מטאטא חדש מטאטא טוב ? לגמרי לא.

מטאטא חדש מטאטא טוב ? לגמרי לא.

אמרתי כבר כמה פעמים שמינוי מפכ"ל מחוץ למשטרה זו טעות קשה, והעובדה מצביעה על המפכ"לים שבאו מבחוץ שנכשלו בזה אחר זה.

למשל האחרונים:
יוחנן דנינו התגייס כקצין חקירות בנגב
דודי כהן אמנם התגייס כקצין אבל היה קצין סיור בשטח בתחילת דרכו
משה קראדי בא בכלל ממגב עד דרגת סגן ניצב
שלמה אהרונישקי היה בכלל חבלן, מקצועי שהפך לקצין חבלה ומשם זינק למפכ"לות
יהודה וילק הונחת מבחוץ
אסף חפץ בא בכלל מהימ"מ
רפי פלד נחת מבחוץ
יעקב טרנר היה ראש אכ"א בחיל האויר
וכן הלאה

היחידים מהמפ"כלים שבאו מהשטח הם דודי כהן שהתחיל כקצין סיור בשטח ודוד קראוס ששירת כשוטר רכוב על אופנוע.
אף מפ"כל לא צמח ממש מתחילת דרכו במשטרה.

והנה מתוך 72 ניצבים ותתי-ניצבים, מעדיף השר שנכשל במינוי הראשון, ומתעקש להביא מישהו מבחוץ, ומביא את אלשייך.

המטאטא החדש מחליט על שינוי בנוהלים ופקודות, עוד לפני שהוא בכלל יודע מה זו משטרה.

למשל, הוא החליט על גזירה, שקצינים בכירים יעברו כל תקופה בדיקת פוליגרף.
משמע שמדובר בכמה מאות קצינים בכירים, שהמפ"כל החדש אומר להם בעצם שהם אפסים וברמה של עבריינים וצריך את הפוליגרף כדי להבטיח שהם יתנהגו כמו שצריך.

זה עלבון אישי חריף היותר, בנוסף לעובדות:

א.
זה בניגוד לחוק יסוד כבוד האדם וחרותו.

ב.
יש לי קלסר מלא בנושא אי אמינות הפוליגרף ואיך הוא יכול לקבוע אדם זכאי לחייב, ואיך הוא לא יכול להחליט לגבי אנשים מסויימים, או לקבל כדוברי אמת אנשים שמשקרים.....
למשל שני קצינים שהאשימו אחד את השני ושניהם יצאו דוברי אמת בפוליגרף, הקצין החשוד האחרון והמתלוננת נגדו שניהם נקבעו כדוברים אמת בפוליגרף.....

"הכר את שירותי מז"פ מספר-95, אומר במפורש שבעיני המשטרה הפוליגרף אמין רק ב-90% !!!
הבנתם ?

ג.
אלייקים רובינשטיין מזכיר הממשלה והיועץ המשפטי לממשלה, ב-1997 שסרב לדרישה להיבדק בפוליגרף שזו היתה הוראה לכל עובדי הציבור הבכירים, הטענה שלו :"קשירתו של אדם שלא נחשד במאומה למכשירים שימדדו את לחץ דמו וזיעתו כדי לבדוק מהימנותו, היא לדעתי פגיעה בכבודו וחדירה לפרטיותו".
למרות סרובו להיבדק, הוא מונה לתפקיד.

מינהר

New member
מאיר, על מה הם עוברים פוליגרף?

על אונס, שוחד או מה? ואם יסרבו, יפטר את כולם?

יוליקה

Member
מנהל
כבר לפני 20 שנה הוחלט על פוליגרף

כל מי שעבד במערכת הביטחון התבקש לעבור בדיקת פוליגרף.
גם אני עברתי פעמיים.
לפני בדיקת הפוליגרף היה נהוג להיבדק אצל פסיכיאטר...
זה היה במסגרת חידוש המבדקים שעשו לנו לקביעת רמת הסיווג.

למה רואים בזה פגיעה אישית - רק למי שיש משהו להסתיר פוחד מהבדיקה.

