Dreams Never Die 1
New member
מטחנות....
שלום לכולם :]
הגעתי לשלב בחיי בו החלטתי לקנות את מטחנת הקפה הראשונה שלי שהיא לא מטחנת להבים. שלב אחד לפני מכונת האספרסו הראשונה שלי, שתגיע כנראה רק עוד כמה שנים לחיי...
אז הבנתי שמטחנות טובות אמורות להחזיק כמה שנים טובות, אפילו לרמה שמטחנה יכולה לשמש אותי גם עם מכונת האספרסו העתידית שלי - כך שלא הייתי רוצה לקנות משהו פשוט מדי.
אלא שכאן מגיע הסייג הידוע - התקציב. בעיקרון, יש לי עד 1000 ש"ח בערך (יכול לגרד עוד 100-200), ובאמת שאין לי מושג מה איכותי ומה לא בטווח המחירים הזה.
ראיתי מטחנה אחת שחוזרת בערך בכל אתר Graef CM70, שבהחלט נמצאת במסגרת התקציב שלי. יש גם את ה-CM80 שראיתי, שמגיעה בערך לקצה התקציב ולא הצלחתי להבין מה ההבדל בין השתיים.
אז אלו הדרישות שלי:
1. מכונת דסקיות, העדפה לקונית.
2. העדפה למהירות נמוכה, כמובן
3. בלי מינון קבוע. טריות הקפה מאוד חשובה לי וזו הסיבה העיקרית לקניית מטחנה מבחינתי.
4. מטחנה שטוחנת למקינטה (בזה אני משתמש כרגע) ושבהמשך, בתקווה, תוכל גם לטחון לאספרסו. אם אפשר שתוכל גם לטחון לטורקי בשביל אירוח וכאלה - מה טוב. אם לא, שהאורחים יסתפקו בקפה שחור משקית.
5. אני ממש מעדיף שהעיצוב יהיה לא גדול מדי... גם ככה אין מקום במטבח...
אשמח לעוד תובנות או דרישות אפשריות, וכמובן לדגמים ספציפיים מומלצים.
שלום לכולם :]
הגעתי לשלב בחיי בו החלטתי לקנות את מטחנת הקפה הראשונה שלי שהיא לא מטחנת להבים. שלב אחד לפני מכונת האספרסו הראשונה שלי, שתגיע כנראה רק עוד כמה שנים לחיי...
אז הבנתי שמטחנות טובות אמורות להחזיק כמה שנים טובות, אפילו לרמה שמטחנה יכולה לשמש אותי גם עם מכונת האספרסו העתידית שלי - כך שלא הייתי רוצה לקנות משהו פשוט מדי.
אלא שכאן מגיע הסייג הידוע - התקציב. בעיקרון, יש לי עד 1000 ש"ח בערך (יכול לגרד עוד 100-200), ובאמת שאין לי מושג מה איכותי ומה לא בטווח המחירים הזה.
ראיתי מטחנה אחת שחוזרת בערך בכל אתר Graef CM70, שבהחלט נמצאת במסגרת התקציב שלי. יש גם את ה-CM80 שראיתי, שמגיעה בערך לקצה התקציב ולא הצלחתי להבין מה ההבדל בין השתיים.
אז אלו הדרישות שלי:
1. מכונת דסקיות, העדפה לקונית.
2. העדפה למהירות נמוכה, כמובן
3. בלי מינון קבוע. טריות הקפה מאוד חשובה לי וזו הסיבה העיקרית לקניית מטחנה מבחינתי.
4. מטחנה שטוחנת למקינטה (בזה אני משתמש כרגע) ושבהמשך, בתקווה, תוכל גם לטחון לאספרסו. אם אפשר שתוכל גם לטחון לטורקי בשביל אירוח וכאלה - מה טוב. אם לא, שהאורחים יסתפקו בקפה שחור משקית.
5. אני ממש מעדיף שהעיצוב יהיה לא גדול מדי... גם ככה אין מקום במטבח...
אשמח לעוד תובנות או דרישות אפשריות, וכמובן לדגמים ספציפיים מומלצים.