מחשב נייד לכתיבת מאמרים?

atpaddict

New member
מחשב נייד לכתיבת מאמרים?

שלום לכולם, אני חושב על לקנות את ה-ASUS EEE בכדי לכתוב איתו מאמרים ללימודים. האם יש למישהו נסיום בהקלדה מרובה איתו? איזה מחשב תמליצו למשימה, מבחינת גודל (שיהיה קטן וקל), הנדסת אנוש (שניתן יהיה להקליד) ומחיר (זול כמו מסטיק בזוקה). שימו לב שאני מוכן להתפשר על כוח מחשוב.

Unicorn98

New member
החזקתי אחד מהם ביד...

ואמנם לא התנסיתי בכתיבה מרובה. אני בספק רב אם מחשב שמקלדתו זעירה ומסכו זעיר (בין אם "7 או "9) מתאימים לעבודה מאמצת ידיים ועיניים. אם אתה לא צריך מחשב נייד, אז לך על מחשב שולחני רגיל שתרכיב בעצמך. המפרט הבסיסי שאתה צריך יעלה לך לא הרבה יותר מ-eee. פחות מ-2000 ש"ח (אמנם בלי מסך). אם אתה בכל זאת מתעקש על ה-eee, אז הייתי מוסיף מקלדת חיצונית נוחה ואיכותית (האמת שצריך לבדוק אם ניתן לחבר אליו מקלדת כזו). אגב, הייתי שוקל עוד פרמטרים, כמו יציבות ה-HDD שמכניסים לצעצועים הזולים האלה. לא היית רוצה שישבק לך הדיסק הקשיח באמצע החיים, עם כל החומר שלך עליו. שורה תחתונה - לדעתי, רעיון לא מוצלח כ"כ.

LastFlowers

New member
כרגיל, מסכימה

מחשבים זעירים אינם מתאימים לעבודה שוטפת ומאומצת, הם מראש נועדו למשתמשים "'קלים" שרק מקלידים פה ושם מסמכי וורד או גולשים באתר או שניים, ומשאבי הזכרון שלהם בהתאם. רוצה לומר: eee לחלוטין לא מתאים למשימה דנן. אין מה לעשות - עדיף להשקיע כסף במחשב טוב ונוח שישרת אותך במגוון פעילויות לטווח הארוך, ולא לפעולה יעודית בטווח הזמן הקצר. אישית נוח לי יותר להשתמש במחשב השולחני מאשר בנייד שלי, ולעניות דעתי הראשון אף עושה הרבה יותר חסד עם מפרקי כף היד הדואבים, כמו גם עולה פחות כסף.

Imperia

New member
לגבי הדיסק

ב-eee אין דיסק קשיח רגיל אלא דיסק מבוסס flash memory, כמו בדיסק און קי. לדעתי הבלתי מוסמכת אם כבר האמינות שלו גבוהה משל דיסק רגיל... (אבל תמיד צריך לגבות.

Unicorn98

New member
האמינות של כונני SSD אכן יותר גבוהה מקשיחים,

אבל לדעתי לא בכל הדגמים של ה-eeePC יש SSD (הם הרבה יותר יקרים), וגם באלו שיש - אז מדובר על סטורג' כמעט סימבולי (לדעתי משהו כמו 4GB). כמה גודל ה-SSD אצלך?

לי יש EEE

ואני משתמשת בו המון בזמן נסיעות. מתרגלים אליו בסוף וזה די בסדר. תענוג לנסיעות. אפשר כמובן לחבר אותו למשך ומקלדת חיצוניים.

atpaddict

New member
שאלה

האם הוא לא נתקע או מאט מאוד כאשר מעלים עליו מסמכים גדולים? האם אפשר לפתוח בו קבצי PDF גדולים? האם, כאשר את מקלידה בקובץ גדול בוורד, נראה שהמסמך כולו נכתב מחדש עם כל הקשת מקש (מצביע על חוסר בזכרון)? תודה על התשובות!

אני עובדת עם latex

עם תוכנה שנקראת kile. ערכתי שם מסמכים באורך יותר מ-60 עמודים וזה עבד יפה מאד. יחד עם זאת אני ממש לא ממליצה על המחשב הזה בתור מחשב יחיד וראשי. הוא אמור להיות מחשב נוסף שנועד בעיקר לנסיעות או למי שצריך מחשב בשביל לקרוא אמיילים ולגלוש בצורה קלילה באינטרנט (וגם זה בעיקר מחוץ לבית).

seani

New member
מחשב מדהים בתור מישני ממש לא

מתאים בתור מחשב עיקרי. קטן מידי לעבודה רצופה גם בגודל פיזיוגם בזיכרון. למרות האפשרות לחבר אליו דיסק יצוני נייד, עד כמה שאני יודע אי אפשר להריץ מדיסק נייד אופיס. מה שאומר שאפשר להריץ עליו רק גרסה ניידת של openoffice. בקיצור לא מומלץ.

למעלה