מטבחים

אמארונה

New member
מטבחים../images/Emo97.gif

במסגרת שינויי הטעם האסטתי הקיצוניים שאני חווה לאחרונה, שנובעים גם בין היתר משיקולים תקציביים, פתאום מטבח מעץ עם ארונות ונגה כהים שעד לא מזמן הייתי בטוחה שאני מאוד אוהבת, לא מסתדר לי יותר כי נראה לי כבד מדי. במסגרת הסיורים שאנחנו עורכים לאחרונה בחברות מטבחים, באופן פתאומי ומפתיע התחלתי לחבב מטבחים כמו זה שבתמונה, שהם גם באופן חביב ביותר זולים ממטבחי העץ וגם בעלי מראה רענן וקליל יותר. אז הנה באות השאלות שלי:
מה לדעתכם עדיף מבחינה פרקטית - ארונות על רגליות כמו האי שבתמונה, או פס אלומיניום כמו זה שמצפה את הארונות בתמונה?
למה כולם מנסים לשכנע אותנו לעשות ארון שהוא מזווה במטבח? אני לא כל כך אוהבת את ארונות המזווה האלה (מעדיפה רק ארונות תחתונים) וגם לא בטוחה שזה כזה חשוב כי גם היום אין לנו הרבה אוכל שאנחנו שומרים בארונות ליום סגריר. יש לכם תובנות בעניין הזה?
מה לגבי הפס הדק הזה בקצה של השיש שעוצר את המים? אם אוותר עליו אני עלולה להתחרט על זה?...
אשמח לשמוע גם המלצות על חברות מטבחים/נגריות מצויינות ולא יקרות באיזור חיפה-גליל
 

Dfengshui

New member
תשובות על חלק מהשאלות

וזו כמובן רק דעתי האישית
ארון עם רגליות או פס אלומיניום - הפס חוסך לך את הניקיון למטה. אם את מנקה בעצמך, אז זה חוסך לך התכופפויות. אם יש לך מנקה, אז זה חוסך לך את הלכלוך שמתפספס בפינות
. אם יש לך מנקה מעולה, אז נפתרה הבעיה
אני אישית חולת ניקיון על גבול האובססיה, אז בטח הייתי בוחרת את האופציה עם הפס. מצד שני, כשאין פס, הרגליים נכנסות טוב יותר מתחת לארונות ואז בעבודה ממושכת ליד הכיור/שיש/גז אין כאבי גב. מזווה או ארון-מזווה - אצלי בבית אין ארונות עליונים כי אני אוהבת את התחושה של המרחב (וגם החלון הגדול שמשקיף לגינה). אי לכך, דאגנו בתכנון לעשות מזווה שהוא חדר קטן. 1.5X1.5 בערך. בדיעבד התברר שזה אולי חדר קטן, אבל פתרון גדול! אני מכניסה לשם את כל הסירים והקערות הגדולות שסותמות את הארונות, מאחסנת כלים לארועים מיוחדים, תבניות לעוגה ועוד הרבה. עוד נכנסים לחדר גם חומרי הניקוי, מנורות להחלפה, המגב, המטאטא והדלי ועוד ועוד ועוד...ועדיין יש מקום להכניס עוד דברים. אני לא רואה שום דרך להכניס את כל המזווה שלי לתוך ארון, אלא אם מדובר בארון ענקי ואז זה כבר חדר ארונות = מזווה
מצד שני, אם אין לך אפשרות ליצור חדר מזווה, אז את צריכה פתרונות אחסון. אפשר לקרוא לזה ארון-מזווה ואפשר לקרוא לזה ארון. שאלה של תכנון וצרכים אישיים.
 

