מטה המאבק הכריז על חידוש המאבק???

• פותח הנושא n82
  • פורסם בתאריך

n82

New member
מטה המאבק הכריז על חידוש המאבק???

שמעתי ברדיו שיחודש מאבק הנכים עקב אי עמידת הממשלה בסיכום עם הנהגת הנכים. האומנם? או שהחום והתרופות השפיעו עלי?

alonpaz

New member
כן כן - כמו שטענתי כל הזמן ........

הנכים יחדשו את מאבקם מול לשכת ראש הממשלה הנכים מתכוונים לחדש את מאבקם מול משרד ראש הממשלה בירושלים בימים הקרובים. יואב קריים, דובר ארגון הנכים אומר כי מאז שהסתיימה השביתה הקודמת של הנכים בחודש מרץ, לא עמדה הממשלה באף התחייבות כלפיהם. בנוסף מוחים הנכים על כך שבתוכנית הכלכלית החדשה אין איזכור בעיניינם. (

צלף

New member
צריך אולי לחשוב על משהו אחר../images/Emo2.gif

מה בדיוק הועילו כל הפיקניק באוהל לנכים ולחרשים
חוץ מהרייטינג, להיום זה לא השפיע על המימסד...

alonpaz

New member
צריך וצריך ולאף אחד אין פיתרון.....

למה יש ח"כ נכה שלא פועל למענן הנכים כמעט בכלל????? צריך הפגנה אלימה- כח = ניצחון!!!!!

צלף

New member
אלימות וקוצר רוח אינם הפיתרון

המחבלים המתאבדים זה הדוגמא הכי טובה להפגנה אלימה דורות יחלפו עד ששתי החברות יוכלו להתגבר על הרתיעה ההדדית שגרמו הפגנות אלו... צריך לחשוב טוב, וכל פיתרון אפשרי בטוח שיכלול מרכיב של אורך רוח

n82

New member
,תגובה לצלף

איני מאמין שאלון מתכוון לאלימות פיזית כמו פגיעה אישית חס וחלילה במישהו. ושוב חס וחלילה ולא יעלה על הדעת בכלל. אבל, אולי אתה זוכר, היה פעם סטודנט אמיץ שהקריב את עצמו, איני זוכר באיזה מאבק זה היה, אולי בהפגנה נגד הכיבוש הרוסי בצ´כיה. שמו היה נדמה לי איאן או יאן קודס, או שם דומה. אותו מפגין ה צ י ת את עצמו והביא לזעזוע בכל העולם. אתה לא חושב שאם מישהו מתוך מחננו, נגיד ברגע של חולשה, ינקוט בצעד דומה, זה יעבור בשקט? כל הארץ תרעש! אני מתפלל שזה לא יקרה אבל מתוך תהומות היאוש? מי יודע? היו נכים בזמן השביתה שהתבטאו שכביכול מוטב להם למות מאשר לחזור הביתה ללא שינוי ו/או תקווה לעתיד טוב יותר. אני מחזק את מנהיגי / מובילי המאבק ומקווה לטוב, ואם נצטרך להאבק, נאבק ובע"ה ננצח.

צלף

New member
הציבור הזדעזע המון בשנה וחצי שחלפו

קודם כל קראו לאותו סטודנט יאן הוס. וזה היתה תקופה אחרת, וציבור אחר. היום אני חושש שמאבק של אנשים חלשים עם הצגת העוול לא מעורר את הציבור במדינת ישראל... יש היום הרבה עוול, פיגועים, מובטלים, גופות מרוטשות, איום גרעיני וכן הלאה, אז כמה נכים או חרשים שמתחרפנים או משתזפים בקרית הממשלה, חוששני שלא יזיז הרבה לאנשים. ( יו"ר המאבק אהרון עייני התמוטט באוהל לפני שעתיים ופונה משם והפגנה שהיתה צריכה מאורגנת היום לא התקימה) אני חושב שאנו צריכים צורת מאבק אחרת לגמרי. מה עוד לא ברור לי בדיוק...

צלף

New member
כל מיני ראשי פרקים ורעיונות בראש

אנו נמצאים עכשיו במלחמה עם הפלשתנאים, המלחמה נכפתה עלינו לאחר מאמצים עליונים שלנו להשגת שלום... אין לנו תחזית מתי המלחמה תגמר, כנראה המלחמה ומצב החירום ימשכו עוד הרבה זמן, כל החלומות שחלמנו על כלכלת שוק חופשית, והשתלבו בגלובליגציה התפוגוגו, אנחנו נצטרך לקיים פה כלכלה של מצב מלחמה... לצורך המאבק נצטרך לקיים פה חברה עם סולידריות חברתית גבוהה, כבר לפני כן במצב שלום כביכול האופי הקפליסטי שלבשה החברה הישראלית קיבל אופי דרסני של הזנחת החרשים והרחבת הפער הכלכלי בין העשירים והעניים, ועל אחת כמה שאי מתן תקווה וחזון לציבור נרחב עלול לפרק את החברה הישראלית במצב לחץ. לכן אנו קוראים להתחיל במאבק לשינוי האופי החברתי של החברה בישראל, אבותינו לפני קום המדינה ואחריה הדגישו את החזון של הקמת מדינת ישראל על בסיס של צדק חברתי, וזאת למרות שהמשאבים הכלכליים דאז היו מצומצמים במידה ניכרת מאשר היום, ובודאי עלינו לחזור עכשיו לעקרונות שלא נס ליחם... המשיכו הלאה עם ראשי פרקים אלו, חסר כאן הרבה בשר

