מחשב נישא- כן או למה?

in god we trust

New member
מחשב נישא- כן או למה?

אז למרות שתקופת המבחנים טרם חלפה ועל-אף שרבים עדיין ממתינים לתשובות קבלה, מה אתם אומרים- כדאי לקנות מחשב נישא? בהנחה שאני לא עשיר גדול אבל מוכן להשקיע בדברים שיעזרו לי לצלוח את הלימודים בקלות יתרה או לפחות בקצת יותר נוחות - האם שווה להשקיע במחשב נייד? מהם היתרונות? הוא באמת שימושי? אולי ישנם מספיק חוות מחשבים בכל האונ' ובמעונות כך שנייד הופך להיות מיותר? כמובן שדעתם של סטודנטים לרפואה (בפועל) תתקבל בברכה כמו דעתו של כל הוגה דעות אחר...

Trollet

New member
שלום!

קראתי פעם על הנושא כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/default.asp?forumId=72&c=4600&sc=0&ssc=0 בין המאמרים יש אחד שדן בכדאי.. לא כדאי.. מקווה שעזרתי..

יוסי n

New member
עדיין לא סטודנט, אבל בעל מחשב נייד.

ההשקעה במחשב נייד היא השקעה בעלת טווח די גדול - ממחשבים יחסית פשוטים שעולים בסביבות 4000 ש"ח ועד מחשבים מתקדמים ומשוכללים (ובד"כ של חברות מובילות) שמחירם יכול להגיע עד 10000 ש"ח ויותר. האם מחשב נייד נחוץ ללימודים באוניברסיטה? יכולים להיות מספר שיקולים: 1. ישנם סטודנטים שמגיעים להרצאות עם לפ-טופ ומקלידים במשך ההרצאה במקום לכתוב על דף. אתה צריך לשאול את עצמך האם אתה מסוגל להקליד בקצב שבו אתה כותב, ולקחת בחשבון שתצטרך בכל הרצאה לתפוס מקום בקירבת נק' חשמל (סוללות של ניידים מחזיקות בד"כ 3-4 שעות, וזה לא מספיק ליום שלם). 2. אם אתה יוצא מהבית למעונות או דירה, לפ-טופ הוא דבר מעולה בדיוק משום שהוא נייד. כל החומר הולך איתך לאוניברסיטה וחזרה, כולל דפי סיכומים, עבודות הגשה, אינטרנט, חומר לימודי וכו'. הרבה יותר נוח מאשר להעביר קבצים באמצעות Disc-on-a-Key או בדרכים אחרות. 3. לפ-טופ הוא "מכונת כתיבה" נהדרת לכתיבת עבודות להגשה. בשילוב עם מדפסת פשוטה אתה מקבל תחנת עבודה די נוחה וזמינה. דבר נוסף שצריך לדעת לפני קניית מחשב נייד, הוא התאמת המחשב ותכונותיו לצרכיו של המשתמש. מחשבי IBM, למשל, מיועדים יותר לעבודה ("עסקים") ופחות למשחקים וגרפיקה, ולכן תכונותיהם בתחומים אלה נמוכות יותר. יחד עם זאת, הם מאד אמינים ושירות התמיכה בארץ מעולה. לעומתם, מחשבי HP או LG מותאמים יותר להרצת משחקים, גרפיקה, מולטימדיה - אך יותר עדינים והשירות בארץ לוקה בחסר. בשורה התחתונה, מניסיון, מחשב נייד הוא כלי שימושי, יעיל ומאד נוח. האם שווה להשקיע בו לצרכי לימודים אקדמיים? זו החלטה שלך. בהצלחה.

natalysh

New member
יש לי מחשב נייד...

וזה אחד הדברים השימושיים והיעילים ביותר. זו באמת השקעה כספית ששווה לעשות לטעמי. זה ייעל לי את הלימודים באופן בלתי רגיל, ותורם המון. יש חוות מחשבים והכל אבל זה לא מאפשר לך להקליד בשיעורים והמחשבים הם די מעפנים ונמצאים במרתפים כך שזה לא נוח. שימושי ביותר.

למעלה