מטוטרקסט

נ ע מ ה 17

New member
מטוטרקסט

שלום, אני חולת קרוהן כמעט 9 שנים ובגלל החמרה במצב אני מטופלת כרגע בפרנדיזון ובזריקות של מטוטרקסט פעם בשבוע. אני מקבלת את הזריקות כבר כמעט חודשיים ונמצאת בירידה עם הסטרואידים, ורציתי לשאול אם יש הגבלה לזריקות (שמעתי פעם שזה פוגע בכבד או משהו כזה)? תודה רבה ורפואה שלמה לכולם!!!!!

מטוטריקסאט

לנעמה ראשית צר לי שיש לך התלקחויות על מטוטריקסאט ושאת זקוקה לפרדניזון שנית- לכל תרופה אימונוסופרסיבית יש תופעות לואי- ניטור המינון ותופעות הלואי כולל מעקב אחר תפקודי כבד וספירת דם מחד- והקפדה על שימוש באמצעי מניעה מאידך חשובים אני מציע לך לקיים שיחה טובה עם הרופא הגסטרואנטרולוג שלך אם את לא ממש בשיאך- תמיד אפשר לשקול אימורן כתחליף למטוטריקסאט אך אני מניח שכבר ניסיתם אותו- וכמו כן את מוזמנת- במידה והמחלה עדיין פעילה להצטרף אלינו לדנה למחקר על רמיקייד במהלכו תטופלי טיפול מסור והתרופות תתקבלנה ללא תשלום כל טוב ורק בריאות

עומר173

New member
אימוראן ומטוטרקסאט

ד"ר וסרמן שלום! מה ההבדל בין אימוראן למטוטרקסאט, ומהם התנאים (שכנראה שהם שונים) שבגללם לוקחים את כל אחת מהתרופות האלה? האם אחת עדיפה על השניה (ומבחינת תופעות לוואי)? אני שואל רק בשביל הידע והסקרנות. רק בריאות!!!

למעלה