דעתי לגבי מאבק

לא לאלימות. באלימות לא משיגים כלום. קיימים בארץ כ-280 ארגונים העוסקים בלקויות. כל אחד וחשיבותו העניינית לנושא היחודי שלשמו הוקם. זה מצויין, אבל, כאשר באים לדיונים מול הממשלה על העתיד, חשוב לאחד את כל השורות יחד ללא הבדל בסוגי הלקויות השונות או לאיזו קטגוריה שיכים. (צה"ל,נפגעי עבודה, תאונות, איבה מחלות ועוד). לכולנו מטרה משותפת. לחיות בכבוד. בזכות ולא בחסד. ילדים, נוער, גיל הביניים וגיל הזהב. מכאן צריך להסיק מסקנות לטובת הכלל. כי הממשלה מנצלת את הנקודות שמניתי כאן, ריבוי ארגונים והעדר תאום עמדות בין הארגונים. כאשר המצב הבטחוני והכלכלי אינם כשורה, אין דרך אחרת אלא נקיטת צעדים לאיחוד השורות. לכל אחד יש את הכח שלו כארגון. איחוד משמעו כח. מבלי לפגוע בארגון זה או אחר. אינני מתכוונת שארגון זה או אחר לא ייתקיים נהפוך הוא. לכל ארגון החשיבות שלו וטוב שקיים כדי לספק צרכים יחודיים של ציבור זה או אחר. מציעה שכל אחד יוותר מעט על כבודו הפרטי של ארגון זה או אחר. ייזום קרוב לבבות בין כל הארגונים. יחד ישקיע את מרבית המשאבים הדלים ביעוץ נבון לשינוי החשוב בקבלת ציבור עם לקויות בחברה כשווה בין שווים. חשוב מכל, יעוץ משפטי לגבי יישום הבטחות הממשלה שלא בוצעו עד כה. כל רעיון נוסף לשינוי המצב יתקבל בברכה. חומר למחשבה.

n82

New member
אתי, מהו אירגון הגג של הנכים?

בראשית, איחולי החלמה מהירה לכל הנפגעים בפיגועים היום. אני מחזיק בתעודת חבר באירגון הגג של אירגוני הנכים. חשבתי שאירגון זה מייצג את כל הנכים,ולא נראה לי שאכן כך המצב בשטח, כי ראיתי בפורומים שונים בקשות להצטרף לאירגון מטה המאבק. אני מבקש אם תוכלי להסביר לי מה הולך פה! אירגון הגג לא חבר במטה המאבק? חברי הנהלת/הנהגת אירגון הגג לא חברים המטה המאבק? אני לא מבין מה זמ מה ומי זה מי. אנא ממך הסבר, אם תוכלי, ולפי מה שהולך פה (ושם... ) תשתדלי לא לעלות עך מוקשים ...

צלף

New member
קראתי מאוד מעניין, ויש לי עוד אתר

יש לזה פןוטנציאל, אבל התרשמתי שהאתר דיי רדום. אני מוסיף עוד תנועה עם רעיונות דומים תנועת לאו"ר

גיטרה

New member
תנועת לאו"ר בראשות יעקב חסדאי

ניסתה בזמנו לרוץ לכנסת אך לא עברה את אחוז החסימה. הנטיה בתנועת ´שורת האזרחים´ היא יותר לכיוון של פעילות חוץ פרלמנטרית, וזה לדעתי הבדל גדול, כי כך אינך מצטרף למערכת אלא מתעלה עליה. איני מנסבה לעשות נפשות לתנועה, אלא שהם מצאו חן בעיני, ויצא ליהשבוע לדבר איתם.

אני הייתי היום בכנסת, נגשתי למקום

המאהל ומצאתי אותו ריק מאנשים, אולי בגלל החום הכבד מצאו מסתור בתוך המבנה. מאחר והייתי צריכה להיות בשעה נקובה בכנסת, נבצר ממני לעצור. כאשר יצאתי, לא ראיתי איש בסביבה. עכשיו אני מבינה מדוע. מאחלת לאהרון החלמה מהירה. לא שכחנו להזכיר אתכם שביתתכם בישיבה בכנסת. כל הנוכחים הביעו הזדהות מלאה. מחכה לפרוטוקול כדי לדבר בנושא חדיון. לא להרים ידים!

צלף

New member
הייתי היום בערב במאהל והכל בסדר

אהרון בסדר גמור ונראה טוב ויתר חויותי מהערב למי שמעוניין יכול לקרוא כאן

צלף

New member
שביתות הנכים והחרשים: מר"צ הגישה

שביתות הנכים והחרשים: מר"צ הגישה הצעת אי אמון בממשלה מאת: תמר איש שלום סיעת מר"צ הגישה היום הצעת אי אמון בממשלה על רקע שביתת החרשים הנמשכת בקריית הממשלה והפרת ההסכם שנחתם עם נציגי הנכים. הנהגת הנכים הודיעה היום על חידוש השביתה בשל אי קיום ההסכם מצד הממשלה. מכתבים נשלחו לראש הממשלה, לשר האוצר ולשר העבודה והרווחה, ובהם הם הוזהרו שאם לא יקויימו ההבטחות שבגינן הסתיים המאבק - ישובו הנכים לשבות. בחודש מארס נחתם הסכם עם הנכים שלפיו תקום ועדה ציבורית לבדיקת דרישותיהם. יושב ראש מטה המאבק של הנכים, אריה צודקביץ´, אומר שמשרד האוצר מעכב את קיום ההסכם וכי בכוונת הנכים לחזור לרחובות ולאוהל המחאה בירושלים. 11/06/2002 19:44

למעלה