ד ר ו מ י ת 1
New member
מטבוחה (וגם שקשוקה...)
אפשר לוותר כמובן על הפלפלים החריפים ועל הפפריקה החריפה. ולאמהות הממהרות כדאי לאמץ את קיצור הדרך ולבשל תכולה של שתי קופסאות של עגבניות מרוסקות, ולהמשיך כמו במתכון. ואם רוצים להכין שקשוקה לארוחת צהריים או ערב: אפשר לחמם קצת שמן במחבת גדולה, להוסיף את המטבוחה ולחמם אותה ואז לשבור כמה ביצים פנימה. לכסות את המחבת ולהנמיך את האש. לבשל עד שהביצים מתיצבות אך לא מתקשות. ועם לחם טרי לניגוב וסלט קצוץ דק יש לנו אחלה ארוחה. ועוד טיפ עוד יותר מהיר: אפשר לקנות מטבוחה מוכנה בסופר ולהכין שקשוקה בשתי דקות. מתכון: מטבוחה רכיבים: 3 קילו עגבניות אדומות בשלות 3 פלפלים חריפים קלויים וקלופים 10 שיני שום פרוסות דק פפריקה מתוקה פפריקה חריפה מלח כ-3/4 כוס שמן (לא זית) אופן הכנה: 1) לשפוך על העגבניות מים רותחים ולקלוף. 2) לקצוץ את העגבניות לקוביות קטנות ולסנן. להעביר לסיר שטוח וגדול, להרתיח, להעביר ללהבה קטנה ולבשל לפחות שעה עד שכל המים נגמרים ונוצרת מעין ריבה. לערבב מדי פעם. 3) לקצוץ את הפלפלים דק ולהוסיף לעגבניות . להוסיף את יתר הרכיבים , לערבב היטב ולבשל על אש קטנה עוד 20 דקות. לערבב מדי פעם. מתקבלת מטבוחה חלקה ונהדרת. הערות: כמות הפלפלים החריפים, השום והתבלינים יכולה להשתנות לפי הטעם האישי. המטבוחה משמשת אצלי גם כבסיס מעולה לשקשוקה. אפשר לקצר את הדרך אם אין זמן להתעסק עם קילוף העגבניות, או אין להשיג עגבניות אדומות - לקנות 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות ולבשל עד שהמים יתאדו ועגבניות יסמיכו. ומכאן להמשיך כמו שכתוב בסעיף 3 במתכון. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
אפשר לוותר כמובן על הפלפלים החריפים ועל הפפריקה החריפה. ולאמהות הממהרות כדאי לאמץ את קיצור הדרך ולבשל תכולה של שתי קופסאות של עגבניות מרוסקות, ולהמשיך כמו במתכון. ואם רוצים להכין שקשוקה לארוחת צהריים או ערב: אפשר לחמם קצת שמן במחבת גדולה, להוסיף את המטבוחה ולחמם אותה ואז לשבור כמה ביצים פנימה. לכסות את המחבת ולהנמיך את האש. לבשל עד שהביצים מתיצבות אך לא מתקשות. ועם לחם טרי לניגוב וסלט קצוץ דק יש לנו אחלה ארוחה. ועוד טיפ עוד יותר מהיר: אפשר לקנות מטבוחה מוכנה בסופר ולהכין שקשוקה בשתי דקות. מתכון: מטבוחה רכיבים: 3 קילו עגבניות אדומות בשלות 3 פלפלים חריפים קלויים וקלופים 10 שיני שום פרוסות דק פפריקה מתוקה פפריקה חריפה מלח כ-3/4 כוס שמן (לא זית) אופן הכנה: 1) לשפוך על העגבניות מים רותחים ולקלוף. 2) לקצוץ את העגבניות לקוביות קטנות ולסנן. להעביר לסיר שטוח וגדול, להרתיח, להעביר ללהבה קטנה ולבשל לפחות שעה עד שכל המים נגמרים ונוצרת מעין ריבה. לערבב מדי פעם. 3) לקצוץ את הפלפלים דק ולהוסיף לעגבניות . להוסיף את יתר הרכיבים , לערבב היטב ולבשל על אש קטנה עוד 20 דקות. לערבב מדי פעם. מתקבלת מטבוחה חלקה ונהדרת. הערות: כמות הפלפלים החריפים, השום והתבלינים יכולה להשתנות לפי הטעם האישי. המטבוחה משמשת אצלי גם כבסיס מעולה לשקשוקה. אפשר לקצר את הדרך אם אין זמן להתעסק עם קילוף העגבניות, או אין להשיג עגבניות אדומות - לקנות 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות ולבשל עד שהמים יתאדו ועגבניות יסמיכו. ומכאן להמשיך כמו שכתוב בסעיף 3 במתכון. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2