מחשב נייד

dasoona1

New member
מחשב נייד

אני מתחילה ללמוד באוקטובר הקרוב.. ואני מניחה שהשאלה הזו נשאלה אלפי פעמים בפורום סטודנטים, אבל העדפתי להתייעץ עם סטודנטים למשפטים. קלסר או מחשב נייד? הבנתי שרוב הבחינות הן עם חומר פתוח ומכינים מחברת בחינה וכו', אז לא עדיף מחשב נייד? פליז, תעזרו

Atenolol

New member
מחשב נייד

לכי על מחשב נייד. קני אחד שיהיה קל וקטן - ככל שאת יכולה להרשות לעצמך כלכלית. בבית תוכלי לחבר אותו למסך גדול. הכי חשוב - גיבויים כל הזמן. עוד חשוב - לא להוריד ממנו את העיניים לרגע, אחרת יגנבו לך. במשפטים, את כל הזמן מעתיקה ועורכת טקסטים. מחברת רגילה לא מאפשרת לך לעשות את זה.

שחרפר

New member
אני מאלה שלא מאמינים במחשב נייד

אבל הכל עניין של העדפות אישיות. קחי בחשבון שאם את לוקחת איתך מחשב נייד זה כרוך בכמה הרגלים שאת צריכה לסגל לעצמך: 1. לדאוג שהוא יהיה איתך, תמיד! (בד"כ עושים מעין תורנויות שמירה בין כל בעלי הניידים, אבל אי אפשר לסמוך על זה) 2. ללמוד להקליד מהר. אמנם מדובר במיומנות נרכשת, אך חשוב שתדעי האם את מסוגל לעמוד בעומס ההקלדות או לא. 3. מכשירים אלקטרוניים, כדרכם של על הטכנולוגיות, נוטים לא לעבוד ברגע שהכי צריכים אותם. קחי בחשבון שלכל דבר חשוב שיהיה לך גיבוי, מלבד גיבוי של התוכן, חשוב לגבות ולהכין תוכניות חירום למקרה של תקלה במחשב הנייד שלך. 4. אם את מתכוונת ללמוד מקצועות נוספים מלבד משפטים (מנהל עסקים למשל), דעי שישנם מקצועות (כמו מתמטיקה על שללה גווניה) אי אפשר "להכניס" לנייד שלך בצורה רגילה ופשוטה ולכן במקרה הזה, לדעתי, תהי חייבת לסחוב קלסרים ומחברות בנוסף לקילוגרמים של הנייד. בשורה התחתונה, אני מסתדר מצויין בלעדיו. יש אומרים שאפילו טוב יותר מבעלי המחשב. לא הרגשתי מעולם חוסר במחשב נייד או להפך שיש יתרון כלשהו עליי לאילו שהחליטו ללכת על הטכנולוגיה הניידת. גם במקרה הזה, תחשבי על כל האופציות, וקחי בחשבון את העלות הנוספת הכרוכה ברכישת מחשב נייד ובאחזקתו. (אל מול עלויות של קלסרים, מחברות וכלי כתיבה כמובן...)

B L I M P

New member
אני אישית עם מחשב

אצלנו ניתן לומר בערך 80-90% עם מחשב..אני אגיד לך למה זה נוח לי: א. הכתב שלי לא ברור בטירוף. אם אני כותבת אח"כ אין סכוי שאני אבין את זה. מה גם, הרבה יותר נוח לי ללמוד ממודפס כי זה יותר נוח ונקרא יותר בקלות ובבהירות. ב. הרבה יותר נוח לערוך בזמן הרצאה - להעתיק, להדביק לעשות קישורים צבעים ואנערף.. ג.הרבה יותר נוח להכין מחברות בחינה. ד. כשעזבתי את הבית של ההורים גם הייתי צריכה לקנות מחשב חדש - אז נייד אומנם יותר יקר, אבל אם כבר אני קונה, העדפתי נייד. ה. הכל נמצא באותו מקום- סכומים שלי, חומרים שמרצים מעלים לאינטרנט, סיכומים של חברים ודברים משנים עברו. בעת הצורך - הכל עלי, תמיד. לא קורה שיש לי זמן פנוי למשל ובא לי ללמוד למשהו ואני מתבאסת שלא לקחתי את החומר עלי. חסרונות: א. מחשב יחסית זול יהיה יחסית לא קל - וזה הורס את הגב! ב. אני חרדה מהיום בו המחשב יתקלקל - היות וכל החיים שלי עליו אני לא יודעת מה אני אעשה. ג. במקצועות ריאליים הוא לחלוטין לא שמיש. וזהו בערך.. בכל אופן אני אישית מרוצה מהמחשב.. לא חושבת שהייתי מסתדרת עם דפים וקלסרים. אני מכירה כמה אנשים שעושים את זה, אבל בסופו של דבר הם מביאים DOK לכל מקום ומעתיקים סיכומים של אנשים אחרים, כי אין מה לעשות במשפטים בסופו של עניין החומר שמועבר הוא מודפס.

