מחשב

ashmash

New member
מחשב

שלום אנשי הפורום. אני שוקל בימים אלו קניית מחשב חדש, כאשר הצורך שהכי דורש משאבים בתכנון הוא עריכת וידיאו (יש עוד כמה יישומים חסכניים שאני רוצה להריץ, אבל הם פועלים טוב אפילו על עתיקות כמו שיש לי). השאלה הגדולה היא, איזה מחשב מומלץ לקנות... נכון, אפשר להוציא סכום כסף עצום על מחשב חלומות, אבל אני מעדיף להיות ריאלי ולהצטמצם לתקציב של בין 3,000 ל-4,000 ש"ח (בערך, אפשר לחרוג במעט) לא כולל מסך ולרכוש מחשב שיתאים לצרכי. אז על אילו רכיבים אתם ממליצים לא להתפשר ועל אלה כדאי לחשוב כאופציה של תוספת בעוד מספר חודשים? תודה מראש על העזרה, אלעד

זכרון, הארד-דיסק, מעבד,../images/Emo16.gif

לוח אם וכרטיס מסך. בכרטיסי מסך אני ממש לא מבין ולכן לא אוסיף. זכרון: לא פחות מ-512 מגה, מומלץ DDR (או אפילו חובה?). לוח אם: אני לא יודע להמליץ לך על דגם ספציפי, אבל צריך לוח טוב עם צ'יפסט טוב. הארד-דיסק: וידאו תופס שטח גדול מאוד. פחות מ-80 ג'יגה (רק לוידאו) זה מעט מדיי. מעבד: מעבדים מעל ג'יגה-הרץ לדעתי יעשו את העבודה טוב, כמובן שכמה שיותר "יותר טוב" (בדרך כלל), אבל אין שום צורך לקנות את המעבד הכי חזק שעולה פי 10 ממעבדים רגילים.
ניר

tzahif1

New member
רכיבים

לאחרונה קניתי מחשב שנראה שיענה על הצרכים שלך (ויותר). לוח אם - Asus P4P800 Deluxe (יש לו גם כניסת FireWire) מעבד - Pentium 4 2.8Ghz H.T זכרון - 512M דיסק - S-ATA 80Gb - חשוב מאד !!! הדיסקים מתצורת S-ATA מהירים משמעותית ולא הרבה יותר יקרים כרטיס מסך - תלוי כמה רחוק אתה רוצה ללכת, אבל נראה לי שמשהו כמו Radeon 9200 יספק אותך מסך - תלוי בתקציב, "17 או "19

אני עובד על ATA 100 ../images/Emo16.gif

(אם אני לא טועה
) כבר הרבה זמן, ואין לי בעיות. אני אמנם לא עורך ב-DV, אבל לא נראה לי שזה משנה.
ניר

ggiill

New member
ראה מאמרים בפורום זה

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumArticles.asp?id=748&t_name=t_748&catName=עריכה

umbo

New member
בנוסף למה שאמרו....

רצוי מאוד שבמחשב יהיו שני כוננים קשיחים. אחד שיהיו עליו מערכת ההפעלה ותוכנת העריכה ועל השני החומר המצולם. לכונן הקשיח יש מספיק עבודה עם החומר המצולם ורצוי שהוא לא יצטרך "להתפנות" לתוכנת העריכה לקבלת הוראות, אלא שזה יפול על כונן קשיח אחר. (אחר - פיזית, לא מחיצה נפרדת על אותו כונן !!! ) בעיקרון מעבד סביב 2 גיגה מספיק (כל המוסיף - עדיף) ובעיקר הרבה זיכרון- לפחות 512 מגה וגם כאן עדיף יותר. (וכמובן לא זכרונות SDRAM שהם ישנים יותר ואיטיים אלא מסוג DDR מהיר.)

yarivd

New member
ראיתי שיש כרטיס מסך חדש

של nvidia הכולל טכנולוגיית nview המאפשרת עבודה עם שני מסכים במקביל. חיבור שני מסכים של 17" זול בהרבה ממסך אחד של 19" וגם נותן שטח עבודה גדול מאד ונחוץ לעריכת וידאו. במסך אחד כדאי למקם את קו הזמן time line של העריכה ובמסך השני את המוניטור ושאר הפקדים. עד היום היו כרטיסים מיוחדים ויקרים של matrox שיכלו לטפל בשני מסכים ואתמול ראיתי במכירה קבוצתית באחד מאתרי הקניות בארץ כרטיס כנ"ל במחיר של כ 450 ש"ח, ובנוסף הוא gforce fx5200. חשוב ונראה גם סביר מבחינת המחיר. בהצלחה

למעלה