מטבוחה (וגם שקשוקה...)

מטבוחה (וגם שקשוקה...)

אפשר לוותר כמובן על הפלפלים החריפים ועל הפפריקה החריפה. ולאמהות הממהרות כדאי לאמץ את קיצור הדרך ולבשל תכולה של שתי קופסאות של עגבניות מרוסקות, ולהמשיך כמו במתכון. ואם רוצים להכין שקשוקה לארוחת צהריים או ערב: אפשר לחמם קצת שמן במחבת גדולה, להוסיף את המטבוחה ולחמם אותה ואז לשבור כמה ביצים פנימה. לכסות את המחבת ולהנמיך את האש. לבשל עד שהביצים מתיצבות אך לא מתקשות. ועם לחם טרי לניגוב וסלט קצוץ דק יש לנו אחלה ארוחה. ועוד טיפ עוד יותר מהיר: אפשר לקנות מטבוחה מוכנה בסופר ולהכין שקשוקה בשתי דקות. מתכון: מטבוחה רכיבים: 3 קילו עגבניות אדומות בשלות 3 פלפלים חריפים קלויים וקלופים 10 שיני שום פרוסות דק פפריקה מתוקה פפריקה חריפה מלח כ-3/4 כוס שמן (לא זית) אופן הכנה: 1) לשפוך על העגבניות מים רותחים ולקלוף. 2) לקצוץ את העגבניות לקוביות קטנות ולסנן. להעביר לסיר שטוח וגדול, להרתיח, להעביר ללהבה קטנה ולבשל לפחות שעה עד שכל המים נגמרים ונוצרת מעין ריבה. לערבב מדי פעם. 3) לקצוץ את הפלפלים דק ולהוסיף לעגבניות . להוסיף את יתר הרכיבים , לערבב היטב ולבשל על אש קטנה עוד 20 דקות. לערבב מדי פעם. מתקבלת מטבוחה חלקה ונהדרת. הערות: כמות הפלפלים החריפים, השום והתבלינים יכולה להשתנות לפי הטעם האישי. המטבוחה משמשת אצלי גם כבסיס מעולה לשקשוקה. אפשר לקצר את הדרך אם אין זמן להתעסק עם קילוף העגבניות, או אין להשיג עגבניות אדומות - לקנות 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות ולבשל עד שהמים יתאדו ועגבניות יסמיכו. ומכאן להמשיך כמו שכתוב בסעיף 3 במתכון. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

נופר א

New member
../images/Emo91.gifכדי לקלף את העגבניות

אני מסדרת אותם בתבניות של התנור ו"אופה" אותן קצת בחום בינוני ואז הקליפה מתקלפת בקלי קלות וגם המים המיותרים מהעגבניות נשארים בתבנית ולא צריך לסנן.
 

effyba

New member
והנה שקשוקה ממש פשוטה וטעימה

שילדינו "מתים" עליה.........(ויש בה גם גבינה....) מתכון: שקשוקה יוונית רכיבים: קילו וחצי עגבניות בשלות טחונות במעבד מזון 300 גר` גבינת פטה מפוררת 6 - 8 ביצים שמן זית לטיגון 1 כף סוכר מלח לתיבול להגשה: לחם כפרי אופן הכנה: אופן הכנה: מבשלים על אש נמוכה את העגבניות והסוכר בשמן זית כ- 30 דקות לאידוי. מוסיפים את הגבינה מתבלים במלח ומערבבים. מבשלים כ- 1-2 דקות ושוברים את הביצים פנימה. מבשלים כ- 10 דקות עד שהביצים מוכנות ומגישים בליווי לחם כפרי. הערות: מקור המתכון: טעמים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קישלורן

New member
אפשר להוסיף למטבוחה

פלפלים אדומים וקצת פלפלים ירוקים קלויים - מאוד משדרג לדעתי. אחרי שקולים בתנור, מכניסים לשקית ניילון מחכים שיתקרר קצת, מקלפים את הקליפה, חותכים לקוביות ומוסיפים לעגבניות - לשלב "הריבה"
 

clcl

New member
השקשוקה של חנהל'ה ../images/Emo91.gif

השקשוקה של חנהל'ה מחבת גדול (קוטר 38) שמן 2 בצלים גדולים קצוצים לטגן עד הזהבה ראש שיני שום גדולות פרוסות - להוסיף ולטגן (לא לשרוף) ( אני קניתי מנדולינה לשיני שום - ואני ממליצה בחום להוסיף אביזר זה למטבח) 3 פלפלים אדומים + 3 ירוקים חתוכים לקוביות- להוסיף למחבת ולטגן 2 פלפלים חריפים מאורכים - חתוכים דק דק - להוסיף למחבת ולטגן כ- 1 ק"ג עגבניות בשלות חתוכות לקוביות 2 יח' רסק עגבניות 2 כפיות מחוקות פפריקה מתוקה 1 כפית מחוקה פפריקה חריפה 2 כפיות מלח מחוקות לערבב מידי פעם . . . לטעום ולהתאים טעמים (אולי יש צורך בעוד טיפה מלח). מבעוד מועד להוציא מהמקרר 12-10 ביצים לפתוח כל ביצה לצלוחית קטנה - ליצור גומה בשקשוקה ולתוכה לשפוך את הביצה . . . כך במרווחים את שאר הביצים. הערה: עד לשלב הוספת הביצים ניתן להכין הכל מראש. . . לקראת ההגשה להביא לרתיחה ולהוסיף הביצים.
 
והשקשוקה שלי בהכנה...רגע...רגע

קודם הרוטב. רוטב סלסה ברוטב זה ניתן להשתמש כבסיס לתבשילים ברוטב אדום/ למריחה מעל לבצק פיצה/ ולאטריות ברוטב עגבניות. החומרים 2 בצלים גדולים קצוצים 2 שיני שום כתושות 3 עלי דפנה 2 עגבניות חלוטות וקצוצות 300 גרם רסק עגבניות 3 כפות פפריקה מתוקה 1 כף אבקת מרק 2 כוסות מים סחוג אדום - תלוי בחריפות שאוהבים 1 כוס שמן לטיגון 1 **כף תבלין ירקות מיובשים לאורז 1 **כף תבלין מיוחד לפיצה **ניתן לקנות בשווקים מים חמים – עד כיסוי התערובת ועוד 2 כוסות אופן ההכנה לסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקלוף והקצוץ. לטגן עד להזהבה. להוסיף את הרסק ולערבב ברגע שהרסק מתחיל לבעבע מוסיפים את המים ומערבבים. (אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים חמים, התערובת צריכה להיות מעט מאוד סמיכה). בהדרגה להוסיף את שאר החומרים להמשיך לערבב עד לרתיחה ואחר"כ להנמיך את האש. להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות ולהסיר מהאש. לקרר.
 
למעלה