joemanor

New member
גם אני מתומכי המחשב

הוא עושה את עבודתו נאמנה ומאוד מאוד נוח... העובדה היא שאנשים שכותבים בכתב יד בד"כ מתייאשים ולקראת מבחן או עבודה מתחילים לחפש סיכומים דיגיטליים. נכון שיש חסרונות- חשמל, לסחוב,עלות רכישה ראשונית והעובדה שפורום הדיקנים המושלם שלנו סגר את האינטרנט בחלק מהכיתות.... אבל למי שניצול זמן חשוב לו אין כמו מחשב, אפשר לעבוד במקביל בהרצאה משעממת,להעתיק סעיפי חוק לתוך החומר, לעבד פס"דים, לחסוך את כל נושא ההדפסות, השימוש בקופי פייסט מאוד מועיל ונוח- למשל לעיבוד של מידע מכמה מקורות וכמובן נגישות אינטרנט כל הזמן שיש לה אפילו אספקט ממכר. עם זאת צריך להיות בעל מיומנות בסיסית ולא להיות מאלה שאלרגים למחשב, אנשים כאלה שקונים מחשב נייד בחלקם מתרגלים אבל בחלקם האחר (ואולי הגדול יותר) פתאום מתעצלים להביא את המחשב וחוזרים למחברת המוכרת.

הייבי

New member
העצה שלי

אפשר להסתדר גם ככה וגם ככה, זה ממש אבל ממש עניין של העדפה אישית. אני העברתי את כל שנה א' עם דפדפות וקלסרים ולמען האמת לא הפריע לי בכלל- לא חסר לי להעתיק את החוק באמצע הרצאה, עם דפים אין הסחות דעת של אינטרנט ומשחקים, עם חב' מרקרים בצבעים שונים אפשר לעשות הדגשות ועם דיסק-און-קי אפשר לעשוק סיכומים מאנשים אחרים. בשנה ב' עברתי למחשב (מאילוצי בריאות בעיקר), זה גם מאוד נחמד. זה נוח שיש לך הכל עליך, אם בא לך פתאום לשבת בספריה (מצד שני, בספריה בד"כ יש מקראות של החומר ומחשבים אז זה לא כזה סוף העולם אם אין עליך את החומר שלך דווקא- מוצאים מה לעשות), זה נוח שיש אינטרנט להרצאות ממש ממש משעממות. אבל דווקא לבחינות זה לא עזר לי- לי מאוד קשה לקרוא טקסטים ארוכים ישר מהמחשב, אז בכל מקרה לפני בחינות אני מדפיסה את כל החומר (הלך החיסכון הכלכלי..), מסדרת קלסרים (גם ככה, למבחן אסור לבוא עם מחשב..) וכותבת מחברת בחינה לרוב ע"י ניסוח מחדש של הדברים לשורות תחתונות (גיליתי שקופי פייסט יוצר לי מחברות בחינה ארוכות פי 2 בערך).. שלא ישתמע מכך שאני לא מאוד מרוצה מהנייד שלי, אבל רק שתדעי שאם לא לחוץ לך להחליט דווקא עכשיו, את בהחלט יכולה להתחיל ומקסימום אחרי כמה שבועות/סמסטר/שנה לעבור (אצלנו הרבה אנשים התחילו עם קלסרים ולאט לאט עברו לנייד)..

B L I M P

New member
אני רק רוצה לחזק פה נקודה של הייבי

בנוגע לזה שמומלץ להמתין ולראות איך הולכת השנה לפני שקונים. אם כבר יש מחשב בבית והנייד הוא רק אקסטרה להקלדה וסיכומים בכיתה, ויש באמת התלבטות, מומלץ לבוא איזה שבוע שבועיים ראשונים עם דף ועט. באמת שחבל לבזבז כמה אלפי שקלים על משהו שישכב ויעלה אבק בבית, או לחילופין ישמש רק למשחקי זומה/בבלס/שולה המוקשים/סוליטר/פריסל/סוגר שטחים (וזה רק חלק..) סוערים בשיעור.

Yaniv_r

New member
אגב , איזה גודל מסך מומלץ ?

חשבתי לקנות 12 אינץ' אבל אנשים אמרו לי שכדאי ללכת לראות בחנות שכן הוא קטן מדיי. כמו כן , סוללה של נייד ממוצע מחזייקה בערך שעתיים. איך אתם מסתדרים ? האם כולם מחברים את הנייד לחשמל ? יש בכלל תקעים לכולם ? .

2_be

New member
תשובות

אם המחשב מיועד רק ללימודים ואתה תסחוב אותו הרבה על הגב יש יתרונות רבים לזה שהמסך יהיה 12 אינץ' לעומת זאת אם זה יהיה המחשב היחיד בסביבתך (בו גם תראה סרטים בשעות הפנאי למשל) הייתי ממליצה על מסך גדול יותר 14 או 15. בנוסף, מחשבים של 14 או 15 לרוב באים עם סוללות חזקות יותר. למשל, המחשב שלי (לנובו עם מסך 15) יש לו סוללה חזקה והוא מחזיק 4 שעות+ לגבי השקעים, זה תלוי איפה אתה הולך ללמוד, בעברית למשל יש המון שקעים.

למעלה