ענתש

New member
התשובות שלי ../images/Emo13.gif

לא אוהבת את הפס אלומיניום. במטבח הנוכחי יש לי והוא מתלכלך ומצ'טקמק בעקבות שטיפת רצפה ונוטה לצבור בסדק בינו ובין הרצפה שערות וליכלוך (איכס) שצריך לנקות עם שיפוד או משהו חד בזהירות.זה נראה זוועה אחרי כמה זמן של שימוש. לא שיש לי פתרון אחר, עוד לא חשבתי על זה.
לא אוהבת ארון מזווה. אני אוהבת מזווה. לדעתי לא צריך ארון שהוא מזווה אבל אם את לא מתכננת חדר מזווה בבית אז תשמרי לך את האופציה להוסיף ארוך בהמשך אם תצטרכי. אצלי למזווה יש המון שימוש - גם לכל מיני מכשירים שלא ממש בשימוש יומיומי (מכונת פסטה, מכונת גלידה, מגשים גדולים עם מכסים של עוגות) גם ל"ציוד" שיש לי בבית (למשל כלים חד פעמיים שתמיד אני מחזיקה למקרה שאצטרך) וגם למזון (בעיקר כל הציוד לאפיה וקישוטי עוגות שזה לא מעט... החל מכל מיני סוגים של קמח ללחמים וכלה בבצק סוכר, צבעי מאכל וכו'). ואצלי המזווה גם משמש לאחסון חומרי ניקוי (בארון נפרד וסגור ונעול על מנעול בגלל הילדים). מצד שני, זה מאד תלוי באדם - אם את לא אוגרת דברים כאלו וגודל המטבח מספיק לך לאחסון גם דברים שלא בשימוש יומיומי אז לא צריך מזווה. אני איתך מבחינה עיצובית - גם אני מעדיפה רק ארונות תחתונים.
עוצר מים - מכוער בעיניי אבל אל תוותרי עליו. עכשיו יש לי שיש בלי עוצר מים וזה באמת מאד יפה אבל לא פרקטי בעליל. עד שאת לא עובדת במטבח שאין את זה את לא מבינה כמה נשפך על הרצפה... זה פשוט הורס את הארונות כי הרבה פעמים משהו מטפטף עליהם. אם זה כוס השוקו שהקטנה בדיוק שמה על השיש והתהפכה לה ואם זה העובדה ששטפתי מגש גדול והמים השפריצו לי קצת מחוץ לכיור ועכשיו הם מטפטפים לרצפה. מעצבן... במקום הזה אני הולכת לעשות פשרה על היופי ולשים עוצר מים. לא מבינה עדיין בחברות מטבחים. אוהבת את דקור, מוצא חן לי.
 

אמארונה

New member
העניין הוא שאם לא עושים

את הפס אלומיניום הזה נותרת רק האופציה של הרגליות כי לעשות הגבהה עם פנל מרוצף לא נראה לי בכלל. והאופציה של הרגליות יוצרת מראה מאוד תעשייתי כמו בתמונה. אולי יש עוד אפשרויות שלא ידוע לי עליהן, ואשמח לשמוע. ולגבי עוצר המים - נאלצת להסכים ולהשתכנע... ודקור גם אני אוהבת, אבל אין להם סניף בצפון
 

fireman

New member
לגבי מחסום מים.

לא לוותר בשום מחיר ולא משנה מה יגידו.בבית הקודם שלי היה, הורדנו אותו כי היה מכוער ושידרגנו את הסף של השיש, הבאנו איש שיש שילטש אותו ויעשה אף מים מלמטה.... זה פשוט לא זה! יום לאחר מכן כבר התחרטנו על הצעד הזה, אפשר לותר על הסף הזה במטבחים מוזאוניים, כאלה שמכינים בהם חביתה פעם בשבוע במקרה הטוב .אם את מתכוונת לבשל ולשטוף כלים ולחתוך ירקות וממש לעבוד ולהנות מהמטבח הזה...לא לוותר על המחסום מים! לגבי הסוקל.... (אותו פס אלומיניום למטה) אצלי הוא עשוי מעץ סנדביץ' ועליו יש פאנלים שתואמים את הריצוף, מדביקים בסיליקון, סוגרים את החריצים ברובה ומים לא יגיעו לשם.
 

fireman

New member
דוגמא של השיש אצלי בבית

אני חושב שהמחסום מים לא גורע אלא מוסיף.
 
פס השיש בקצה מיותר לחלוטין , אף אחד

לא עושה הצפות במטבח . ( בתמונה שיש ללא קנט , ללא שום בעיות ). החשוב הוא שיהיה משטח שיש גדול לעבודה ובקצהו ימוקם הכיור . את האי אפשר להעמיד על גלגלים ואז אין בעיה של ניקיון ויש גמישות במיקום שלו .
 

Rשף

New member
אני איתך לגבי פס השיש

יש לי עכשיו שיש כזה בלי בעיות משמעותיות. אף אחד לא ציין שהפס מתחת למטבח נקרא צוקל, אפשר לעשות אותו גם מהחומר של המטבח אבל אז מסתכנים בהתנפחות של העץ ממים.
 

Dfengshui

New member
טוב לדעת ../images/Emo13.gif

אצלי, הפס הזה מודבק בקרמיקה של הרצפה וזה נראה כמו הפנלים. אגב, מאוד נוח לניקיון ולא נתקלתי בבעיה של לכלוך שנתפס. מבחינתי, זה פשוט עוד פנל.
 

Rשף

New member
היה לי כזה בארון אמבטיה

ולדעתי זה מכועעעעעעעעעעעעעער !
 

אם פי 3

New member
לדעתי

עדיפה סגירה של הצד התחתון - אחרת דברים מתגלגלים למטה, וקשה להגיע (בארונות צמודי-קיר יותר חמור מאשר באי) להוציא או לנקות בכלל. לגבי עוצר מים - נראה לי הכרחי. אחרת הכל נוזל למטה. השיש בהגדרתו הוא "איזור רטוב".... חברות מטבחים בצפון: גילינו לאחרונה את מטבחי יגור, והתאהבנו (שם, אגב, ראיתי השבוע, את התמונה שצירפת), וגם קיבלנו המלצות חמות מאד, בעיקר על העמידה שלהם בזמנים ועל המקצועיות. הם נמצאים בקו התפר שבין חברת מטבחים לבין נגריה, ויש לזה יתרונות של גמישות מצד אחד, ואמינות ובטחון מצד שני. ראינו גם את הנגריה שלהם, והיא עשתה רושם טוב. הבעיה שלנו, היא שהרצונות שלנו יקרים... אנחנו כנראה צריכים ללמוד להתפשר (או להחליט שמתפרעים בתקציב). נגריה - קיבלנו המלצה על שמעון אופיר (איזור תעשיה קרית ביאליק), אבל עוד לא היינו שם (מתוכנן).
 

