מטבחי איקאה...

shir3423

New member
מטבחי איקאה...

הי

מאוד מתלבט בין כמה מטבחים לבית החדש. מטבחי איקאה מובילים במחיר הנמוך ביותר, ונראים בסה"כ אחלה. מטבחי סמל אחריהם (באופן מפתיע), הם נראים טובים מאוד, אבל בגלל התקציב הנמוך יחסית שלנו (לסמל... כ-30 אלף ש"ח) אני חושש שאני אקבל משהו-לא-משהו...
ויש כמובן נגר, שהצעתו אפילו גבוהה משל סמל, אך מישיבה איתו ברור לי שהוא נותן איכות מדהימה גם בעץ, בצביעה ובפרזול.

השאלה היא האם ללכת על הפשוט, על איקאה? האם הפרש של 10,000 ש"ח מצדיק ללכת למטבחי סמל או נגר...?

תודה!

דבר אחד שאתה צריך לדעת על איקאה
זה שבניגוד לנגר או לחברת מטבחים שעושים הזמנה לפי המידות שלך, איקאה מגיעים מהמפעל כבר ביחידות מודולריות לפי מבחר הגדלים הנתון שלהם, שאינו מאוד נרחב. אתה צריך לבדוק אם ההיצע שלהם מתאים למיקומים והגדלים שיש אצלך בבית.

גלמיש1

New member
לא מכירה אישית את המטבחים שלהם

אבל יכולה להעיד מנסיון שחלק מהמוצרים שלהם איכותם ירושה, ואורך חיים קצרצר. לעומת זאת ישנם מוצרים טובים שמחזיקים ברמה טובה.
צריך לבדוק כל מוצר לגופו.
לגבי מטבח - הרי שזהו החדר הכי טכני ומורכב בבית. הריהוט צריך לעמוד בעומסים גבוהים ושימוש אינטנסיבי. יש המון מקום לבעיות וכשלים. צירים, מסילות, תחתית מגירות, עמידות למים וכו. כל אלו הדברים שיש לבדוק לפני החלטה על רכישה.
אם איכות המטבחים זהה לארונות ושידות חדרי השינה שלהם (מסילות מגירות שמתחילות לצלוע אחרי כמה חודשים, צבע מתקלף ברגליים, צירים לא עמידים וכו) אז מאד לא מומלץ.

גלמיש1

New member
מפעלים רבים בארץ גם בונים גוף בסיבית

הענין הואא שגם סיבית, כמו סנדוויץ, הנה חומר מתועש שמיוצר בהמון דרגות איכות שונות. סיבית X לא דומה כלל לסיבית Y .
חוץ מזה יש עם הרבה אלמנטים שקובעים את איכות במטבח :
סוג הציפוי/גמר, פורניר, פומיקה, צבע וכו ולכל אחד מאלו דרגות איכות רבות.
צירים ומסילות - מבחר גדול כנ"ל
דייקנות והקפדה על ביצוע והרכבה...
וכן הלאה.

Sanchez

Member
גם רגבה מייצרים מסיבית מטבחים שלמים...
פרט ליחידת הכיור.
את זה הם מציינים באותיות הקטנות.
אני חושב שזו טעות להרכיב מטבח מסיבית.
משקיעים כך כך הרבה כסף בשביל לקבל סיבית ? לא תודה !
&nbsp

בינא

Member
עם כל הכבוד...את שוב טועה ומטעה!!!

