מטלת חיבור פסיכומטרי

yuval1252

New member
מטלת חיבור פסיכומטרי

אשמח מאוד לשמוע הערות על מה שכתבתי. תודה מראש =)

הקובץ מצורף.

תגובה

למיטב ידיעתי – אחלה חיבור. הפסקאות שלך מסודרות היטב, בכל אחת יש רעיון אחד והוא מפותח ובשל, והרמה הלשונית גבוהה. אנסה בכל זאת להאיר כמה נקודות.

מבחינה לשונית, נסה לשים לב להתאמה דקדוקית במין: "חיזוק מעמדם של השכבות החלשות" (פסקה א') צריך להיות "חיזוק מעמדן"; "העלאת השכר ... עשוי להחריף" (פסקה ה') צריך להיות "עשויה להחריף" וכן הלאה. בנוסף, הסוגריים בפסקה ג' פוגעים ברצף הקריאה, כי הם לא מכילים רעיון שלם ולכן מתעכבים עליהם עד שמבינים את תפקידם במשפט – עדיף היה לכתוב "תפוקת החברות תרד (עקב ירידה בכוח אדם)".
אני מתלבטת מה לכתוב על המשלב הלשוני. מצד אחד, המשלב הלשוני של החיבור מאוד גבוה, אפילו יותר ממה שהמרכז הארצי מצפה או דורש, ודברים כאלה עלולים לחבל בחיבור כשעושים אותם בצורה לא נכונה. מצד שני אני מתרשמת שאתה משתמש בו באופן טבעי, ולכן אולי אין עם זה בעיה. (נגיד, "צילו מרובה מחמתו" – לא שמעתי על זה מימיי
)

מבחינה רעיונית, אמנם לא השתמשת במבנה ה"מסורתי" (לצורך העניין: פתיחה, שתי פסקאות שמסבירות את תמיכתי ב-X, פסקה שמסבירה את התנגדותם של אחרים ל-X ומדוע אני חושב שהם טועים, סיכום), אבל בעיני הרצף הרעיוני היה ברור ומובן ולכן טוב. אסייג ואומר שלא העלית את נוסח המטלה, וחשוב שהמבנה יתאים לשאלה. המקום היחיד שבו חשבתי שקצת הסתבכת היה בפסקה ג'. הטיעון המרכזי שלה הוא שהעלאת שכר המינימום תפגע בחברות הגדולות, אבל אתה מראה את זה מהמון זוויות (אבטלה, ירידת התפוקה, עובדים זרים, אובדן הכנסה למדינה) ונשאר עם כמה רעיונות אפויים למחצה - הרבה משפטים שם דורשים הרחבה וביסוס נוסף. למשל, למה שמעסיקים יעסיקו עובדים זרים כדי לא לרדת בהכנסות? חסר הקישור שלפיו עובדים זרים הם עובדים זולים. מי אמר שהחברות הגדולות הן פרי צמיחתנו הכלכלית? זו בכלל סוגיה כבדה שיש עליה מחלוקת רבה, ואם אתה לא רוצה לכתוב עבודה סמינריונית בחיבור הזה כדי להוכיח אותה
, כדאי שתימנע ממנה. באופן כללי התרשמתי שאתה נוטה לסגנון כתיבה נחרץ, אז שים לב שאתה לא מציג דעות כעובדות.

שוב – יופי של חיבור. מוזמן לפנות אלי בפרטי אם יש לך שאלות נוספות.

למעלה