מטבע 500 פרוטה

רוזן71

New member
תשובה.

מטבע של 500 פרוטה שווה כ-120 ש"ח. המטבע חייב להיות חדש משום שלמעשה הוא לא היה במחזור. בדר"כ הוא ארוז עם מטבעות נוספות מאותה סידרה. מקווה שעזרתי, רוזן.

רוזן71

New member
תשובה.

שלום. כל מטבע שיש לה ערך נקוב היא הליך חוקי. להבדיל ממדליה שאין לה ערך נקוב. מטבע ה-500 פרוטה הונפקה מתוך מטרה שתהיה כסף עובר לסוחר אולם לבסוף המטבע לא נכנסה למחזור. אולם היא הליך חוקי. (קיבלת את המסר ששלחתי לך?) מקווה שעזרתי רוזן.

מטבע

נא לא לשלוח הודעות במסר כי הן לא נקלטות אצלי. יש לי מטבע 25 שקל זבוטינסקי משנת 1980 לא זכור לי שמטבע זה היה בשימוש בחנויות וגם משונה שמטבע מכסף שערכו היה אז יותר מ 25 שקל יהיה סחיר. כך גם לגבי שאלתי בקשר ל 500פרוטה שהיה עשוי ב50 % כסף יהיה סחיר כנראה שיש לי חוסר הבנה בנושא ואודה לך אם תעשה לי סדר במידע.

רוזן71

New member
תשובה.

שלום. החברה הממשלתית למדליות ומטבעות מוציאה מידי פעם מדליות ומטבעות לארועים ממלכתיים או להנצחת אישים וכד´. ההבדל בין מדליה למטבע הוא שבמדליה אין ערך נקוב וכל אחד יכול להנפיק מדליות (ואכן, יש הרבה מדליות "פרטיות" בשוק.) אולם מטבע שיש בה ערך נקוב יכול להנפיק רק בנק ישראל והבנק יכול להרשות לחברה הממשלתית להנפיק מטבעות זכרון מכסף או זהב. ומטבעות אלה נרשמות בספרי בנק ישראל.(וכזה הוא מטבע זבוטיסקי למשל) כמובן אף אחד לא יקנה בזה כי שווי המתכת עולה בהרבה מהערך הנקוב. מטבע ה-500 פרוטה יוצאת דופן כי הכוונה היתה להכניסה למחזור ומסיבות שונות לא נכנסה. בברכה רוזן.

halemo

New member
מטבע 500 פרוטה היה הליך חוקי

מצורפת סריקה של דף מתוך קטלוג המטבעות הרשמי של בנק ישראל.

רוזן71

New member
500 פרוטה מעולם לא היה במחזור!

ואף על פי כן 500 פרוטה הוא הליך חוקי. (כנ"ל 250 פרוטה מכסף), להבדיל מ-250 פרוטה ניקל שהיה כן במחזור. רוזן.

למעלה