מטבחי רגבה משתמשים מזה יותר מ-30 שנה מלוחות העשויים מתרכובת סיבית-מלמין מודבקת עם דבק פנולי על בסיס דלק בחום גבוה ובלחץ גבוה מאוד.
התוצאה עונה לתקן ה-"דין" הגרמני שהוא הגבוה בעולם ועונה על הבעיה שקיימת גם בלוחות דיקט = התנפחות במגע עם מים.
לוחות סיבית-מלמין אינם מתנפחים מרטיבות ובמגע עם מים.
לא מאמינה?
אישית ביצעתי ניסיון כבר כשיצא החומר לשוק.
ניסרנו חתיכות בגדלים שונים והנחנו אותם בדליים מלאי מים כשבדליים האחרים סוגי לוחות מתועשים אחרים כמו דיקט, סיבית עם דבק על בסיס מים ועוד.
הלוח היחיד שלא התנפח בכלל = 0מ"מ בבדיקה עםמיקרוצטר, היה הלוח בו משתמשים עד היום "רגבה" וחברות מטבחים שמיצאות לשוק הגרמני והארופאי וגם מוכרות בארץ.
השוני היחיד בסוג הדבק נוצר מהצורך למנוע שריפה ולעמוד בתקינות הירוקות המחמירות של רעילות ואכן הלוחות היום בטוחים מבחינה זו יותר.
&nbsp

Sanchez

Member
במה אני טועה ? בזה שציינתי שרגבה מייצרים מטבחים מסיבית ?
לא ראיתי שסתרת את דבריי.
&nbsp
גם לנייר הגרמני יש תקן DIN !!! אז אולי נתחיל לייצר מטבחים מנייר ?
&nbsp
אתה רוצה לקנות מטבח יקר שעשוי מסיבית ? בבקשה עשה זאת.
אני אשלם ואדרוש מטבח שעשוי מסנדוויץ'.

מוניטין מעולה של עשרות שנים לא נולד ככה סתם.

(ותודה לגלמיש1 שמחקה את מה שהיה פה והיה צריך להמחק, רק חבל שתגובתי שלא היתה שייכת לכך נמחקה איתה, אז אני משחזרת אותה)
&nbsp
אתה נתפס למילה סתמית במקום לאיכות.
יש סיבית ויש סיבית
יש מגוון איכויות, מנעד רחב מאד.
אין שום דבר דומה בין הסיבית של רגבה לסיבית שאתה מכיר. רק אותו השם.
זה לא שבבית, זו סיבית מעולה. איכותית, הרבה יותר מכמה וכמה סוגי סנדוויץ.
&nbsp
המוניטין של רגבה, על מטבחים שמחזיקים מעמד עשרות שנים, לא נוצרו סתם.
&nbsp
יש אנשים עם מטבחי רגבה בני 40 שנה שנראים מצוין.
לי יש מטבח רגבה שבו החלק מעל הכיריים פורק כדי להרכיב קולט אדים. ארון שעמד מעל כיריים מהבילים במשך 12 שנים נראה כחדש גם מבפנים. אין הוכחה יותר טובה מזו לאיכות.
&nbsp
אם אחליף את המטבח הנוכחי שלי מתישהו זה יהיה משיקולי עיצוב (לא תפקוד, כי הכל מגירות ונשלף, ובטח לא בגלל שהוא מתנפח/מתפורר, כי הוא כחדש)
סבירות גבוהה מאד שגם המטבח הבא שלי יהיה רגבה.
עם איכות וניסיון טוב לא מתווכחים.
בטח לא בגלל מילה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

בינא

Member
את טועה בזה שהכנסת את כל משפחת לוחות הסיבית לקטגוריה אחת

וזה לא נכון.
נתתי את "רגבה" כדוגמא בלבד כי היא מוכרת בשוק.
המטבח בביתי בן 25 הוא מטבח של "רגבה", נראה כמו חדש, ראית תמונות שלו בפורום וכולו עשוי מסיבית פנולית.
בנוסף, היות ובעברי הקיבוצי ייצרתי בעצמי מטבחים וארונות מכל סוג בנגריית הקיבוץ, הידע על הסיבית הפנולית מלפני כ-35 שנה כי אז כבר המציאו אותה...
שנה טובה וגמר חתימה טובה...
לצערי לא ניתן בכלל לחבר דמויות מרוב שידרוג שבוצע בתפוז...
&nbsp

