מחתרת האימייל?

mluggy

New member
מחתרת האימייל?

אני תוהה על החוקיות של האתרים האלה, במיוחד בפורטלים המובילים, שמקבצים אוספי תמונות מצחיקות ומיוחדות מהרשת. זה באמת תמונות ושטויות שכולם מקבלים בדואר. אפשר לשים אותם באתר שלי? מה ההגבלות בעניין שכזה? האם אפשר לשים על כל תמונה במאגר שלי את סמל האתר שלי (כדי לזהות את מקורו?) צרפתי מספר קישורים.

nirdagan

New member
ברור שיש פה עבירה על זכויות יוצרים

אני מעריך שבחוזה עם הפורטל מי שמעלה תמונה מצהיר שיש לו את זכויות היוצרים, כך שהפורטל מנסה לכסת"ח את עצמו.

איך יודעים אם קובץ מוגן ע"י זכויות

יוצרים? הייתי אומר שיש באינטרנט 3 קבוצות של קבצים. 1. קבצים שהיוצר/מפרסם שלהם מצהיר שהם חפשיים ויש רשות לכל להעתיק אותם. 2. קבצים שהיוצר/מפרסם כותב עליהם או לידם שהם מוגנים בזכויות יוצרים ולכן העתקתם אסורה. 3. קבצים שלא כתוב בהם שום דבר לעניין הזכויות. לגבי הקבוצה הראשונה, אין בכלל בעיה, לגבי הקבוצה השניה, לפי החוק מותר לך להעתיק אותם לצרכים ביתיים לא מסחריים, כלומר אתה יכול להוריד אותם למחשב שלך להנעתך הפרטית, אך לא לפרסמם באתר שלך. לגבי הקבוצה השלישית, השטח האפור, העיקרון הוא שיצירה מוגנת בזכות יוצרים גם אם אין לידה אזהרה, לכן צריך לבקש רשות מבעל הזכות. כמובן שניתן להתגבר על הבעיה על ידי יצירת לינק במקום העתקה. עוד שתי הערות: תאורתית וגם מעשית, יש מקרים שבעלי אתרים מעתיקים יצירות מוגנות ומפיצים אותם חופשי, לכן גם בקבוצה הראשונה רצוי להזהר. מצד שני הרבה מאד בעלי אתרים כותבים אזהרות בהם נטען שקיים איסור מוחלט של העתקה, דבר שמבחינה משפטית אינו נכון, ועל כך אתה יכול לקרוא בשרשור די ארוך שנפתח כאן ע"י עמנואל, בשאלת העתקת תוכנות.

mluggy

New member
אז לא הבנתי

וואינט, וואלה ותפוז עוברים על החוק? זה מה שאתם אומרים? זה שהיוזרים העלו את התמונות זה מספיק מבחינתם? ומי יילך ויוכיח שכל תמונה יש לה מקור שהוא חיצוני לוואי-נט?

nirdagan

New member
מה שאני אומר הוא

שהפורטלים הישראלים מעודדים אנשים לעבור על החוק.

אני לא שופט כאן אף אחד

וגם לא מחלק ציונים, הרשת מלאה באתרים ובקבתים שמפירים זכויות יוצרים, תמונות, קבצי מוזיקה וכד´. מה שמיוחד בהפרת זכויות יוצרים הוא שהפרת הזכות לא תמיד ידועה לבעל הזכות וגם לא תמיד מורגשת בכיס. אם גונבים ממך נכס פיזי או כסף, בדרך כלל אתה מרגיש, כשמפירים זכות יוצרים, הנכס עצמו עדיין אצלך ואתה לא יכול לדעת ולעלות על כל האתרים היכן שפירסמו את היצירה שלך. מה הסיכויים שמישהו מארה"ב שגם לא דובר עברית יעלה על כך שפורטל עברי פירסם עבודה שלו? כמעט אפס.

nirdagan

New member
יש דרכים פשוטות לסמן תמונות

בקבצי GIF או JPEG (וגם אחרים) יש מקום לשדות טקסט (שאינם נראים בתמונה אך מצויים בקובץ) בהם מחבר התמונה יכול לציין כל מיני דברים. אם המעתיק לא ערך את התמונה הטקסט הזה יישאר וניתן יהיה לאתר את העותקים של התמונה ברשת בעזרת מנוע שיחפש עותקים אלה. פלייבוי עשו את זה וסגרו הרבה אתרים של "fans" שהעתיקו תמונות מהחלקים בתשלום של האתרים שלהם.

mluggy

New member
אוהב את הרעיון...

דורון, >מה הסיכויים שמישהו מארה"ב שגם לא דובר עברית יעלה על כך שפורטל >עברי פירסם עבודה שלו? מסכים בהחלט ואני חושב שאקח את הסיכון. שאלה נוספת - האם הוספה של כתובת האתר שלי (דרכו "עברה" התמונה) מקפיץ לגג את התביעות נגדי? תודה.

למעלה