קפטן דינגי
New member
מטחנה ביתית זולה למקינטות + חוקי השימוש במקינטה
הי,
זוגתי ואני, שני סטודנטים שאוהבים קפה. הפרוטה לא בדיוק מצויה בכיסנו.
עד כה שתינו ממכונת נספרסו אספרסו כל בוקר והמחיר... קצת כבד לנו בכיס.
קניתי בריקה וקפה טחון בחנות הפיצוחים השכונתית. ביקשתי מהמוכר שיטחן לי את הפולים שאני מכיר ממקום העבודה שלי עבור מקינטה (יש לו את אותו סוג ובעבודה יש מכונה שמקבלת פולים ומוציאה קפה...).
הבעיה שאחרי כמה ימים הקפה נהיה קצת לח ולא ממש טעים. הבנתי שצריך גם לקנות מטחנה ביתית קטנה כך שאוכל לקנות פולים שישמרו על הטריות.
יש לכם המלצה למטחנה ביתית קטנה (מטבח קטן) שיודעת לטחון למידה הנכונה למקינטה? קראתי כאן בפורום שזה צריך להיות "בין קפה טורקי לבין קפה חול"... איך אני מכוון מטחנה ביתית למידה הזו? האם יש מספר כלשהוא? מידה או שזה סתם בורר של "ניסוי וטעיה"?
לגבי שימוש במקינטה:
אני שם מים עד הקו, ממלא קפה במסננת עד למעלה ולא דוחס, מבריג חזק (שלא יברח לחץ) אבל לא חזק מדי (שההברגת אלומיניום לא תהרס) וממתין לקפה ויש לי 2 בעיות:
1. בערך כפית / כף של קפה נוזלי יוצא דרך המשקולת של הבריקה עוד לפני "הפריצה הגדולה" של הקפה.
2. כמעט ולא יוצאת קרמה (יחסית לאספרסו של נספרסו).
יש לכם פתרון לבעיות האלו?
בתודה מראש
הי,
זוגתי ואני, שני סטודנטים שאוהבים קפה. הפרוטה לא בדיוק מצויה בכיסנו.
עד כה שתינו ממכונת נספרסו אספרסו כל בוקר והמחיר... קצת כבד לנו בכיס.
קניתי בריקה וקפה טחון בחנות הפיצוחים השכונתית. ביקשתי מהמוכר שיטחן לי את הפולים שאני מכיר ממקום העבודה שלי עבור מקינטה (יש לו את אותו סוג ובעבודה יש מכונה שמקבלת פולים ומוציאה קפה...).
הבעיה שאחרי כמה ימים הקפה נהיה קצת לח ולא ממש טעים. הבנתי שצריך גם לקנות מטחנה ביתית קטנה כך שאוכל לקנות פולים שישמרו על הטריות.
יש לכם המלצה למטחנה ביתית קטנה (מטבח קטן) שיודעת לטחון למידה הנכונה למקינטה? קראתי כאן בפורום שזה צריך להיות "בין קפה טורקי לבין קפה חול"... איך אני מכוון מטחנה ביתית למידה הזו? האם יש מספר כלשהוא? מידה או שזה סתם בורר של "ניסוי וטעיה"?
לגבי שימוש במקינטה:
אני שם מים עד הקו, ממלא קפה במסננת עד למעלה ולא דוחס, מבריג חזק (שלא יברח לחץ) אבל לא חזק מדי (שההברגת אלומיניום לא תהרס) וממתין לקפה ויש לי 2 בעיות:
1. בערך כפית / כף של קפה נוזלי יוצא דרך המשקולת של הבריקה עוד לפני "הפריצה הגדולה" של הקפה.
2. כמעט ולא יוצאת קרמה (יחסית לאספרסו של נספרסו).
יש לכם פתרון לבעיות האלו?
בתודה מראש
![](http://timg.co.il/f/Emo13.gif)