מטעמי הבית היהודי
החומרים: 5 כוסות קמח רגיל ½ כוס שמן ½1 כוס מים פושרים ½ כוס סוכר 2 כוסות סוכר וניל 3 ביצים מעט מלח 50 גרם שמרים (או שמרית עם משפר אפיה) ריבה אופן ההכנה: לערבב את השמרים ב – ½ כוס מים פושרים, ליצור גומה במרכז הקמח ולשפוך את השמרים לגומה, להמתין מספר דקות לטפיחת השמרים ולערבב היטב את כל החומרים, לכסות ולהשהות עד שהבצק יטפח. אחרי שהבצק טפח פי שניים לפחות, לרדד את הבצק בעזרת מערוך ולפתוח לעלה, לשים ריבה על הבצק ולקפל את הבצק לשניים, לחתוך עיגולים בעזרת כוס. עובי העיגול כ – ½ ס''מ. להתפיח שוב את עיגולי הבצק, כעשרים דקות נוספות. לטגן בשמן חם ועמוק ולפזר אבקת סוכר. מתוך הספר מטעמי הבית היהודי וברשותם האדיבה. בתיאבון כתובות אינטרנט נילוות: מטעמי הבית היהודי
החומרים: 5 כוסות קמח רגיל ½ כוס שמן ½1 כוס מים פושרים ½ כוס סוכר 2 כוסות סוכר וניל 3 ביצים מעט מלח 50 גרם שמרים (או שמרית עם משפר אפיה) ריבה אופן ההכנה: לערבב את השמרים ב – ½ כוס מים פושרים, ליצור גומה במרכז הקמח ולשפוך את השמרים לגומה, להמתין מספר דקות לטפיחת השמרים ולערבב היטב את כל החומרים, לכסות ולהשהות עד שהבצק יטפח. אחרי שהבצק טפח פי שניים לפחות, לרדד את הבצק בעזרת מערוך ולפתוח לעלה, לשים ריבה על הבצק ולקפל את הבצק לשניים, לחתוך עיגולים בעזרת כוס. עובי העיגול כ – ½ ס''מ. להתפיח שוב את עיגולי הבצק, כעשרים דקות נוספות. לטגן בשמן חם ועמוק ולפזר אבקת סוכר. מתוך הספר מטעמי הבית היהודי וברשותם האדיבה. בתיאבון כתובות אינטרנט נילוות: מטעמי הבית היהודי