מטופלים?

בטיפול יש התחייבות של המטפל שמה שנאמר בטיפול

יש לגביו סודיות , אבל אם המטופל הולך מרצונו לטיפול שמצולם ומתועד ומשודר בטלווזיה אז לא חלים פה חוקי החסיון. הטיפול יכול להיות טוב ונכון לאדם אפילו במסגרת הזאת כאשר זה נעשה מתוך בחירה. לאנשים שונים צרכים שונים ויש כאלה שזה כנראה עושה להם את זה הידיעה שהם מתועדים וכולם יראו אותם, לא הייתי ממליצה לאנשים אבל יש מי שזה מתאים לו וזה בסדר גמור.

מטופלים?

שלום רב, הגעתי לכאן בעקבות הפנייה מהעמוד של הסידרה "מטופלים" ולאחר שהפורום של "מטופלים" נסגר, בעיקר מכיוון שכמה משתתפים, ביניהם אני, התעקשו לקבל תשובות מקצועיות על הרבה תהיות הקשורות בסידרה הזו ובמראיינת. אשמח לקבל את התייחסותך לסידרה בכללותה, לחשיפה הזו כאמצעי טיפולי, לנזקים, אם קיימים כאלה, העלולים להיגרם הן למטופלים והן לאנשים קרובים להם הנחשפים לצילומים, ולהעלות כאן לדיון את הטיפול של שירן, החושפת לעיני המצלמה את מצוקותיה בעניין ילדיה של בת זוגה. רציתי לשאול אם לא עלול להיגרם נזק לילדים הללו ואיך אפשר להגן עליהם והאם הסידרה המצולמת אינה עושה שימוש ציני במטופלים שהסכימו להיחשף, תוך התעלמות מכללים בסיסיים של אתיקה בטיפול. הנה הקישור לסיפור של שירן, החושפת את חברתה שרון ואת ילדיה. אשמח להתייחסות המשתתפים: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1778589

שלום לך, את הסדרה אני לא רואה, אני יכולה בכל

זאת להתייחס לקונצפט של ריאליטי על משמעויותיו במיוחד כאשר מדובר בטיפול מול מצלמה שמשדרת לעולם את סודותיך. ראיתי את הקישור לסיפור של שירן. בחירה להחשף בטיפול כאשר כל מי שפותח טלווזיה צופה בך היא בחירה שעושים אנשים שלוקחים זאת בחשבון וזה מתאים להם. יש לזה מקום כמו לכל הריאליטי האחרים. יש אנשים שהחשיפה, המצלמה והידיעה שהם משודרים, עושה להם שמח בלב ואף מעצימה את חווית הטיפול. בקשר לעניין חשיפת הילדים , פה אני יותר מסוייגת. למרות ששירן לא חשפה באופן ישיר את בת זוגה וילדיה , אבל מי שמכיר אותן יודע עכשיו פרטים אנטימיים יותר . מבוגרים יכולים לבחור להחשף ואף לשאת בתוצאות אבל ילדים לא . מעבר לעניין הילדים, יש פה בנוסף לטיפול גם אלמנט של "שואו" , בידור, סיפוק למציצנות שיש בכולנו.

למעלה