עם כל הדרייברים של החומרה. התקנתי קודם כל חלונות 98. ואז החלו הבעיות , מערכת ההפעלה לא זיהתה הרבה מהחומרה ואי אפשר היה לעבוד על המחשב בצורה נורמלית. לכן חילקתי את הדיסק הקשיח לשני חלקים ובחלק השני התקנתי חלונות XP. לא להאמין איך מערכת ההפעלה עובדת בצורה חלקה על המחשב. רק את המודם היא לא זיהתה. לכן הורדתי דרייבר מתאים מהאינטרנט וזהו. מחשב ממש מדליק. אם לא היה לי מחשב בבית והייתי צריך לקנות מחשב לבית בשביל אינטרנט ואופיס ועוד כמה דברים קטנים , הייתי קונה את המחשב הזה. המקלדת שלו נוחה , המסך ברור , נדיר למצוא מחשב נייד עם 4 חיבורי USB. נכון , זה מעצבן שאין כונן דיסקטים , אבל אם יש לכם עוד מחשב בבית ואתם מחברים את שני המחשבים ברשת ביתית (שזה מאוד קל ופשוט כאשר עובדים עם XP) , אז אין בעיה לשתף את כונן הדיסקטים. כמו כן ניתן לקנות כונן דיסקטים חיצוני. אמיר.

tzimi

New member
>>>>>../images/Emo108.gif

אני דווקא נורא הסתייגתי מהמחשב הזה בעקבות הכתבה עליו בפיסי-פוביה תשמע, מחשב נייד עם סוללה חיצונית שחייבת להיות מחוברת לשקע זה כבר לא כל כך נייד ואם אתה אומר שכדאי לקנות אותו לבית אז עדיף כבר במחיר הזה לקנות מחשב שולחני פיצוץ, מה גם שלעבוד זמן ממושך עם מחשב נייד זה לא הכי נוח... עוד דבר, בכתבה רשום בדיוק את מה שאמרת על בעיית הדרייברים, רוב היצרנים של ההתקנים במחשב זה הם לא מוכרים ועל כן בעיות הדרייברים במערכות השונות לעומת XP (המחשב די מחייב אותך להתקין את ווינדוס XP) אז נכון שזה טוב למי שאין לו סכומים להוציא על מחשב נייד של compaq\dellאבל לעומת זאת, המחיר שלו עם כל התוספות שכבר כלולות במחשבי מותג אחרים הופכות אותו ליקר כמוהם, ודרך אגב היום כבר אפשר לקנות מחשב נייד עם ביצועים כפולים משל זה (20 ג´יגה הארדיסק, 256 זיכרון, פנטיום ארבע) בסביבות ה-8000 ש"ח... כל מה שרשמתי כאן הוא כמובן דעתי האישית...

גם כל מה שאני כתבתי זו דעתי האישית

ומה שאמרתי שאני מעדיף מחשב כזה על מחשב שולחני זה בגלל שיש לי אלרגיה לכל הכבלים שמתחברים למחשב שולחני עם כל הבלאגן שזה יוצר (אולי בגלל זה היה לי פעם IMAC). אמיר.

tzimi

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo108.gif

לי משום מה הקטע של הסוללה החיצונית יש הרס את כל המחשב... אני שמח לשמוע שלך המחשב דווקא נוח

תן לי לספר לך משהו קטן עלי..

אני עם מחשבים כבר כ-7 שנים , ולא משנה כמה אני מדסר את השולחן של המחשב , מארגן את הכבלים בצורה יפה ומסודרת , ממקם את המסך טוב ואת המקדלת והעכבר , לא משנה מה אני אעשה תמיד , אבל תמיד אחרי כמה שבועות השולחן מבולגן שוב , לכן , כאשר היה לי IMAC אהבתי שאין את כל הבלגן של הכבלים , ואם רציתי לסדר את השולחן כל מה שהייתי צריך זה לנתק את המחשב מהחשמל וקו הטלפון , את המקלדת מהמחשב ואת העכבר מהמקלדת. לכן אני אוהב מחשבים ניידים. אין להם הרבה חיבורים חיצוניים , וגם אם זה מחשב פשוט בשביל אופיס ואינטרנט שעולה 4000 ש"ח , אבל שלא יתפוס לי הרבה מקום על השולחן , ושאם אני ארצה לשבת איתו על המרפסת ולעבוד אז אני אוכל , אז אני מעדיף מחשב נייד. זה אני , מה לעשות. אמיר.

tzimi

New member
>>>>>../images/Emo108.gif

גם לי יש מחשב אחד נייד ובדיוק לפני כמה ימים הלך לי ההארדיסק והספק במחשב הנייח שלי ועכשיו אני כבר שבוע עם המחשב הנייד גם בבית, לי היה יותר נוח בבית מחשב נייח... שלא תבין לא נכון, אני חושב שלמחשב של קוסמוס יש גם יתרונות: הוא קל והוא זול וזה יתרונות גדולים על פני מחשבים אחרים, פשוט לאור ההודעה שלך רציתי גם להראות לאנשים את החסרונות של המחשב בכדי שלא יחשבו שזוהי טלית שכולה תכלת... אני אומר שהאיש הכחול יגור בבית הכחול והירוק בירוק....

eran237

New member
בכללי על מחשבים מקוסמוס

אני עצמי קניתי מחשב PC מהקוסמוס וזאת היתה הטעות הכי גדולה שעשיתי בחיים!!!!!!!!! דבר ראשון כל יומיים יש בעייה עם חלק אחר וכבר הספקתי להחליף את: הלוח אם! DVD שקניתי מהם! כרטיס קול! זכרון! כרטיס מסך! ספק! ומארז! דבר שני כשהולכים לשם עם איזה בעיה הם (הטכנאי במעבדה) מתיחסים מגעיל וחיכיתי פעם אחת יותר מחודש בשביל שיסכימו לתקן לי את הלוח אם (שלא מתקנים מחליפים) לסיכום בחיים לא לקנות מחשב בקוסמוס או ביוניברס קלאב (זה נחשב אותו דבר

למעלה