מטאל גותי - שאלה

Memento De Mori

New member
מטאל גותי - שאלה

איך בדיוק מגדירים מטאל גותי? האם זה השירה הנשית או גם הטקסטים וגורמים אחרים? ובעניין הזה, אני שומע את ווית'ין כבר הרבה זמן, והאמת שרוב השירים שלהם לא כל כך נשמעים כמו מטאל...אותו דבר עם נייטוויש ולהקות דומות..זה לא שהשירים לא יפים, אני פשוט לא מבין למה זה נחשב למטאל...מישהו יכול להסביר לי? תודה..

Lord SaturN

New member
:)

מ = N :) פסדר בכל מיקרה בכל מקום רשום שהם יוצרים מוזיקת גות מטאל וסימפוניק מטאל....(שרון דווקא טוענת שהם יוצרים גותיק רוק....)

Lord SaturN

New member
לפי מה שאני יודע

יש ויש... תנסה את: Epica - The Divine Conspiracy 2007 - Obsessive Devotion אני לבד לא ממש קלטתי שניהם יוצרים מטאל גותי וחוץ מזמרת שמסוגלת לשיר בצורה אופרית אין שום דבר משותף אגב: Within Temptation is a Symphonic Metal band from the Netherlands. The band was founded in 1996[1] by vocalist Sharon den Adel and guitarist Robert Westerholt.[2] Their music is variously described as symphonic metal,[3] although in an interview,[citation needed] Sharon Den Adel said they fell into a symphonic rock genre. wikipedia והדגש על: "although in an interview,[citation needed] Sharon Den Adel said they fell into a symphonic rock genre"

Jilian

New member
תשובה פשוטה../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

מטאל גותי זוהי קומבינציה של מוסיקת מטאל (כלומר שימוש בגיטרות חשמליות תופים ומילים עמוקות בעלות משמעות בשירים) וגותיקה. מטאל גותי מתאפיין בכמה דברים מרכזיים: א. שילוב של מוסיקת מטאל ויצירות קלאסיות עם כלים קלאסיים( פסנתר/כינור ועוד) 2.ליריקה המדברת על כאב מוות ייסורים אך עם אופטימיות/מוסר השכל/לקח בסוף. 3.בשירה נשית וקאלית ובד"כ גם שימוש בגרואולים גבריים. ווית'ין טמפטיישן אכן התאפיינה ומתאפיינת כלהקת מטאל גותי אך אם באמת מסתכלים לעומק היא כבר לא (יותר נכון רק ב אלבומים אנטר ומאת'ר ארף היא הייתה גותית) אלא היא להקת סימפוני מטאל תאך עדיין ניתן לקרוא לה מטאל גותי. מקווה שעזרתי

Lord SaturN

New member
../images/Emo45.gif הסבר מצוין

אגב, איזה ג'נר לפי דעתך הם מנגנים עכשיו? :)

ווית'ין היו בעבר דום מטאל יותר מאשר גות'

וגראולים לא חייבים להיות בהכרח כגות'יק מטאל.... קיצר ווית'ין שילבו דום גות' דת' וואטאבר בעבר...עכשיו הם משתמשים רק מעט יותר בדברים האלו...הרבה פחות... P:

Lord SaturN

New member
לא מסכים!!!

דום מטאל זה סיגנון איטי! הרבה יותר איטי מהאלבום הראשון אני יותר חושב שהם היו גות מטאל והשתמשו (ועד עכשיו משתמשים באלמנטים של סמפוניק מטאל) ועכשיו הם נאים לכיוון הרוק יותר....במיוחר אחרי What Have U Done.... אם Kieth Caputo

Lord SaturN

New member
Doom Metal

http://en.wikipedia.org/wiki/Doom_metal איטי וכבד... http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%95%D7%9D_%D7%9E%D7%98%D7%90%D7%9C בעברית :)

Nוזר..אני מכירה את ווית'ין כבר הרבה זמן

כדום מטאל O: בכל אופן! הם נהיו גרועים XD P:

