מטבח/ רס"ר

geresh

New member
מטבח/ רס"ר

יש איזשהו חוק שקובע מה מילואימניקים עושים או יותר נכון לא עושים ?

חהחהחההחהחהחהחההחהחההחהחההחהחהחה...

...הרסת אותי... נניח אתה במוצב של 6 חבר'ה ברמת הגולן... מי יבשל לך?... מי ישמור?... מי ינקה שירותים ומקלחת?... מי ינקה חדרים?... מי ינקה מקלעים מרגמות ונ"ט... מי ינקה את תעלות המוצב?... ניחשת נכון... אתה...

tezao

New member
הוא לא התכוון לכאלה תורנויות

הוא התכוון למצב בו מזמינים אותו לשירות מילואים לצורך ביצוע תורנויות מטבח או עבודות רס"ר. תתפלא- אבל יש כזה דבר, אם כי לפי מיטב זכרוני יש הוראה עמומה שלא מזמינים לביצוע עבודות כאלה בבסיסי קבע. בתשובה לשאלה המקורית- בודאי שיש חוק. חוק הג'ונגל. החזק שורד.

בכל גדוד יש את עובדי המטבח...

...הקבועים, את הטבחים... והם ממש כמו בסדיר...שבוע שבוע... אז לזמן לתע"מ עובדי מטבח שהם חלק מגדוד לוחם, זה תמיד היה... לזמן לעבודות מטבח ורס"ר במחנה של סדירים... לא ניתקלתי בזה... ואם יש, זאת בושה וחרפה...

אם אתה לוחם סביר להניח

אם אתה לוחם סביר להניח שלא זומנת למטבח בלבד, אלא זה משתלב בצירוף מטלות בט"ש נוספות בתורנויות, אלא אם ברצונך להמיר את מטלות הבטש בתורנות. כמובן שאין זה הוגן לקרוא לך לחד יומי ולשבצך במטבח... וזה קורה.

tezao

New member
רק לפני חודש היה כתוב בעיתון

שהזמינו חיילי מילואים כדי "להכשיר" מטבחים לפסח.

ניר נגר

New member
שאלה מצויינת!!! אני אפנה אותה לקצין

מילואים ראשי. לפעמים מתנים את יציאתינו הבייתה בניקיון הבסיס, כאילו היינו שם! אני רוצה לדעת מה החוקים! את הצשובה שלהם אפרסם כאן...

ניר נגר

New member
מצורפת בזו השאלה שנשלחה לקמל"ר

שלום רב, קיבלתי שאלה מעניינת בפורום שלי ואשמח לקבל עליה הארה. האם אנחנו בתור מילואימניקים מחויבים לעשות הכל?? לדוגמה, אני משרת בגדוד צנחנים בתור לוחם, לא משנה שאנחנו בשטח כל האימון או בתעסוקה ובכל זאת ביציאה הביתה מחייבים אותנו "לנקות" את מרחבי הבסיס מבדלי סיגריות, פחיות וניירות, כאילו היינו פועלים שחורים! האם זה חוקי? אשמח לשמוע את התשובה המוסמכת שלכם לנושא. ואם יש חומר כתוב בנוגע לזכויות המילואימניקים .אשמח לקבל אותו. שבת שלום ניר נגר חבר וועד תנועת בלת"מ מנהל פורום מילואים בתפוז http://www.tapuz.co.il/forums/main/forumpage.asp?forum=468

בוא תשמע/ו מה קרה לנו לפני הרבה...

...שנים, משהו כמו 10... היה מחנה אחרי ב"ש, קראו לו "מָנוֹס", כיום הוא לא קיים... זה היה כמו בית ספר ל"עורב"... התאמנו בשטח כל השבוע, ישנו על הקרקע בתוך ועל הנגמ"שים...נחמד אפילו שהיה רק אביב... אחרי שחזרנו מתרג"ד בשעות הבוקר המאוחרות להתחיל להזדכות על הציוד והכלים...הכל הלך חלק, מהר, אפילו זחלים לא פרסנו... החזרנו הכל...כלים מחלקתיים, קשר, ציוד יעודי... הכל... מלבד נשקים אישיים...תרגיל ידוע ומוכר... נידרשנו לנקות מאהל!!!... כן, מאהל שלא ישנו בו, שירותים שלא חירבנו בהם, מקלחות שלא התקלחנו בהן... סירבנו... אחרי דיון פלוגתי החלטנו שניתן לכל הצפוניים מחיפה וצפונה ללכת הביתה ואנו הדרומיים נישאר עם הנשקים שלהם עד שירד הלילה... כי הרי אסור להשאיר איש מלואים יותר מהצו ללא אישור אלוף הפיקוד... הלכנו לאותו המאהל המצ'וקמק, סגרנו יריעות, התחלנו לעשות קפה, תה, לצחוק, לנוח, לישון... פשוט הפסקנו להיות לחוצי בית... היו נסיונות למו"מ מצד רס"ר המחנה דרך הרס"פ... כלום...לא זזנו, לא ניקינו...ניסו את שיטת הסאלאמי, תנקו רק חלק... אמרנו: "עיקרון, לא מנקים"... בעשרה ל 16:00 כאשר כבר הנשקיות עמדו להסגר, נישבר הרס"ר... ממש זרקנו את הנשקים ללא בדיקת חתימות ובדיקת ניקוי, פשוט מערום נשקים בנשקיה ושוחררנו... תרגיל כזה יותר מעולם לא עבד על הפלוגה שלנו מאז... ידעו שפלוגת עורב כזו וזו באה...אין משחקים...

למעלה