מחשב פאלם לרופא/ה

ronitt1

New member
מחשב פאלם לרופא/ה

אני רופאה שמחפשת מחשב כף יד (לא איכפת לי שיהיה משומש) לדרישות הבאות : 1. ניתן להכניס אליו מספר רב של תוכנות רפואיות (אם אני מבין נכון צריך הרבה זיכרון) 2.שיהיה אמין. 3. שתהיה אפשרות גלישה באינטרנט. 4. שיהיה צג נוח לקריאה של טקסטים. 5. שיסתנכרן עם האאוטלוק. 6.שיהיה זול . ממש לא דרוש לי GPS , אני רק צריכה שיהיה בנוסף גם זול מה אתם ממליצים ? האם כדאי לקנות משומש?כיצד ניתן לבדוק אותו?

TCS VICTORY

New member
קודם כל תחליט\י אם את\ה גבר\אישה..

הגעת לפורום פאלם, כך שכאן תוכל\י לקבל המלצות רק לגבי מחשבי כף יד מתוצרת חברה זו... בתחום של פאלם, הכי מתאים לדרישות שלך זה או פאלם TX שיש לו צג גדול אבל או יקר, או E2 שהוא קטן יותר אבל זול. כמו כן אפשר לחפש דגמים ישנים שהם פחות או יותר ברמה של TX בשביל לחסוך כסף. (T5 או T3)

2cookie

New member
HP HX4700

ראיתי לא מזמן בלוחות ב-1300 שקל ואפילו גמיש. יש לו מסך VGA, שזו הרזולוציה הגבוהה ביותר בין מחשבי כף היד, וכבר היו בפורום אנשים שהשתמשו בו למטרה זו. אם תחליטי לקנות משומש נוכל לייעץ או לפחות להפנות אותך לשאלות הנפוצות ולכלי החיפוש בפורום.

atzmony

New member
אני ממש לא ממליץ על HX4700

אתה צריך מכשיר מהיר ולא מכשיר איטי שיקרוס לך דווקא כשתצטרך אותו! קוקי אני לא נכנס לוויכוח איתך זאת דעתי ! אכן במסגרת המכשירים המריצים פאלם OS אז TX יענה על הדרישות בצורה מעולה משומש אפשר להשיג ב1400 ש"ח לא בעיה אך אם הולכים על משומש תמיד אפשר להביא מארה"ב(בגלל נושא האחריות שאין למשומשים וגם לא תקבל בארץ על מכשיר מארה"ב) חדש ב240 $ שזה 1000 ש"ח. אם בוחרים במכשירים שרצים על WIN (אני לא ממליץ) אז לדעתי מכשיר מושלם הוא הacer 311 שלדעתי מכשיר מדהים מסך VGA מכשיר מהיר בניגוד לHX4700 דק אבל יש לו מערכת הפעלה שפחות נוחה לעבודה. וסתם עוד טיפ לTX יש לי UTD 15.1

