מטבע שני השקלים

M e g g i

New member
מטבע שני השקלים

וודאי גם אתם שמעתם על הנפקת המטבע החדש, "שני שקלים". בתכנית הרדיו הקורעת, "המילה האחרונה", כבר המציאו שמות שונים למטבע, בינהם: שחשח ושנקל
אמנם כלכה היא לא נושא פשוט ובד"כ היא לא זוכה להרבה מקום פה בפורום אך בכ"ז, האם בעינייכם צריך להמשיך בעידוד השימוש במטבעות [אשר עלות הייצור שלהם נמוכה] או שהגיע הזמן להחליף את המטבעות הגדולים יחסית [10, 5 ואפילו 1] בשטרות? האם לדעתכם ישנה עדיפות לייצור מטבעות בסכומים קטנים יותר כמו מטבע של אגורה? מטבעות אשר ימנעו מהקופאית לעגל לנו את השוקו מ1.99 ש"ח ל2 שקלים. [האם גם אתכם זה מרגיז
?]

רוני13

New member
לא הבנתי כל כך מה העניין...

להוסיף עוד מטבע-אבל שיהיה. אני בהחלט תומך בייצור מטבע של אגורה! כי נמאס להפסיד אלפי אגורות
(לכו תדעו כמה אגורות כבר לקחו לנו...בטח היינו מיליונרים!)

noamgk

New member
תגובה לך וגם למגי:

לפי חוק, אין חובה לשלם את האגורה הזאת. (ולמגי - כבר אין ואין שימוש במטבעות של אגורה, פרט לצורכי אספנות.) אני חושב שלפחות פעמיים ניסו חברי כנסת לחוקק איסור נגד השימוש ב-X.99 הזה, אך החוק לא עבר כנראה. המטרה באיסור היא למנוע "הונאה" (במידה מסוימת) של הקונים, שהרי יותר קל לקנות ב-999.99 מאשר ב-1000. בכל מקרה, כמו שאמרתי, האגורה הזאת בעצם לא קיימת בכלל. אני משתוקק כבר לראות את מטבע השנקל הזה...

M e g g i

New member
לדעתי, ה"הונאה" תהיה קיימת גם עם

מטבע של אגורה. עדיין יהיה הרבה יותר קל לקנות ב9.99 ש"ח מאשר ב10 ש"ח. ההבדל יהיה שאנחנו, הלקוחות, נשחק איתם את המשחק שלהם. כלומר, כותבים כ"כ יפה מחיר אז - שיעמדו בו.

JackDanyells

New member
שנקל - שני שקל ../images/Emo6.gif

לדעתי המצב הקיים הוא בסדר. לגבי המטבע של 10 אני חושב שזה גבולי, לגבי 5 ו-1 ברור שלא צריך שטרות.

תיקון טעות

כלכלה היא אחת הנושאים דווקא החשובים כאן, לא מעט קיימנו דיונים על חשיבות כלכליות. שקל אחד ו5 שקלים כמובן שלא צריכים להחליפם לשטרות. 10 שקל פעם היה שטר שלו (נדמה לי גולדה הופיעה עליו). והעבירו אותו למטבע, כנראה שהייתה סיבה, זה אכן לא מטבע גדול מספיק בשביל שטר. אין הצדקה ליצירת מטבעות קטנים כמו אגורה מפני שזה בזבוז כספי משלם המיסים על ייצור דברים שהם לא כדאיים לא לחינם בטלו את ה5 אגורות. הסימון של 1.99 הוא רק סימון פירסמו שיווקי בשביל לנסות להטות את עיניו של הצרכן.

M e g g i

New member
נכון,היא אומנם נושא מדובר אבל יותר מהפן הכללי

ופחות מתייחסים לנעשה ביום - יום. ואגב, אני אישית מצטערת שביטלו את ה5 אג', זה דווקא היה נוח חוץ מהעובדה שהיו יותר מידי מטבעות בארנק. [ולכן אולי כדאי להחזיר את ה10 ש"ח לשטרות]

תמיר1991

New member
למה להחליף את המטבעות הגדולים בשטרות?

הרי מלכתחילה הוחלפו השטרות במטבעות. גם בשטר של 20 ש"ח אין יותר מדי שימוש לפי נתוני בנק ישראל - לא הרבה יותר מהשטר של 200 ש"ח. אז לשם מה?
אני בעד ביטול מטבע 5 האגורות המיותר, שעלות הטבעתו היא 16.5 אגורות.
אני בעד הנפקת מטבע 20 אגורות על מנת לצמצם את השימוש ב- 10 האגורות המציקות.
אני בעד הנפקת שטר של 500 ש"ח.

noamgk

New member
באמת כדאי שיהיה שטר כזה, עם רבין.

ככה לא נשכח אותו (פשוט אין מספיק כיכרות, מתנ"סים, פינות, קירות, מבנים ורחובות על שמו) ואת הרצח הנתעב שביצע הרוצח הנתעב יגאל עמיר. (אין כאן טרוניה על הרעיון לקבוע את דיוקנו של רבין על שטר חדש, אלא על האבסורד של הנצחת רבין בכל דבר שאין לו רגליים...)

תמיר1991

New member
רבין הוא רק העשירי ברשימת ההנצחה,

בניגוד לתדמית שהימין מנסה לשוות לו. קודם לו אפילו ז'בוטינסקי שלכם... (
)

noamgk

New member
אוי, מצטער.

לא ידעתי שהוא רק העשירי ברשימה ההנצחה!

StrengthHonor

New member
ואני בעד פתיחת מפעל הטבעה בישראל

הקוריאנים כבר מספיק עושים כסף מUAE וגורדי השחקים שלהם במזה"ת

StrengthHonor

New member
+גם מחזור המתכות לא הולך יפה

נראה לי המצב שהמטבעה נמצאת בקוריאה זה כי : 1. מציעים מחיר זול יותר 2. שחיתות 3. דיפלומטיה ע"י סחר הדדי.

StrengthHonor

New member
בינתיים מערכת הכסף עובדת מצויין

1,2,5,10,20,50,100,200 ז"א כפלות של 10 ב1 2 5 ה2 שקל השלים את זה ונראה מה המים שתופס , "אחי ישך שחשח" "... שלך .... .. ערס"

למעלה