מטלה חדשה

מטלה חדשה ../images/Emo132.gif

אבקשכם לשרשר להודעה זו שריר אחד שאתם מכירים בגוף האדם. הנחיות: 1. נושא ההודעה צריך להיות שם השריר (בעברית או לועזית). 2. ניתן להזין בכל הודעה שריר אחד בלבד. 3. רצוי שכל אחד יכתוב כמה שיותר הודעות. 4. אבקש לא לכתוב קבוצות שרירים כגון - כופפי היד, אלא - יד קדמית (בייספס), בראכיאליס וכו´. 5. נא לא לחזור על שרירים. 6. מי שיודע יכול להרחיב בתוכן ההודעה על תפקידו של השריר ונקודות החיבור שלו בגוף האדם. 7. ניתן לתקן או להעיר הערות. המטרה - למצוא כמה שיותר שרירים בגוף האדם. תרגישו בנוח לכתוב מה שעולה בדעתכם מבלי חשש לטעות (זה לא מבחן) שתפו פעולה ושיהיה בכיף

bana

New member
3.

שרירי הבטן (??) אם אני לא טועה (ובגדול) מטרתם לחזק את הבטן ואת היציבה של גוף האדם...

lady_anne

New member
Gluteus Maximus

שריר הטוסיק, זה שיש לו נטיה לרצות לפגוש את המאחור של הברכיים באופן אישי. אני שונאת אותו.

דורון K

New member
תיקון קל

אין לך מה לכעוס על השריר,כי הרי למה שיש נטייה לפגוש את אחוריי הברכיים זה השומן המכסה את השריר

yossi_maoz

New member
SARTORIUS

מבצע את פעולת שילוב רגל אחת על השניה (שריר החייטים) כנראה השריר הארוך ביותר בגוף

שרירי בטן

שרירי הבטן הם קבוצת שרירים, אני בקשתי שרירים בודדים. רמז - ישנו מאמר בפורום שמפרט את השרירים

דותן1

New member
ilio psoas

נק´ החיבור: - ilium,sacrum - ירך בחלקה הפנימי תפקיד: כיפוף הירך וייצוב הגו

דותן1

New member
gluteus medius

- ilium - חלק חיצוני בירך תפקידים: -הרחקת הירך -ייצוב אגן

דותן1

New member
תאומים- gastrocnemius

בעל שני ראשים המתחילים בסוף הירך (אחד בחלק הפנימי והשני בחיצוני) ונפגשים בעקב. השריר עוזר להרמת העקבים (כפיפה בכף הרגל) וגם קצת בכיפוף הברך כי הוא עובר דרך מפרק הברך

yossi_maoz

New member
פקטורלי גדול

מופעל בלחיצת חזה או בתנועת קרוב של הזרועות

אלי ו.

New member
ארבע ראשי

מחולק לארבע ראשים: רקטוס פמוריס, וסטוס לטרליס, וסטוס מדיאליס, וסטוס אינטר מדיאליס אחראי על כיפוף הברך וסינרגיסט בקירוב הירך לבטן. מחובר למפרק הברך, רקטוס פמוריס גם מתחבר למותן (שכחתי את שם המיקום המדויק) תרגילים שמפעילים את השריר: סקוואט לחיצת רגליים פשיטת רגליים

למעלה