הגישה לא נכונה

זה לא שיש למישהו מה להסתיר אז הוא לא רוצה להיבדק, אלא מי שמכיר את עוללות המכונה (כפי שהתבטא אז ניצב תורג'מן) לא ירשה שיבדקו אותו.
אני מבין שגם היועץ המשפטי לממשלה יש לו מה להסתיר ?

זו בהחלט פגיעה אישית במערכת אכיפת החוק, כיוון שהיא משדרת חוסר אמינות בנבדק, שרק הבדיקה תרתיע אותו מלמעול באמון.
זה מביש וזה מכוער.

היה לך ולאחרים מזל, אבל אם הייתם יודעים את האמת על הפוליגרף, לא הייתם מסכימים לבדיקה. אם זה היה תנאי לקבלה לעבודה, זה אחרת מאשר שזה מוחלט נגד מי שנמצא במערכת.

ולהזכיר : בבית המשפט תוצאות בדיקת הפוליגרף אינן קבילות.

הבעיה החמורה ביותר היא מה ישאלו את הנבדקים =
האם החצי השנה האחרונה אנסת מישהי?
האם אמרת למישהי דברים שנראים כהתבטאות סכסיסטית ?
בחצי השנה האחרונה גנבת משהו?
שיקרת למישהו ?

כל מי שעונה לשאלות כאלו, הוא פשוט או טיפש גמור, או שהוא לא מבין במה מדובר.
שאלות כלליות אסור לשאול במבדקים כאלו כיוון שהתוצאות יכולות להיות דורסניות ולא נכונות לחלוטין.

היה לי נהג ניידת ובאחד המקרים רדפנו אחרי שני פורצים לבית ספר, קפצנו מעל החומה והוא הקדים אותי ותפס את אחד הפורצים והצמיד אותו לצינור עליו הוא גלש מקומה שניה, אני הגעתי וכבלתי אותו ואחר כך הגענו לשער בית הספר והורינו לו לטפס על השער החוצה שם המתינה לו ניידת נוספת.

העבריין התלונן שהשוטרים הרביצו לו. הנהג הסכים ללכת לפוליגרף ושם נקבע שהוא שקרן והוא הרביץ לעבריין. אני סרבתי להיבדק, ובכך נסגר הסיפור כלפיי.
הוא לא שיקר כי הוא היה כל הזמן בטווח ראיה שלי וראיתי שהוא לא הרביץ.

נוסף לכך, המפ"כל החדש מפריח כל הזמן הבטחות שונות שהוא לא יוכל לקיים. כמו למשל גיוס 2000 שוטרים לסיור רגלי ברחובות.

ראשית הוא לא שאל את משרד האוצר שמהם הוא יקבל תשובה שלילית כמובן.
שנית היום יש ניידות רבות מידי שיש בהן רק שוטר אחד ויש חוסר אדיר בכח אדם בסיור, וכבר נאמר שהיום הסיור שצריך להיות עמוד השידרה של המשטרה, הוא החוליה החלשה ביותר כיוון שהמשטרה נאלצת בכח האדם שיש לה להשקיע באמצעים מתוכחמים כדי שלא תישאר מאחור רחוק מהעבריינים.

אז קודם כל שימלא את הניידות בצוותים כפי שצריך, ואחר כך ידבר על שוטרי מקוף כשאני לא רואה 2000 אנשים מתגייסים למשטרה כדי לשוטט ברחובות ברגל.....

בשנות ה-60 ותחילת ה-70 (ב-1972 אני הייתי שוטר המקוף האחרון) היו בכל יחידת שוטרים במרחב ירקון למשל 50-60 שוטרים שרובם היו שוטרי מקוף. היום ביחידת סיור יש 5-6 שוטרים.....
לפעמים מושיבים גם איש משא"ז בניידת שזה לא תקין בכלל.

מינהר

New member
מאיר, אני מאמינה לך שהפוליגרף לא אמין.

בהחלט לפי המקרה שסיפרת. ובכלל.

למעלה