אמארונה

New member
תודה../images/Emo39.gif

קיבוץ יגור נמצאים ברשימה שלנו לבדיקה והתמונה באמת לקוחה מהאתר שלהם. גם עלינו הם עושים רושם אמין ומקווה שהמחירים שלהם תואמים את המסגרת התקציבית שלנו למטבח...
 

אם פי 3

New member
רק מסייגת

שאנחנו בשלב התכנון הראשוני (כאמור - היינו אצלם השבוע לפגישה עם המעצבת) ועוד אין לנו לא החלטה שנלך איתם, ובטח לא ביצוע. רק התלהבות ראשונית ונאיבית.
 

אמארונה

New member
שלב ההתלהבות הראשונית והנאיבית

זה השלב החביב עלי ביותר בכל מה שקשור לתהליך הבנייה שלנו, לפני שבעלי מראה לי את התקציב ומוריד אותי מהאשליות
טוב, שולחת לך מסר כי מסקרן אותי לשמוע עוד עליהם
 

Xeo

New member
אני לקחתי נגר בשם ארז מנגר בכפר

שבכפר יהושוע. המעצבת פנים שלי המליצה עליו ועל אחד נוסף. הוא הגיע לביתי עם תיק עבודות יפה (עשה גם חלק מהעבודות שרואים באתר של הילית קרש אם את מכירה) הסביר על הנגריה, על האופציות השונות ובכלל עשה רושם רציני מאוד. הוא ניהל בעבר במשך שלוש שנים את מטבחי רגבה. גם המחיר לטעמי היה אטרקטיבי (הוא עושה לי גם ארון אמבטיה ומשטח לכיור). המספר שלו הוא 0526307388
 

איריסג

New member
גם אני בעד הצוקל

נכון, מראה של רגלי מתכת למטבח הוא מאד נאה, אבל לא פרקטי בעליל. ראיתי שעושים צוקלים שהם יחסית פנימיים, ונראים פחות במבט ראשון - וגם עשויים באופן שדי מטשטש אותם. זה עדיף בעיני, מאשר לנקות כל היום את הג'יפה שמצטברת שם. וסף מים - ברור שצריך. לנו ניום יש וזה דבר חיוני בעיני. מבחינת רקון מזווה - אני עושה יחידה שלמה שכוללת את כל הבילט-אין (תנור מיקרו), מקרר, וגם ארונות מזווה - אבל אני לא מתכוונת לעשות ארון שיש לו דלת ענקית שיוצאת החוצה כמו מגירה בגובה 1.8 או משהו כזה (כמו שמציעים היום) - אלא דלת צרה וארוכה - שמאחוריה יש מדפים נשלפים - וככה לא צריך לסחוב את כל הארון החוצה כל פעם שרוצים להוציא קופסת טונה. לגבי חברות מטבחים - קחי בחשבון רק שהחברות הגדולות (דירן, דקור, רגבה וכו') עובדים עם קופסאות סטנדרטיות - זאת אומרת שאת צריכה להתאים את עצמך אליהם - ולא להפך. אם את צריכה שאחד הארונות יהיה ברוחב 60 ס"מ (דוגמה) כדי שיגיע בדיוק עד הקיר - ולהם יש ארונות שהם 58 ס"מ - אז זה יהיה 58 ס"מ ואת שני הס"מ הנותרים הם יסגרו לך עם איזה דיקט או פאנל אחר. אין אצלם את הגמישות שיש לנגר פרטי. אני אמורה להפגש בעוד כמה ימים עם מישהיא מנגריית "עץ המישאלות" - ראיתי מטבח מאד יפה שלהם, והם יושבים בכרמיאל - שווה לך לבדוק אותם. יחסית למה שאני ראיתי (אבל אני מזהירה - ראיתי דברים יקרים יחסית) - המחירים שלהם לא רעים.
 

אמארונה

New member
הסגנון של עץ המשאלות

הוא מאוד כפרי, לא? או שיש להם סגנונות נוספים מעבר למה שיש באתר?
 

איריסג

New member
הוא יחסית כפרי, אבל

ממה שהבנתי ממירב, הם מאד גמישים. אני מציעה לך ליצור קשר עם מרב ושהיא תבוא אליך ותציג בפנייך את האפשרויות.
 

אמארונה

New member
הילית קרש אני מכירה

ומאוד אוהבת את מה שהיא עושה. הנגר הזה נשמע מבטיח ונבדוק, תודה
.
 
למעלה