מטבח: מתקן ענק ליבוש מעל כיור רחב

מטבח: מתקן ענק ליבוש מעל כיור רחב

נשמע לי לשטוף כלים ולהניח ליבוש מעל הכיור. מישהי משתמשת במתקן דומה ויכולה לתת חוות דעת?

מרי פופ

New member
זה מתקן מזעזע בעיני, כבר עדיף מיבש כלים בצד

הוא הומצא אגב כי הטפטוף בו הוא לכיור, עניין חשוב כשיש "שיש" מעץ למשל ולכן הוא נפוץ בסקנדינביה לפי הפינטרסט...
במטבח כמו בתמונה, מתקן ייבוש כלים בצד שמאל הרבה יותר הגיוני ומשתלב.

אולי הוא באמת מכוער...מה שאהבתי בו,

זה שמאוד נוח לשטוף בכיור צלחת וישר לזרוק מעל הכיור - שתטפטף מים חופשי.. גם בשיש עמיד למים זה יתרון.

גם נוחות השליפה של הכלים: אצלי הכלים הכי שימושיים לא מספיקים לחזור למגירות אחרי יבוש,
וגם מאוד נוח לשלוף אותם מהמתקן בלי לפתוח מגירה.
כך שמתקן הייבוש משמש מעין 'ארון פתוח'.

כל כך התלהבתי מהיתרונות האלה שהתחלתי לחשוב לתכנן בשיש החדש כיור רחב במיוחד לטובת ארון יבוש פתוח שכזה.

אולי את מכירה ביצוע או פתרון אחר שלא יהיה 'אסון עיצובי'?

מרי פופ

New member
כאמור האסון העיצובי של מישהו אחד, זה עיצוב מהמם של מישהו אחר

הנה לפי התגובה של סורנה למטה.
אני אישית מאוד אוהבת אלמגוב בארון מעל הכיור, נחבא אל הכלים, תרתי משמע... כי גם אני לא מהמפנים יומיום אבל אוהבת שיש מסודר למראה...
במטבח שאני מתכננת עכשיו יש חלונות ענק ולכן לקחנו כיור רחב ביותר (מעל 80 רוחב) ועליו משולב בצד יהיה מתקן ייבוש מנרוסטה ששיך לו.
בעיני גם מתקן כלים רגיל מעץ על מגש או מתקני ייבוש מפלסטיק שיש בחנויות עיצוב כמו סוהו למשל או מליס יותר יפים מהקונסטרוקציה שבתמונה.
&nbsp

תראי איזה קטע

בעיני ממש מתקן חתיך! ואם גם הכלים עליו יפים אז הורס...אפילו שמרתי את התמונה. מה שנקרא לכל סיר יש מכסה.. או על טעם ועל ריח

מרי פופ

New member
טוב לא הכלים שלי, קופסאות פלסטיק שאמא שלי מביאה בהם בישולים

וכל מיני כלים חורגים לאלוהים שלא נכנסים למדיח בעוונותיהם.
לא, לא רואה את הפוטנציאל לפינטרסט בנסיבות הרגילות שלי.

גלמיש1

New member
רק שימי לב סורנה לרגליים של הדבר הזה

שעומדות בסיס הכיור, מעצבנות, מקשות על הנקיון באיזור הכי בעייתי...אם כבר מתקן טפטוף , אז מותקן מהקיר. זה אסון לנקיון.

הייתי בודקת כמה יציב זה..

אישית - אוהבת אלמגוב בתוך ארון מובנה.
אחרי שאצל ההורים שלי קראיתי שהדלתות תמיד פתוחות, וזה גם מאפשר ייבוש מהיר יותר - התקנתי אצלי אפילו בלי דלתות מראש.
מאפשר הנחה גם של סירים גדולים, תבניות, קופסאות ומה לא.
לפני שבאים האורחים אפשר לפנות לארונות, וע חרסינה יפה מאחור זה ממש נחמד.
אפשר גם להתקין עם דלתות למי שרגיש למראה "מסודר" ו'נקי'
הייתרון באלמגוב על המתקן שבתמונה הוא האפשרות לכמה קומות ומקום לכלים ממש גדולים ומדף שלם להרבה כוסות וכולי. גם אפשר להתאים לגובה בני הבית בתכנון מראש כמובן.
אבל כן - הטפטוף ישירות לכיור אכן נוח מאד.
משאיר גם הרבה מקום פנוי - מרחב עבודה - על השיש.

למעלה