מטומטמת

heaven is here

New member
מטומטמת

עשיתי את הדבר הכי טיפשי בעולם כשהפעם לא הקשבתי לאמא שלי. למה אני תמיד חושבת רק על עצמי? למה אני חושבת שאני כזאת חכמה כל פעם? וככה "הצלחתי" להגיע לחשבון של הפלאפון שהגיע ל3700 ש"ח. ועכשיו אני מרגישה כל כך רע, לא מסוגלת להסתכל לה בעיניים היא קוטלת אותי כל פעם שאנחנו מדברות על זה. ואין לי אפשרות להחזיר לה את הכסף וזה עוד יותר גורם לי להרגיש רע. אני לא יודעת מה לעשות חוץ מלשבת כל היום, לחשוב על מה שעשיתי, לבכות שלא הקשבתי לה ולנסות להבין מה לעשות.

תהיי בוגרת...

תחרימי לעצמך את הפלאפון לחודש חודשיים הבאים. או שתתני לאמא שלך את המכשיר ותבשקיממנה להחזיר לך אותו כשיראה לה לנכון. זה יציג אותך כמישהי שמבינה את הטעות שעשתה ושאת יודעת שמגיע לך עונש. אל תתפלאי אם תקבלי אותו אפילו מוקדם מהצפוי.

אולי

אחר כך תסבירי לי איך המחשבה 'רק על עצמך' הביאה אותך לסכום כזה... בינתיים אני מסכימה עם אמיתי. אם אין לך את הסכום לשלם בחזרה, לפחות חסכי את ההוצאות הבאות ככה שהסכום יתקזז. החליטי מהו הסכום החדשי הנחשב בעינייך כשפוי, הכפילי במספר החדשים כדי להגיע ל- 3700 ש"ח והשביתי את הטלפון.

lollapalooza

New member
קחי אחריות.

עשית טעות? בסדר, כולם עושים טעויות. זה לא הופך אותך למטומטמת, רק לאנושית. וכמו שכולם חושבים פה, ככה גם אני. כמה חודשים בלי פלאפון יכולים להיות דווקא לא רעים. קצת שקט זה נחמד. ותסתכלי על הצד החיובי- אם את מרגישה ככה עכשיו, סביר להניח שלא תחזרי על הטעות הזו שוב.

Nimst

New member
דווקא לא מסכימה עם השאר

נכון שעשית טעות, כמו שכולם עושים מדי פעם, אבל להסתדר בלי פלאפון לגמרי במשך כמה חודשים זה בעייתי. מה אם תצטרכי אותו? אני מאמינה שאת מספיק אחראית כדי להחליט שעכשיו את משתמשת בפלאפון במידה יותר סבירה. תגידי לאמא שלך איך את מרגישה (אם עדיין לא אמרת) ותחזירי לה את הכסף כשיהיה לך. לתת לאמא שלך את הפלאפון ושתחזיר לך כשהיא מוצאת לנכון נראה לי פתרון קצת לא מתאים. זה כמו להגיד "אני ילדה קטנה ולא אחראית, תחליטי בשבילי". זה שעשית טעות לא הופך אותך ללא אחראית, ואם עכשיו תתנהגי כאילו זה הבן אדם שאת סביר להניח שככה תשארי. ותסלחי לעצמך, את הלקח כבר למדת.

noosh

New member
מסכימה עם סתיו

כשאני הגזמתי עם החשבון שלי אחרי הגיוס, ההורים שלי אמרו לי על כמה הוא עומד והייתי בשוק. אז הפסקתי לדבר, פשוט ככה. כולם שאלו אותי איך, אבל זה לא באמת היה כזה קשה. זה רק עניין של כוח רצון. אז לא דיברתי מהפלאפון כמעט, לא החזרתי SMSים... הבהרתי מראש לחברים שלי שאני לא יכולה ושלא יצפו להרבה תשובות, שאינ אדבר איתם כשאהיה בבית (וזה היה אז פעם בשבוע-שבועיים). חוצמזה, קבעתי איתם שאני לא חורגת מחשבון מעל סכום מסויים. אינ לא יודעת באיזה חברה את, אבל בסלקום יש שירות שאומר לך מה מצב החשבון שלך עד אותו יום. מחייגים 444* ולוחצים שלוש פעמים 1. אני בודקת בערך כל יום, לדעת על כמה אני עומדת. אין צורך להחזיר את הפלאפון לאמא, יש צורך להחליט שאת משנה משהו. את הכסף תחזירי, תתחשבנו על איך ומתי. אבל איך ממשיכים מכאן הלאה - זה החלק החשוב. אם באמת תשני את דרך המחשבה שלך וההתנהגות, אז באמת תוכיחי בגרות. גם לעצמך, להוכיח לעצמך שאת לא תלויה בזה, שאת יכולה גם בלי.

lollapalooza

New member
להגיד "תחזירי כשיהיה לך"

לסטודנטית שעוד מעט מתגייסת, זה לא הכי מציאותי. עד שיהיו לה כמה אלפים לתת... זה לא יהיה בקרוב. לתת לאמא את הפלאפון, לדעתי, זה להודות בחוסר האחריות שהיה בחודש הקודם, ולקחת אחריות הלאה, דווקא כי אין לה ממה להחזיר את הכסף. ואפשר להסתדר יופי בלי פלאפון כמה חודשים, זה לא מכשיר שאי אפשר בלעדיו. וכן, יש בזה משהו לא הכי נוח, אבל ככה זה עוזר לזכור איך ולמה לא עושים את הטעות שוב.

Nimst

New member
אני לא חושבת שזה נחוץ

שוב, זה נראה לי פיתרון לילדה קטנה. לא אמרתי שתחזיר לה בקרוב.. אם זה בסדר מבחינת אמא שלה, שתחזיר גם עוד כמה שנים, העיקר שתחזיר. הפואנטה העיקרית היא שתשתמש בפלאפון מעכשיו בתדירות פחות מטורפת. אני לא חושבת שהיא צריכה להעניש את עצמה בכמה חודשים בלי פלאפון, אני לא רואה מה המטרה של זה. את הלקח היא כבר למדה.

resputin

New member
מסכים.

עם זאת, למען ההגינות וקצת הצגה של בגרות ועמידה ביעדים, או להשתמש בבדיקה הזו של המצב חשבון הנוכחי, או פשוט לעבור לTalkman עם כרטיסים. - ככה היא תדע בדיוק עד כמה היא מבזבזת. [3700 שקל?!]

זה לא לקחת אחריות

אלא להתנער ממנה, כיוון שהטלפון כבר לא ברשותה. תהיה לה הזדמנות להוכיח אחריות רק אם היא, מתוך בחירה מלאה, תראה תפנית.

למעלה