בינא

Member
למה כן למטבח של איקאה וזו לא פרסומת אלא תשובה לשואל

1) עומד בתקציב שלכם ואין לכם יותר? פלוס ענק!
2) יחסית זול לאחרים? למי אכפת? העיקר שיהיה לכם מטבח שתוכלו להשתמש בו בשנים הקרובות... הרי אינכם מזמינים מטבח ל-"שופוני" נכון?
3) זול? נהדר!!! ככה פחות יכאב הלב לזרוק אותו במידה והתפרק ולרכוש חדש*
* נשים אוהבות לחדש מידי פעם (סליחה אבל אני ממש לא שוביניסט, זו עובדה במקצועי).
* סיבה טובה לשנות את מיקום הכלים והמתקנים לנוח יותר לפי הדרישות שלכם בחיים כי הילדים גדלו, כי לא היה תקציב, כי יש מצב שאחד מבני הזוג (לא עלינו) חייב שכלים מסויימים יהיו מונמכים, כי הילדים מגיעים הביתה ואין אף אחד אז עדיף שהמיקרו יהיה בגובה מונמך ומגרות מסויימות יתבטלו/יועלו למעלה...
4) איכות המוצר באיקאה עונה לתקנים השבדיים המחמירים מהישראלים ולכן הסיבית בה משתמשים בארונות המטבח שלהם היא סיבית "פנולית"= על בסיס דלק ולכן לוחות הסיבית שלהם הם מהטובים שיש בעולם.
5) המטבח של איקאה פונקציונאלי וכולל את כל המוצרים בהתאמה מלאה ואם מזמינים אותו עם הרכבה שלהם האחריות על המטבח קומפלט היא ל-5 שנים ותראו לי חברה בארץ שנותנת אחריות כזאת.
6) אין שום ערובה לכך שממטבח שעולה 30-50 אלף ש"ח יצא אוכל מוצלח יותר ממטבח של 10,000 ש"ח וכמובן שהיעילות במטבח קטן עולה על זו שבמטבח גדול ויש הרבה פחות לנקות והיות ושטחי האכסנה מצומצמים יותר, אין את הצורך לבזבז כספים כדי למלא אותו...
7) חיסכון למי שאין לו, חשוב מאוד ולכן ההמלצה שלי היא לא להתפתות כי זה יכביד שנים רבות לאחר מכן ואפילו יכול לפגוע במשפחה.
8) העובדה שהמטבח של איקאה מודולארי דווקא מהווה יתרון כי אין בעיה להוסיף חלק שיתאים בדיוק לקיים.
9) ווקא העובדה שהמטבח מודולארי ולא ימלא את כל הנישה שיועדה למטבח מאפשרת מקום לפח אשפה גדול +מתקן למגבות ומתלה לשואב לכלוך חזק שתלוי מעל לפח >>>
כל אותם אביזרים שמתכנני המטבחים "שוכחים" להכניס לתכנון ואז "ממציאים" מתלים גדולים על הדלתות מבחוץ למגבות, מנסים לשכנע ש"פח קטן מתחת לכיור עדיף כי כך זורקים את הזבל כל יום..." (מי רוצה בכך???) ואומרים לכם שמתקן שאיבת לכלוך עדיף שיהיה בארון שירות שלא נמצא בכלל קרוב למטבח ותאמינו לי...חייבים כזה במטבח לאחר כל ארוחה.
10) המטבחים נמצאים במלאי. אתה לא משלם על משהו שאולי תראה בעוד 3 חודשים במקרה הטוב. זה מבטיח את כספכם, משכח את חששותיכם מפשיטות רגל או סתם סחיבה של זמן אספקת המטבח, מאפשר לכם להחליף חלקים כי תמיד יש במלאי.
בהצלחה עם המטבח של איקאה.

Sanchez

Member
אפשר בבקשה אסמכתא לסעיף 4 ?
כי זה שמשתמשים במושג "פנולי" בלי הפסקה- עדיין לא מזכה בקבלת תקנים על עיוור.

למעלה