מטי לרסון

אמא לה3

New member
מטי לרסון

אני כועסת. כן, ממש. זה פשוט לא פייר מה שעושים לילדה החמודה הזאת. באליפות ארה"ב היא הבריקה עם תרגיל קרקע משגע, אחד היפים מבחינה ארטיסטית, נקי. זכתה לתגובות חמות ואוהדות בכל רחבי העולם (הרי זה פורסם בכל מדיה אפשרית, לא?) באליפות העולם היא נפלה בפס האחרון על הבירכיים וה"עליהום" שנעשה עליה מאז הוא לא יאמן. מרתה קרולי אומרת בראיון "זה באשמתי, לא הייתי צריכה לסמוך עליה", בבלוגים ואתרים בעולם בתחום קוראים להעיף אותה מהנבחרת והטוקבקים פשוט איומים. מה דעתכם? http://www.youtube.com/watch?v=EPQfBhciOQ4&feature=player_embedded

לקטול ולשבח זה הכי קל

בלי זה משעמם. מחפשים דם. מטי לארסון צריכה להבין את זה. כמו ששיבחו אותה בלי הרף, ככה פתאום יורדים עליה ומעליבים אותה, והיא צריכה לקחת את זה בפרופורציות. מרתה קרולי שוב הגזימה, אבל זאת מרתה, וכל מי שמעורה בענף מכיר אותה ואת היציאות שלה. כנראה שגם הפעם היא לא תיקח אחריות. אני בטוחה שאם זה היה קורה למישהי משלנו, כולם היו אומרים (וחושבים) לא נורא, קורה. דווקא בגלל שזה קרה למטי לארסון, שהייתה למשך 15 דקות של תהילה ה"אחת והיחידה" אז זה מגיע למצב כזה.

KN8

New member
גם אני חושב שה"עליהום" על מטי אינו מוצדק..

כל מתעמל\ת יכולים לעשות שגיאות וליפול. זאת עובדה. ההבדל בין מתעמלת מהשורה הראשונה בעולם לבין מתעמלת שלא הגיעה לשורה הראשונה בעולם היא סטטיסטיקת הנפילות והשגיאות. מטי לרסון הגיעה לנבחרת ארה"ב בצדק (ועל כך מרטה קרולי איננה צריכה להאשים את עצמה..היא בחרה מתעמלת מצויינת שהרשימה מאוד בתחרויות פנימיות בארה"ב) אך מה לעשות? אליפות העולם הייתה גדולה עליה כנראה..הלחץ, ההתרגשות והמעמד היו קצת גדולים על מטי והיא כשלה ברגע האמת. זה לא אומר שהיא מתעמלת גרועה! זה לא אומר שהקרקע הוא מכשיר בעייתי עבורה! אבל מה לעשות.תחרויות התעמלות עלולות להיות אכזריות מאוד. ברמות האלה מספיק כישלון אחד בודד כדי שידביקו עליך סטיגמה. אני מקווה בשבילה שהיא תתאושש מזה כמה שיותר מהר ותמשיך להפגין רמת התעמלות גבוהה כפי שלמדנו להכיר אצלה ו..שנראה אותה מתקנת את הכישלון והרושם הרע עליה בהמשך.

Xx ofek xX

New member
אני בכלל לא חושבת שהיא נפלה בגלל הלחץ

הרי כל התרגיל שהיא עשתה היה מצוין, היא נפלה רגע לפני הסוף וכמו שאתה רואה היא כן הגיעה על שתי כפות רגליים היא פשוט שחררה את השרירים ובגלל זה היא נפלה.. אולי היא פחדה שהמוזיקה תיגמר לפני שהיא תסיים?

KN8

New member
לא קבעתי באופן מוחלט שזה היה בגלל הלחץ..

אבל שימי לב שגם בתרגיל הראשון שלה במוקדמות היא פישלה אז..או שהיא לא הגיעה מוכנה לגמרי או שזה היה פשוט צירוף מקרים של חוסר מזל..לא יודע..אבל מה שבטוח זה שלא צריך להתקיף אותה ולהשאשים אותה בכישלון של נבחרת ארה"ב..זה יכול לקרות לכל ספורטאי בכל רמה ובכל מצב.

Tammie

New member
קשה לדעת למה היא נפלה

יכול להיות שזה הלחץ, יש סיכוי שזה היה האלמנט שהכי הטריד אותה והלחץ בתחרות הפיל אותה. יכול להיות שבדיוק הפוך- שאר התרגיל הלך לה כל כך טוב ולקראת הפס האחרון היא קצת שחררה לחץ כי היא הייתה מאוד בטוחה באלמנט. יכול להיות שהיא איבדה קצת כוח. לפי מה שאני רואה הסיבה שהיא נפלה זה שהיא לא השלימה את הסיבוב. זה יכול לנבוע מהרבה סיבות- חוסר גובה שהוביל לכך שלא היה לה מספיק זמן להסתובב, לא הרימה מספיק מהר וחזק את האגן, ואני בטוחה שיש עוד דברים, אני לא יודעת לבצע וגם לא ללמד את האלמט הזה אז אני לא יודעת בדיוק מה. בקשר לביקורת- מתעמלים הם בני אדם ולפעמים הם טועים ונופלים. בין זה לבין להגיד שלא היה צריך לסמוך עליה יש מרחק גדול. בגמר האחרון של קורקינה על המקבילים היא נפלה, והיא עדיין נשארה מתעמלת אגדית. אני חושבת שזה לא הוגן לשפוט אותה רק על פי הביצוע הזה. לאורך הזמן היא עקבית וטובה ואני חושבת שזה צריך להיות המדד.

PRIHADAR

New member
אליסיה

סקרמון חטפה ביקורת רצינית על הופעתה הבינונית באולימפיאדה, באותו גמר קבוצתי, ובגלל השגיאות שלה ירד להן ציון. היא היתה על הפודיום ללא המאמן שלה (מיכאי), ולבד עם כל הלחץ. ועכשיו היא חזרה אלינו, ועשתה את זה יפה! אפשר לשרוד גם אחרי עליהום אמריקאי!

למעלה