amitp

New member
קצת סדר

כמו שבטח כבר הצלחת להבין (ronitt1) מחשבי כף היד באים במגוון צורות וממגוון יצרנים. קיימות שתי החלטות ראשונות שצריך לקבל: 1. מכשיר משולב טלפון או לא 2. איזו מערכת הפעלה לטעמי מכשיר משולב טלפון עדיף משום שכך המידע זמין באופן קבוע ולא צריך להסחב עם שני מכשירים, אך לעתים יש להתפשר בשל כך על גודל המסך או על איכות השימוש כטלפון. מבחינת מערכת ההפעלה קיימות שלוש אופציות בגדול: פוקט PC (חלונות mobile), פאלם או סימביאן. על סימביאן אני לא ממליץ לרופא שהוא לא "פריק טכנולוגייה" שכן מגוון התוכנות הרפואיות הזמין למערכת ההפעלה הזו הוא קטן יחסית ואף שניתן להסתדר נהדר באמצעות אילתורים שונים זה לא מומלץ למי שרוצה רק להתקין כמה תוכנות וליסוע. כך שמה שנשאר לנו זה פאלם ופוקט. הוויכוח אודות העליונות של כל אחת משתי מערכות ההפעלה הללו הוא אינסופי וכל צד משוכנע בצידקתו. לכן אנסה להציג רק כמה עובדות ולהשאיר את ההחלטה לקורא: 1. (כמעט) כל מה שאפשר לעשות עם פוקט אפשר גם לעשות עם פאלם ולהפך 2. יתרונות הפוקט: יש תמיכה בריבוי משימות (בדומה לPC), חלק מהמכשירים תומכים ברזולוציית מסך גבוהה (640X480) - מאוד יעיל לקריאת ספרים, מגוון מכשירים גדול - במיוחד משולבי טלפון, קיימים מכשירים רבים משולבי GPS 3. יתרונות הפאלם: מערכת הפעלה פשוטה יותר (לא בהכרח אמינה יותר, אני הצלחתי לרסק הרבה יותר פאלמים מפוקטים... גם לא בהכרח נוחה יותר, עבורי פוקט נוח הרבה יותר מפאלם). המכשירים הישנים יותר היו מהירים ואמינים יותר מפוקטים - העדר ריבוי המשימות מאפשר יעילות גבוהה יותר - במכשירים החדשים ממה שהצלחתי לראות בכמה דקות שבדקתי היתרון הזה כבר לא רלוונטי, כנראה בשל שינוי מערכת הקבצים (NVFS). רוב המכשירים עובדים ברזולוציית 320X480 שזו אמנם רזולוצייה נמוכה משל הפוקטים בעלי הרזולוצייה הגבוהה אך גבוהה מזו של הפוקט הסטנדרטי. לדעתי על מנת לבחור מערכת הפעלה חייבים להתנסות אישית עם מכשיר מכל סוג ורק לאחר מכן להחליט. לאחר מכן יש צורך בהגדרת דרישות- אני ממליץ על מכשיר הכולל תמיכה בBlueTooth. תמיכה בWIFI או GPS לא הכרחית אך בונוס נחמד, במיוחד אם במקום העבודה יש רשת אלחוטית. אני כאמור מעדיף מכשירים בעלי רזולוצייה גבוהה (VGA - 640X480). יש לציין שהרזולוצייה הזאת באה על חשבון _מעט_ ממהירות המכשיר - כך שמי שלא רוצה לקרוא ספרים מלאים על המכשיר אלא רק למצוא תופעות לוואי של תרופות או פרוטוקול פה ושם טוב יעשה אם לא יקנה אותם. לגבי מכשירים מומלצים: פאלם- # משולב טלפון - TREO 680 (לא בדקתי בעצמי אך טוענים כאן שזהו המשולב האולטימטיבי...) # ללא טלפון: TX (מסך גדול, BT, WIFI אבל קצת איטי) או TE2. אם יד שניה זו גם כן אופצייה - T3, המכשיר המהיר ביותר שראיתי, קטן ונוח מאוד פוקט- # משולב טלפון - נכון להיום JasJam, קטן ונוח מאוד אולם לאחרונה יוצאים לשוק מגוון רחב של מכשירים חדשים ואני הייתי מחכה טיפה # ללא טלפון: VGA: Dell Axim X51V, HP iPaq 4700 או האייסר שעצמוני המליץ עליו. אם יורשה לי לתקן: האייסר ממש, אבל ממש לא מהיר יותר מה4700. NON VGA: Dell Axim X51 (את דגם הMid אפשר להשיג היום חדש בכ1400 ש"ח - מכשיר מעולה וזול) HP iPaq 5940 כמובן שישנם רבים נוספים ומדובר כאן רק על מספר דוגמאות.

amitp

New member
קיבלתי אך טרם הספקתי להגיב (יום הסטודנט..../images/Emo13.gif)

אשלח לך ביום ראשון.

למעלה