מחשב מתאים לתוכנות תלת מימד

gb228

Active member
מחשב מתאים לתוכנות תלת מימד

הקדמה קצת ארוכה אבל בכל זאת...
בתי התחילה ללמוד עיצוב פנים ותקשורת חזותית. באופן טבעי רוב התוכנות בשימוש הן תוכנות גראפיות ותלת מימד + רינדור (ריינו, אוטוקאד, פוטושופ, אילוסטרטור וכו') ובהמשך ייתכן גם וידאו, מציאות מדומה/רבודה וכו'.
מחשב נייד שיאפשר עכשיו עבודה טובה וגם עם צפי לעתיד (התוכנות תמיד יתקדמו בכוון שתידרש חומרה יותר חזקה) יקר מאוד. בנוסף, בגלל נסיון והעדפות קודמות היא חושבת שביום שתתחיל לעבוד היא כנראה תעבור לפלטפורמת מק, בזמן שבלימודים האוריינטציה היא לווינדוס.
ולכן חשבתי להרכיב מחשב MINI-ITX שייתן מענה לדרישות (אין לה צורך אמיתי בניידות, אבל אם יתעורר הצורך ניתן יהיה לשנע יחסית בקלות). העניין הוא שהפעם האחרונה שעשיתי את זה היתה לפני 15 שנים וקצת הפסקתי לעקוב אחרי ההתפתחויות, ולכן יש לי מספר שאלות:
האם יש הבדל בסוקט של I7 מול I9? כלומר האם אותו לוח אם יכול לקחת היום 7 עם אפשרות בעתיד לעבור ל9? האם יש המלצה ללוח אם (הקנייה תעשה, קרוב לודאי, באמאזון כך שלא חייב להיות משהו שנמכר בארץ).
האם בכלל כדאי להסתכל על AMD כתחליף זול יותר (האם הסוקט זהה לאינטל או שברגע שמחליטים על AMD זה מכתיב לוח אם שונה לחלוטין?)
הערות, הארות ותובנות אחרות?

arseny92

Well-known member
מנהל
AMD: סוקט ולוח שונה. אינטל iX תלוי בכל דור ותמיכות הלוח

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לרוב התוכנות האלה יש יתרון לAMD כיום

&nbsp
בעיקר בשל ריבוי נימים...יחד עם זאת כן דרוש מחשב די חזק..ומסך שמתאים לגרפיקה..
&nbsp
אני לא אתייחס לשאלות כי ענו...אם אתה קונה חדש הברירות היחידות לעבודה כזו על מחשב זה רק החדש...
&nbsp
תן מסגרת תקציב לעבוד איתה..אחרת נדבר באוויר..מחשב יכול לעלות 5K או בקלות 20K ...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
סדר גודל של חומרת AMD

קטגוריה פריט כמות
69646 Processor AMD AMD Ryzen 7 3700X 3.6Ghz AM4 - Box 1
54458 Motherboards for AMD Gigabyte B450 AORUS M AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI 1
71265 Memory Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 Kit 1
61864 VGA Cards Gigabyte GTX 1660 Ti MINI ITX 6GB OC GDDR6 HDMI 3xDP 1
29074 Hard Disk Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TB Sata III 1
60606 Solid-State Drives (SSD) Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 MZ-V7S250 250GB SSD 1
40588 Power Supply Corsair 650W Active PFC Modular 80+ Bronze CX650M PSU 1
73741 Case CoolerMaster MasterCase H100 ATX Mini ITX Black Case
No PSU 1

מארז אפשר לשנות לא בעיה..יש מבחר עצום ברשת. היתר יעבוד...היטב ללימודים..רק בזמן יותר ארוך קצת מאשר אם משדרגים כרטיס מסך למשהו יקר ורציני יותר, בגדול היה רצוי 32 גיגה זיכרון. לשים לב טוב למהירות ( חייב לפחות 3200 ) ותאימות ללוחות של AMD שזה תואם בלוח אם לרשימת זכרונות שהחברה בדקה ( לא עשיתי את זה מפאת חוסר זמן וזה רק הצעה כללית לסדר גודל של חומרה רצויה.) יש קצת בעיה של תאימות..צריך לוודא שהזיכרון יעבוד עם החומרה.
INTEL אפשר , יחד עם זאת העולם המקצועי היום רובו על AMD

המחיר בארץ כ5300 ש"ח בחנות בה בדקתי.

gb228

Active member
תודה

נראה לי שההפרש במחיר מערכת בין AMD לאינטל הוא זה של מחיר המעבד, כי נראה לי שמחיר לוח האם דומה ושאר המרכיבים זהים.
ממה שאני רואה לסדרת 7-3700 של RYZEN וסדרת 7-9700 של אינטל אותו מספר ליבות ונימים.

לא ברור לי מהיכן המידע לגבי זה שהעולם המקצועי רובו על AMD. מהמעט שבינתיים הספקתי לקרוא ולראות יש טענה שחברות התוכנה (שמפתחות את היישומים שהוזכרו) עדיין שמות דגש על אופטימיזציה למעבדי אינטל ורק לאחרונה מתחילות גם לתת תשומת לב ל AMD. כלומר, האימרה הרווחת היא שהבחירה ב AMD איננה רעה בכלל, אבל אם אין לך בעיה עם הפרש המחיר, לך על אינטל.

בכל מקרה תודה, אמשיך לבדוק מחירים ואופציות על בסיס הרשימה שסיפקת. זה בערך סדר הגודל של מחשב עליו חשבתי (נדמה לי שמחשב נייד בביצועים כאלו עולה קרוב ל 10,000)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אמרתי רוב התוכנות

יש פה ושם בעיתיות...בכל מקרה במחשבי שנוטים לעריכה ..יש יתרון לAMD

להמחשה של מקור מידע מקצועי ומוכר היטב
https://www.youtube.com/watch?v=z3aEv3EzMyQ

תאימות לכל פיצ'ר וכל תוכנה..מן הסתם לא ישבתי לחקור..
אני יכול לאמר לך מה שאמרת מחשב מבוסס אינטל בסדר גודל זה...יתן לך פחות עיבוד בתחום ויעלה יותר...
מעבר לזה גם תלוי בכרטיס המסך כמות זיכרון מהירות זיכרון...כפי שכבר אמרתי

למעלה