מחשב עובד הלך כדי שהטכנאי בחנות החליף מאווררים

ladybug4NLP

Active member
מחשב עובד הלך כדי שהטכנאי בחנות החליף מאווררים

כמו כן נדפק הדיסק הראשי
1. איזו אחריות יש לחנות.
הוא מאשר שהמחשב עבד והיה תיקן אבל טוען שבגלל מזג האויר זה יכול היה להדפק
וכי בכל מקרה שום תקלה שקורית בחנות היא לא על אחריותם

2. הצעה למחשב חדש:

# מק"ט תאור הפריט כמות מחיר יח' סה"כ
213.68 213.68 1 Antec GX500 WINDOW AN1-500 29415 1
802.56 802.56 1 Intel Core i5-8400 2.8GHz 9MB Cache LGA-1151 - CPU 30523 2
311.97 311.97 1 Gigabyte GA-H310M S2P - לוח אם אינטל31320 3
598.30 299.15 2 8GB Silicon Power SP008GBLFU240B02 - זכרון למחש נייח31553 4
64 5הרכבת מערכת מחשב חדשה + בדיקות 136.75 136.75 1
21859 6לקוחה מביאה דיסקים קשיחים 0.00 0.00 1
21859 7לקוחה מביאה ספק כח 0.00 0.00 1
עיגול/הנחה: -0.01
סה"כ אחרי הנחה: 2,063.25
350.75 :17.00 % :מעמ
תנאי תשלום: כ.אשראי תשלום אחד סה''כ לתשלום: )ש''ח( 2,414.

אני חייבת 5-6 סלוטים כי יש לי הרבה דיסקים פנימיים
אני חייבת סלוט PCI עבור כרטיס FIRE WIRE לעריכת וידאולחסוך כמה שקלים אם אני משאירה את המארז שלי

דעתכם (הדחופה?)
תודה

יש לי אפשרות

frankthe

New member
שלום!

א. בעקרון אין אחריות לצערך הרב.
ב. חסרים דברים בהצעה שלך אז בואי נבדוק:
1. למה צריך להחליף את המארז שלך?
2. למה לא להחליף ספק כוח? מארז לא יכול לקלקל מחשב אבל ספק כוח תקול יכול לקלקל ועוד איך ולכי תדעי מה גרם למה.
3. איפה מערכת הפעלה בהצעה? את חייבת להתקין מערכת הפעלה מחדש ורק win10 מכיוון שאין תמיכה בלוחות אם אלה ל win7. האם התוכנות שיש לך היום עובדות ב win10?
4. בדגם לוח האם בהצעה יש 4 חיבורים לכוננים קשיחים. רק בסדרת b360 בחלק מלוחות האם יש 6 חיבורים כאלה. אני לא מאמין שיש לך כונן מסדרת m2.
5. זכרון ראם - מדוע שני סלוטים של 4 גיגה ולא סלוט אחד של 8 גיגה? אתם עושים מדי פעם עריכת וידאו ובאיזה שלב אולי תרצו להרחיב זכרון. יש רק שני סלוטים לזכרון בלוח האם המוצע. כך שלא תוכלו להרחיב זכרון בעתיד.
&nbsp
ההמלצה כרגע - קודם כל להתייעץ איתנו ובעוד חנויות - לקבל מספר הצעות מחיר ולא לרוץ בחנות הראשונה ולקנות.
בנוסף - אולי תכתבו איזה תקציב יש לכם ואיזו חומרה יש לכם כרגע איזה כוננים קשיחים יש לכם. איזה כרטיס מסך. וכד' וננסה לבנות לכם מפרט לפי התקציב והצרכים.
&nbsp

ladybug4NLP

Active member
מפרט למחשב: - תשובות:

ותשובותי:

1. אין צורך להחליף את המארז אבל הוא ממש ישן, 2 מאווררים יש צורך להחליף
2 הכניסות הקידימיות הן USB2 ולפחות כניסה אחת של USB לא תמיד עובדת

2. הספק איכותי ותקין ואין צורך להחליף אותו

3. היה לי חלונות 10 ויש לי חלונות 10 להתקנה אז אין בעיה. אני אעשה את זה

4. לצערי לא הבנתי. תוכל להרחיב?

5. בהצעה יש זכרונות 2X8 ולא 2X4

להתיעץ עם עוד חנויות? לא מכירה חנויות אחרות. חנות זו ברמת גן שאני עובדת אתם שנים רבות היא ידועה ואמינה בדרך כלל גם אם לפעמים המחירים מעט גבוהים יותר אבל עד כה השרות היה תמיד טוב

אז מה הצעתך?
(מקודם היה לי מעבד I7 אבל כדי למזער הוצאות ולפי הצעת החנות הוא ירד -I5 מאחר ולטענתו האיכות והמהירות של ה-I5 הנוכחי זהה לאפילו טוב יותר מה-I7 שהיה לי.

ומה בקשר למסך מחשב ששאלתי בפוסט קודם? בעבר עשיתי דוקטורט על כל רכישה. היום אין לי אופציה כזו בגלל כל מיני דברים שלא כאן המקום לפרט

תודה

frankthe

New member
אוקי הבנתי אותך

1. אז קודם כל יש להחליף את המארז - זו אמנם תוספת של 200 ש"ח + אבל נראה לי כי כדאי שתשקיעו כי מה לעשות הטכנולוגיה מתקדמת ורוצים אמינות אז תחליפי מארז.
2. אשמח לדעת פרטים על הספק - אם הוא מעל גיל 3 שנים תשקלי להליף בכל מקרה.
3.

