לאו דווקא מטבוחה, אלא מַרְדוּמָה...
היתה לי חמוֹת ז"ל טריפוליטאית (לוב). כך שלמדתי מתכון של מרדומה, שלדעתי זה דומה מאד למטבוחה. אולי אפילו יותר טעים, אבל לא אתווכח על כך, כי אני פחות מכירה מטבוחה.
הנה המתכון:
מרדומה
4, 5 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
2, 3 פלפלים ירוקים גדולים חתוכים לרצועות
(אפשר גם פלפל חריף קטן,
ללא הגרעינים)
3, 4 שיני שום חתוכות
מלח בישול
פלפל שחור
מעט כמון מזרחי
לטגן במעט שמן את רבעי העגבניות, שייצא מהן המיץ.
להוסיף את הפלפלים ואת השום.
לערבב זמן מה, שייצא הרבה מיץ מהעגבניות.
להנמיך את הלהבה ולבשל עד שיתאדו המים (אפשר להסיר את המכסה).
(רק אם מתחיל להֵחרךְ, יש להוסיף טיפת מים).
לבשל עד שהמירקם יהיה כמו של ריבה, ולא יישרף.
להוסיף את התבלינים ולערבב.
כל הבישול אורך כחצי שעה.
לשמור בצנצנת זכוכית סגורה במקרר.