מטחנות....

מטחנות....

שלום לכולם :]

הגעתי לשלב בחיי בו החלטתי לקנות את מטחנת הקפה הראשונה שלי שהיא לא מטחנת להבים. שלב אחד לפני מכונת האספרסו הראשונה שלי, שתגיע כנראה רק עוד כמה שנים לחיי...
אז הבנתי שמטחנות טובות אמורות להחזיק כמה שנים טובות, אפילו לרמה שמטחנה יכולה לשמש אותי גם עם מכונת האספרסו העתידית שלי - כך שלא הייתי רוצה לקנות משהו פשוט מדי.
אלא שכאן מגיע הסייג הידוע - התקציב. בעיקרון, יש לי עד 1000 ש"ח בערך (יכול לגרד עוד 100-200), ובאמת שאין לי מושג מה איכותי ומה לא בטווח המחירים הזה.
ראיתי מטחנה אחת שחוזרת בערך בכל אתר Graef CM70, שבהחלט נמצאת במסגרת התקציב שלי. יש גם את ה-CM80 שראיתי, שמגיעה בערך לקצה התקציב ולא הצלחתי להבין מה ההבדל בין השתיים.

אז אלו הדרישות שלי:
1. מכונת דסקיות, העדפה לקונית.
2. העדפה למהירות נמוכה, כמובן
3. בלי מינון קבוע. טריות הקפה מאוד חשובה לי וזו הסיבה העיקרית לקניית מטחנה מבחינתי.
4. מטחנה שטוחנת למקינטה (בזה אני משתמש כרגע) ושבהמשך, בתקווה, תוכל גם לטחון לאספרסו. אם אפשר שתוכל גם לטחון לטורקי בשביל אירוח וכאלה - מה טוב. אם לא, שהאורחים יסתפקו בקפה שחור משקית.
5. אני ממש מעדיף שהעיצוב יהיה לא גדול מדי... גם ככה אין מקום במטבח...

אשמח לעוד תובנות או דרישות אפשריות, וכמובן לדגמים ספציפיים מומלצים.
 

dudi4321

Active member
ממש לא הבנתי למה להשקיע במטחנה

לפני שיש בכלל מכונת קפה אספרססו...
קונים בסמוך לרכישת מכונת קפה, או שההגיון שלי הלך פארש.
אצלי התחלתי עם מקינטה ביאלטי ששם הטחינה לא חייבת להיות מדוייקת ויש לי מטחנה ברוויל 450 שלא מגיעה לדקות בכלל.
עכשיו עם מבחר מכונות קפה הברוויל גם מספיקה גם כשמהדקים את הקפה בסלסלה.
 
ההגיון שלך די בריא...

שלי קצת לא בסדר..

המטחנה היא בעיקר כדי שאוכל לקנות פולי קפה - על מנת לשמור על הטריות שלו. בגלל שאני גר בבאר שבע, ההזמנה של פולים תהיה בכמויות שלא יאפשרו לי לקנות קפה טחון.
בנוסף, מטחנת להבים ממש מקלקלת לי את הטעם של הקפה, כך שכזו לא באה בחשבון.

ה-ברוויל 450 צצה לי מדי פעם בחיפושים, אבל לא הצלחתי להבין כלום לגבי המפרט שלה, ולכן וויתרתי. אם אתה אומר שאני יכול "להתפשר" על מטחנה כזו, הכוונה הראשונית שלי היתה לקנות מטחנה בסגנון הזה, אולי טיפה טובה יותר, ולא מטחנה מקצועית. המטחנה שהזכרתי (CM70) לא עולה הרבה יותר מהברוויל והיא קונית, ולכן הזכרתי אותה.
 

dudi4321

Active member
הרגע טחנתי בה. היא קונית.

לא הכי איכותית כי לא מגיעה לטחינה דקה. לי מספיקה.
עדיין לא הבנתי איך אתה מכין קפה, באיזו מכונה או שבעבודה?!
 
כרגע אני מכין במקינטה...