4. לא ציינת איזה דיסקים פנימיים יש לך וכמה אבל היום יש טכנולוגיה שנקראת m2 ומאפשרת העברת נתונים מהירה יותר מבעבר. אני לא חושב שיש לך כונן בטכנולוגי זו ולכן מה שנשאר הוא שיש לך מספר כוננים בחיבור sata רגיל. בלוח האם המוצע לך יש חיבור אחד לכונן בטכנולוגיה m2 ו 4 חיבורים לכונני sata שזה מה שיש לך היום. השאלה היא כמה כוננים יש לך וכמה את מחברת אותם למחשב באופן קבוע או על בסיס משתנה. אם יש לך למשל 5 כוננים שאת עובדת איתם באופן קבוע אז לוח האם אינו מתאים כי אין לו מספיק חיבורים. במצב כזה תצטרכי לעבור ללוח אם מקביל ללוח האם המוצע לך עם ציפסט b360 במקום h310 או לוח אם מתקדם יותר.אני ממליץ לקרוא את הטבלה במאמר המצורף ובכלל את כל המאמר כדי שתוכלי לראות את ההבדלים בין לוחות האם השונים.
https://www.pcworld.com/article/326...z370-vs-h370-vs-b360-vs-h310-8th-gen-cpu.html
בכל מקרה מומלץ לשדרג את לוח האם למתקדם יותר ממה שיש בהצעה שלך גם בגלל נושא של מספר חיבורים לכוננים שיש לך ובגלל נושא של ביצועים ואת רוצה - לוח אם עם ציפסט של b360 יעלה 50-80 ש"ח יותר. לוח אם מתקדם יותר כמובן יהיה יקר יותר.
5. הבנתי שמדובר ב 4*2 אז טעות שלי - מצטער!
6. לגבי מעבד - מסכים עם החנות. המעבד i5 הנוכחי יהיה מן הסתם טוב יותר מהמעבד שלך. מה גם שמספר הליבות במעבדי i5 גדל מ 4 ל 6 בדגם הנוכחי מה שעוד משפיע לטובה על ביצועי המעבד.
7. חנויות אחרות קל למצוא אבל אם את מאמינה בחנות שלך - מי אני שאשבור לך את האמונה
8. לגבי מסך - אינני יודע איפה את קונה את המסך ואיזה מסכים יש באפשרות החנות להביא ומה יש לו. בכל מקרה רק פאנל ips. חברות טובות במסכים אלה הן lg סמסונג ו dell - זה על רגל אחת בלי להתייחס לדגמים ספציפים וכו'. אבל בגלל שאת עורכת וידאו את חייבת מסך ips.
מקווה שעזרתי - אם יש עוד שאלות - את מוזמנת.
תתחדשי!

ladybug4NLP

Active member
לחנות יש אפשרות להביא מה שאני רוצה. כסף קונה הכל

מעדיפה LG ואשמח לדגמים ספציפיים 27"
לא עורכת וידאו על בסיס קבוע אבל יש לי המון קלטות קטנות וגם בשביל זה צריך firewir

הכונן המתקדם ביותר שלי הוא seagate baracuda 2tb green
היכן רואים את המפרט המהיר שכתבת?

לוח האם זה גם בגלל ריבוי הדיסקים (קבועים) וגם בגלל סלוטים של PCI ארוך לכרטיס העריכה

frankthe

New member
ושוב שלום!

אם הכונן המתקדם ביותר שלך הוא מסוד sata3 אז כפי שחשבתי אין לך m.2. בדרך אולי תשקלי לרכוש כונן m2 או ssd - כוננים כאלה הם לא לטובת אחסון נתונים אלא לטובת מערכת הפעלה ותוכנות - דבר שיריץ את המערכת שלך הרבה יותר מהר ממה שאת מסוגלת ורגילה כרגע
תסתכלי בבקשה על מאפייני הלוח המוצע בחלק של Storage Interface
https://www.gigabyte.com/Motherboard/H310M-S2P-rev-10#sp
את תראי שיש לו 4 חיבורי sata - ושוב נשאלת השאלה כמה כוננים יש לך פיסית בפועל? אם יש לך 5 כוננים או שאת רוצה להוסיף מעל ה 4 כוננים אז הלוח לא מתאים ועדיין אני בדיעה שכדאי להוסיף עוד כמה עשרות שקלים כדי לקבל לוח אם עם ציפסט טיפה מתקדם יותר שיכול להתמודד עם 6 כוננים ולתת טיפלה יותר מהירות וביצועים - דבר שחשוב לך לאור העובדה שאת מדי פעם עורכת וידאו.
לגבי המסכים - שוב אני לא יכול לענות לך למעט ההמלצה על שימוש בפנל ips ולא פאנל tn. בכל נקרה כדי שתוכלי לראות את הדגמים השונים של lg וגם לראות קצת מחירים תבדקי את הקשור הבא
https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-monitor&db187910=187935&db4147=4926&db435152=435154&noidx=1

ladybug4NLP

Active member
אז ככה: בפועל יש לי 5-6 כוננים שהם DATA ואכן SATA 3

ההצעה עודכנה ללוח אם Z370-HD3-
https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z370-HD3P-rev-10#kf
ההבדל במחיר הוא 400 ש"ח (במקום 311 לפני מע"ם)-קפיצה הגונה

בלית ברירה כנראה אלך על זה.

לצערי בגלל בעיות רפואיות אין לי את הזמן והיכולת לעשות סקר שוק.הזמנה מחול של חלקים וכו' ואנחנו זקוקים למחשב בבית עכשיו!!!

למעלה