מטורפצת חדשה

hadash

New member
מטורפצת חדשה../images/Emo18.gif

היייי לכולם אני השתחררתי בשבוע שעבר מבי"ח אחרי שאובחנה אצלי ט"נ. טוב אחרי ההלם והדכאון מתחילות השאלות... MRI היו לי 3 נקודות לבנות והנוירו´ די אופטימית ואמרה שזה נחשב כהתקף ראשון וקל אני ממש מקווה שזה יהיה הראשון והאחרון. בכל אופן יש לי שאלה לכל המשתתפים בפורום האם למישהו היה בעיות בראיה טשטוש וירידה בצבעוניות ובקונטרס ואם כן האם זה חזר לקדמותו? כרגע אני בולעת כדורי פרדניזון. והאם יכול להיווצ מצב שבזמן לקיחת הכדורים אני עלולה לחוות התדרדרות במצב?????? הרבה בריאות לכ-ו-ל-ם!!!!!!

סיאמית

New member
הי הדס...! ../images/Emo39.gif

גם אני מקווה בשבילך שזהו ההתקף הראשון והאחרון שלך ומאוד יכול להיות שכך יהיה. או אז, תאובחני כנראה כADEM ולא כמטורפצת וזה אומר שלא יהיו לך התקפים נוספים
בכל מקרה, טישטוש בראיה, ירידה בקונטרס וכו´ נשמעים מוכרים מאוד ואני בטוחה שלא רק לי אלא לעוד כמה משתתפים בפורום. בנוגע לפרדניזון, זה קורטיזון שנוטלים בזמן התקף ואמור להתגבר על הדלקת שישנה במוקדים שאת מדברת עליהם. הדלקת צריכה להתרפא ולא יוותרו ממנה אלא "צלקות". אם הפרדניזון יעשה את העבודה
לא אמורה להיות התדרדרות במצב שלך עכשיו אלא שיפור. אני מחזיקה לך אצבעות!!! תמשיכי לעדכן אותנו וברוכה הבאה!

Dalia M

New member
../images/Emo140.gifשלום לחברתנו החדשה../images/Emo141.gif

אם את לא רוצה שנקרא לך
בשמך האמיתי - לא חשוב
אבל אנחנו רוצים ושמחים
להתייחס אליך ממש. ולשאלתך: כן
הראיה המטושטשת, הצבעים החום-אפור חסרי הגוון, הראיה הכפולה וכל השאר חוזר לקדמותו
זה מה שעושה הפרדניזון אשר נלחם בדלקת, וכשהיא עוברת - הכל חוזר. אז הרגעי חברה חדשה בביתנו
וטוב שבאת, כי את יכולה לדפדף אחורה באתר ותמצאי המון אינפורמציהת ולא רק!
בריאות שלמה ומהירה
דליה (טוב, אני באמת מרכיבה משקפיים)

lior_r

New member
אני איתך...

היי "חדשה" כנראה שכאשר היית בבית החולים שבוע שעבר גם אני הייתי כי גם אני לוקח עכשיו , כדורי סטרואידים, פרדניזון... הייתי חמישה ימים בבית חולים בגלל ורטיגו חזק במיוחד (מישהו מכיר את התחושה של סחרחורת ענקית,עד כדי שאתה חושב שאתה נופל מהכיסא או מהמיטה...+ נימול בכף היד...) בכל מקרה, לא צחוקים, בכלל...
אבל אני לא רוצה שתתבאסי "חדשה" יקרה, אני כבר יותר משנה וחצי שלא היה לי משהו מיוחד (חוץ מעייפות אופיינית) כך שאם תקראי אחורה, תראי איך רוב האנשים פה חיים היטב עם המחלה ועושים ה כ ל . הכל טמון במחשבה ובמח... (אפילו תחשבי על פסיכולוג, זה עוזר...) אני מזדהה לחלוטין עם מצבך, וגם לי היה בדיוק OPTIC NEURITIS בעין אחת לפני שנה וחצי, וכמעט לא ראיתי בה כלום, אבל המצב בה השתפר מאד... עכשיו שהיה לי את ההתקף אני די מלקק את הפצעים ואני מקווה (כמו תמיד לטוב...) אני מאחל לך בריאות שלמה ואני אשמח לדעת מה שמך, ליאור
נ.ב - א.שמתי
שהשם ליאור מאד פופולרי לאחרונה... ב. "חדשה" אם את רוצה את יכולה לכתוב לי מייל או מסר, ואני בטוח שגם האנשים הנפלאים כאן, בראשות רומי, יתנו לך המון תמיכה וחיבוקים...

RomiVais

New member
../images/Emo24.gif ליאורי ../images/Emo24.gif

מצויין שאתה מקווה לטוב כי באמת יהיה טוב
אני מקווה שתקרא את מה שכתבתי להדס לגבי הכדורים, זה נוגע גם אליך בעקבות הסטרואידים... כל יום שיעבור תרגיש טוב יותר... אבל אתה חייב (וכולם חייבים) להאמין
מאחלת לך ים של בריאות ורק דברים טובים ומרגיעים רומי

RomiVais

New member
היי הדס ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif ברוכה הבאה ../images/Emo70.gif

קוראים לך הדס? או שהתכוונת לחדש? מצטערת, אבל אני בדילמה...
בכל מקרה, את ממש לא חייבת לכתוב לנו את שמך ואת בהחלט ברוכה הבאה!!
גם אני מקווה שמאוד שיהיה זה ההתקף האחרון שלך. בעיות בראייה אכן היו פה לכמה וכמה אנשים, וגם לאמא שלי. אצלה המחלה לא פגעה בעצב הראייה, אבל בכל התקף הראייה נפגעת ואז חוזרת לקדמותה.. את הכדורים בעצם מקבלים אחרי טיפול בסטרואידים לוריד. עברת את הטיפול? במקרה וכן - אז הכדורים באים כדי להוריד את הכמות בצורה הדרגתית. אולי את שואלת לגבי הדרדרות במצב, כי את מרגישה קצת פחות טוב, אבל זה יכול להיות. אחרי הטיפול חשים טיפה "מוזר" ואז ככל שהימים עוברים - מרגישים יותר ויותר טוב. זה כמוב מהניסיון שלי עם אמא שלי היקרה. אז תהיי אופטימית, אני בטוחה שתרגישי טוב בהקדם... מאחלת לך ים של בריאות ורק טוב ושוב - ברוכה הבאה! תרגישי פה כמו ב
רומי

למעלה