מטמון אלכוהול של הצבא הבריטי

uribz

New member
מטמון אלכוהול של הצבא הבריטי

כמו רבים מבינכם - צדה את עיני הכתבה על "המטמון" הזה בשדות נצר סירני. החפירה הסתיימה והשטח כוסה לקראת סלילת הכביש.
יצאתי לשטח לראות מה נשאר, ואכן מצאתי ערימת בקבוקים שבורים.
נברתי לראות האם החופרים השאירו בקבוק שלם, ותוך זמן לא רב הופיע פקח של רשות העתיקות וניהלנו שיחה נעימה על משמעות הנבירה בערימת אשפה מלפני מאה שנים.
אם הנושא (שרידי הבריטים בארץ) מעניין מישהו מיכם ביתר פירוט, מוזמן לפנות אלי בהודעה פרטית.

powo

New member
איי-איי.איך הייתי שמח למצוא בקבוק אחד שלם

גרשונוב

New member
גם אני ראיתי את הכתבות ותהיתי לגבי הפן החוקי של ליקוט עצמאי.

למיטב ידיעתי, אם לא מדובר באיזור שמוגדר כאתר ארכיאולוגי, החפירה מותרת.
במיוחד לאור העובדה שמדובר בממצאים מהמאה הקודמת.
גם עשה לי חשק לקפוץ לשם.

uribz

New member
לגבי החוקיות

אכן הפקח הופתע כשידעתי לומר לו שבגיל מאה זה לא נחשב מוגן על ידי חוק העתיקות ונחלץ מזה בזה שאמר שמרגע שהאתר נחפר ונחקר על ידי הרשות - הוא הופך להיות מוגן... ממילא הולכים לסלול כביש על השטח וציוד מכני כבד ימחץ את כל מה שכרגע נערם שם.
דיבר על עקרונות וחינוך, הכל ברוח טובה.

broadaxe

New member
הוא צודק

במידה ואתר פלוני נחפר ונחקר, היה ונתגלו בו שכבות מאוחרות לשנת 1700 לא מתעלמים מהן כי הן חלק מהרצף הסטרטיגרפי והתיעוד שלהן חשוב מבחינה מדעית, יש פרוצדורה חוקית מסויימת שצריך לנקוט בה, עניין בירוקרטי.
קיימים אתרים בהם חוק העתיקות תקף באופן פרטני מעבר לשנת 1700, למשל בעכו העתיקה בה יש רצף יישובי וחוק העתיקות מכסה עד שנת 1918.

uribz

New member
למקרה הספציפי

כל מה שכתבת נכון ומקובל. במקרה הזה לא מדובר "בשדידת אתר" אלא נבירה בגל האשפה שהחופרים הותירו אחריהם בין גלי אשפת בניין אחרת שמפוזרת בשטח ושבכל מקרה עומדת להיות מפונה מהשטח לרגל סלילת הכביש. עדיין אתה צודק.

למעלה