מטעויות לומדים[?]

ה מוזה

New member
מטעויות לומדים[?]

גם לי יש שאלה ,אפשר נכון ? מה הייתם עושים אם אדם קרוב מאוד פשוט לא לומד מהטעויות שלו? למרות שבכל פעם הוא מכריז " מצטער,למדתי לקח טעיתי" עד הפעם הבאה שהוא שוב טועה אותה טעות בדיוק וחוזר חלילה , הייתכן שפשוט יש אנשים שלא לומדים מהטעויות שלהם ? וכמובן
לפורום החדש ולצוות המנהלים המכובד

יכול להיות....

אולי הוא מבין שעשה טעות.. אבל מתקשה לתקן את זה ברגע האמת בגלל דפוסי התנהגות קבועים.. אני לא יודעת מה הטעות.. אבל צריך לבדוק ממה היא נובעת ולאיזה תחום בחיים היא קשורה.. ברגע שיודעים את המקור לבעיה אפשר לפתור אותה טוב יותר
בגלל שהוא מתקשה מראש לתכנן ולתקן.. אולי כדאי שירשום את האפשרויות שיש לו.. ואת התוצאות לכל אפשרות.. וככה יוכל להיעזר ברשימה בכל פעם שנתקל במצב.. כך הוא ייזכר בהתנהגות שמביאה לתוצאות לא טובות.. מקווה שעזרתי

bodas

New member
ייתכן בהחלט

זה מאוד תלוי באופי, אבל גם בניסיון החיים... אני מתנצל שאני כל פעם גולש לפן הביולוגי-מדעי, אבל זה מה שאני מכיר הכי טוב... מבחינה פיזיולוגית, העונש שאנחנו מקבלים בגין פעולה שאנחנו מבצעים מכתיב את התייחסותינו העתידית להתנהגות דומה. למשל, אם מלמדים חולדה שבכל פעם שהיא מתקרב לאוכל היא מקבלת זרם חשמלי (הדומה לחשמל סטטי אצלנו) - מהר מאוד היא תתרחק מהאוכל, אפילו שהיא רעבה מאוד... ייתכן מאוד שאותו אדם שאת מדברת עליו פשוט לא נכווה מספיק. העונש שהוא קיבל על הטעות לא היה מספיק כדי לעצב בו את התודעה שיש להימנע מהטעות בכל מחיר... לא סתם ההורים אומרים "תנו לו, שילמד על בשרו"... רק ככה אפשר באמת לעצב את דפוסי ההתנהגות שלנו לעתיד... אני מציע לך, על אף שזה אולי לא נוח ו"נראה נכון", פשוט לעזוב אותו... אם הוא לא בסכנת חיים, הוא חייב להיכוות כדי ללמוד, על אחת כמה וכמה אם סף הגירוי שלו גבוה והוא לא לומד אחרי פעם אחת... לטעמי, לא יעזרו השיכנועים, הוא חייב ללמוד בעצמו ועל בשרו

SCraTCheD

New member
על סמך דברו של המנהל אני אומר כך,

בהמשך לדבריו של המנהל אני מציע ש... אם ובאמת הוא לא נכווה מספיק ובמצבים הנוכחיים הוא פוגע רק בעצמו אז תשאירו אותו לעצמו. אם הוא פוגע באחרים, אתם תגרמו לכוויה הבאה. ואופק הדימיון אפילו לא מתקרב לתיאור. בהצלחה.

למעלה