Blade Of Fire

New member
בולשיט

לפחות לגבי המאפיין הראשון והשלישי.... המטאל הגותי שהתחיל את כל העניין, איש שם בשנות ה80 בכלל לא כלל "כלים קלאסיים" אלא פשוט היה סוג של דום מטאל, עם שירה ווקאלית *לא בהכרח נשית* במקום גרואולים ונגינה יותר איטית... הווקאליות בגות' מטאל יכולה להיות אופראית, נשית בכלליות או גברית בעלי קול נמוך מאוד... ההגדרה שנתת בכלל לא כוללת להקת גות' מעולה בשם beseech (שהתפרקה לא מזמן) שהעיקר שלה הוא סולן עם קול מאוד מאוד נמוך ואני לא זוכר הרבה שימוש, אם בכלל, לכלים קלאסיים... ובסיץ' היא הרבה יותר גות' מטאל (או לפחות גות' מטאל מסורתי) מאשר וויד'ין או אפיקה....

Lord SaturN

New member
בקיצור,

למה לזבל תשכל??? http://en.wikipedia.org/wiki/Within_Temptation Genre(s) Symphonic Metal Gothic Metal (early) http://en.wikipedia.org/wiki/Gothic_Metal Gothic metal is a genre of heavy metal music that originated during the mid 1990s in Europe as an outgrowth of doom-death, a fusion genre of doom metal and death metal. Symphonic metal is a term used to describe metal music that has symphonic elements; that is, elements that sound similar to a classical symphony. Symphonic metal is both a genre of metal and a name given to several subgenres of other metal genres, and as such, both forms of usage have slightly varying definitions. The genre refers to bands that combine aspects of varying metal genres, with signature female-led vocals and operatic/classical themes to give the music a feeling of being a symphony. כאמור מטאל גותי "נולד" באמצע שנות ה 90.... מאיפה הבאת את שנות ה80...? תקרא קצת ;)

Lord SaturN

New member
ולגבי דום

אכן כן http://en.wikipedia.org/wiki/Doom_metal Doom metal is a form of heavy metal that emerged as a recognized metal sub-genre in the early/mid-1980s. שנות ה80 - רק שלא נאמר פה כלום על מטאל גותי - ובכלל נאמר שהוא נוצר מ מטאל כבד... ומה שאתה מתכוון ניקרא אפיק דום (או whatever.....) Epic doom Epic doom is often used as a description for traditional doom bands with a stronger medieval and/or fantasy influences in lyrics. Also, vocals have a much more narrative, epic, or even theatrical presence תקרא תקרא - זה מוסיף ידע ;)

Blade Of Fire

New member
כן.. ויקיפדיה..

כאמור, המקור הכי אמין שיש למידע ברשת, עקב זה שכל אחד יכול לערוך אותו... הז'אנר התחיל אי שם בשנות ה80 יחד על סיסטרס אוף מרסי שיצאו להם אי שם מסצנת הפאנק הבריטית ואספו לעצמם את קהל הגות', והיו בעצם הראשונים שעשו סוג של גות' מטאל. אתה צודק בדבר אחד-הגות' מטאל כפי שאנחנו מכירים אותו היום (ואנחנו יכולים לתת מיליון דוגמאות) התחיל באמצע שנות ה90, אבל זהו לא הגות' מטאל המקורי... כדאי לך ללמוד קצת היסטוריה של מוזיקה לפני שאתה סתם שולף שטויות מויקיפדיה, ולהעריך את בריטניה כמקור לבעצם כל סוג של מוזיקה שאתה שומע היום. (אני מתנצל אם את בחורה, לא כתוב כלום בכרטיס האישי)

Blade Of Fire

New member
כמו שאמרתי למטה

הם, ודומותיהן, היו הבסיס לכל הז'אנר שאנחנו קוראים לו גות' מטאל היום-הן מבחינה אידיאולוגית, חיצונית ומוזיקלית...

Lord SaturN

New member
לא שמעתי על לורדים שהם נשים...

בכל מקרה....לא רשום בשום מקור אחרי שהתסכלתי בו על מה שאתה מדבר עליו - ודווקא כן רשום מה שקשום בויקיפדיה... ככה ש.................. הבנת את הרמז

למעלה