אבל כנראה שגם תגיע מכונת אספרסו יחד עם המטחנה (בקופסאות נפרדות, כמובן)
העניין הוא שבגלל מגוון רחב של צורות חליטה בקרב חברים וקרובים, אני צריך כמעט בכל רמות הטחינה..
 

Yehuda Badihi

New member
תלוי כמה זמן אתה מתכוון להשאר עם המקינטה.

אם אתה מתכוון בשנה הקרובה לרכוש מכונת קפה אז הגיוני לקנות כבר מטחנה טובה. אני ממליץ לך לקנות מטנה עם כיוון רציף ולא דרגות.
 

dimab

Member
כיוון רציף עדיף למי שרוב הזמן משתמש באותה...

...שיטת הכנה.
מאחר ונכתב בהודעה כי "בגלל מגוון רחב של צורות חליטה בקרב חברים וקרובים, אני צריך כמעט בכל רמות הטחינה", אני דווקא לא הייתי ממליץ על כיוון רציף, כי בכיוון שכזה זה די סיפור לעבור מדרגת טחינה אחת לשניה ובחזרה.
 

arlto

New member
לא מסכים

אין שום בעיה לשנות עובי עם מטחינה רציפה
צריך ק לזכור את המיום בשנתות של הטבעת
 
ואם אין שנתות, כמו באסקסו אי מיני?

ומה עםחופש וטולראנס בהברגות, גם במטחנות יוקרה כמו מאצר...?
 

dimab

Member
קצת הרבה fine tuning...

אם זה כמה פעמים ביום - הלוך חזור - אני אישית ממש לא ממליץ. אם כי זאת כמובן דעתי האישית, ומישהו פחות עצלן ממני יכול לחשוב אחרת.
 

arlto

New member
מטחנת mazzer

לי יש מאצ'ר אומנם מטחנה לא זולה אך יש בה שנתות המאפשרות חזרות די מדוייקות
(השוני וה fine tuning קשור בפולים ומידת הקלייה בד"כ)
 

dimab

Member
תשמע,.. תראה,..

על המאצר אני יכול בהחלט להמליץ בלב שלם לכל סוגי ההכנה וגם למעברים בין הסוגים. ז"א להמליץ מכל הבחינות, חוץ מאחת: המחיר. היא עולה פי שלוש ויותר מכל מטחנה מצוינת אחרת, ולכן אם המחיר (וקצת גם המקום) זה לא שיקול - לך על זה. אחרת, תבחר בשיטת כיול טחינה מסוימת ושלם שליש.
 

Yehuda Badihi

New member
השיטה שלי עם הלליט הפרטית שלי

כדרך קבע, המטחנה מכוונת לטחינה לאספרסו. יש לי מדבקה על הברז שבעזרתה אני יכול לספור כמה סיבובים אני מסובב את הברז ימינה או שמאלה. לדוגמא, כשאני צריך לטחון לטורקי, אני סוגר את הברז 4 סיבובים ימינה, טוחן כמה שאני צריך ומסובב חזרה 4 סיבובים שמאלה חזרה למצב האספרסו.
 

dimab

Member
גם לי יש לליט


ואז אם אתה רוצה פילטר, אתה צריך לסובב איזה 24 סיבובים שמאלה ובחזרה... לא הכי כיף.
לא בלתי אפשרי כמובן, אך למה להסתבך?
 

Yehuda Badihi

New member
אתה בטוח שאתה סופר סיבובים שלמים של הברז או ש

מה סיבובים של מפרק היד (= כשליש סיבוב של הברז). חוץ מזה, כמה פעמים ביום אתה שותה פילטר? לדעתי שווה "להסתבך" בכדי להרוויח את הדיוק של הפיין טונינג שמכונות האספרסו כל כך אוהבות.
 

dimab

Member
אני בכלל לא שותה פילטר
ולכן לי יש לליט...

...ולא הייתי מחליף אותה בשום דבר אחר. אבל אם הבחור כן מכין אספרסו/טורקי/פילטר לסירוגין - למשל לבני משפחה שונים ובו זמנית - לא הייתי ממליץ לו על בורג מיקרומטרי.
 
למעלה