מטחנה ביתית זולה למקינטות + חוקי השימוש במקינטה

מטחנה ביתית זולה למקינטות + חוקי השימוש במקינטה

הי,

זוגתי ואני, שני סטודנטים שאוהבים קפה. הפרוטה לא בדיוק מצויה בכיסנו.
עד כה שתינו ממכונת נספרסו אספרסו כל בוקר והמחיר... קצת כבד לנו בכיס.

קניתי בריקה וקפה טחון בחנות הפיצוחים השכונתית. ביקשתי מהמוכר שיטחן לי את הפולים שאני מכיר ממקום העבודה שלי עבור מקינטה (יש לו את אותו סוג ובעבודה יש מכונה שמקבלת פולים ומוציאה קפה...).

הבעיה שאחרי כמה ימים הקפה נהיה קצת לח ולא ממש טעים. הבנתי שצריך גם לקנות מטחנה ביתית קטנה כך שאוכל לקנות פולים שישמרו על הטריות.

יש לכם המלצה למטחנה ביתית קטנה (מטבח קטן) שיודעת לטחון למידה הנכונה למקינטה? קראתי כאן בפורום שזה צריך להיות "בין קפה טורקי לבין קפה חול"... איך אני מכוון מטחנה ביתית למידה הזו? האם יש מספר כלשהוא? מידה או שזה סתם בורר של "ניסוי וטעיה"?

לגבי שימוש במקינטה:
אני שם מים עד הקו, ממלא קפה במסננת עד למעלה ולא דוחס, מבריג חזק (שלא יברח לחץ) אבל לא חזק מדי (שההברגת אלומיניום לא תהרס) וממתין לקפה ויש לי 2 בעיות:
1. בערך כפית / כף של קפה נוזלי יוצא דרך המשקולת של הבריקה עוד לפני "הפריצה הגדולה" של הקפה.
2. כמעט ולא יוצאת קרמה (יחסית לאספרסו של נספרסו).

יש לכם פתרון לבעיות האלו?

בתודה מראש
 

Yehuda Badihi

New member
זולה זה יחסי

אם הכוונה לעד 200 ש״ח אז ראה המלצה למטחנת להבים פה בשרשור מקביל. אל תצפה לקרמה בבריקה או במקינטה. זו לא מכונת אספרסו. אם הקפה טרי ו/או התערובת מכילה רובוסטה, תקבל קצת קרמה במשפך העליון אבל גם היא תעלם כמעט כולה במזיגה. זה בסדר. העיקר זה הטעם.
 

dudi4321

Active member
לדעתי לבריקה שזו מקינטה של ביאלטי

אפשר גם מטחנת להבים. בכל מקרה לא דוחסים את הקפה בסלסלה.
נכון זה לא בדיוק אספרססו אבל מתקרב. נכון כמות הקרמה קטנה מאד. וכמו שאמרת תלוי בטריות הקפה הטחון.
 
למעלה