מטפטפת

• פותח הנושא idsh
  • פורסם בתאריך

idsh

New member
מטפטפת

היי- מה עושים? אני לא מפסיקה לנזול!!!!

מטפטפת

זה דווקא סימן טוב שהחלב העודף משתחרר החוצה. מכיוון שאת לאחר דלקת, זה עוד יותר טוב. בשלב הראשון לאחר הלידה הגוף עובר תקופה של איזון ביצור החלב. לאחר התקופה הזאת לא מרגישים כל כך את המלאות והגודש, כי הביקוש וההיצע מאוזנים. עד לאיזון יתכן שלב של נזילות (וגם אחר כך כנראה יהיו, אבל פחות). דרך אגב, לאחר לידה שנייה האיזון יהיה הרבה יותר מהר. אז מה עושים בינתיים? את יכולה לשים פדים (יש גם רב-פעמיים), את יכולה לשים בלילה חיתול בד, את יכולה לשחרר עודפים בעזרת משאיבה, ואת יכולה לפעמים ללחוץ על השדיים, לכיוון הגוף, מה שעוצר באותו רגע את הזרימה. אמשיך קצת יותר מאוחר לענות על השאלות מלפני יומיים. אני מאוד שמחה שאת הספקת לחזור לפורום! אורית מדריכת לה לצ'ה

idsh

New member
כל הכבוד על הזיכרון...

אז זהו שהמילה מטפטפת היא עדינה- אני נוזלת. אני פוחדת לשאוב כי הייצור שלי באמת הרבה יותר גבוהה ממה שהקטנה צורכת ואני רוצה לאזן. עדיין כדאי לשאוב? היום גם קמית עם כאבים- נראה לי שזה בגלל שיש עודף חלב למרות שלפני 3 שעות ולפני 6 שעות הקטנה ינקה משניהם. מה עושים?

עודף חלב

את צודקת שלא רוצים שיהיה יצור מוגבר של חלב. אבל מה שמגביר הכי הרבה את יצור החלב זה ריקון השד. כמובן שהשד אף פעם לא ריק, אבל הכוונה היא לריקון השד יחסית. אם את משחררת חלב על-ידי שאיבה, רק למצב של הקלה, זה לא מגביר את החלב. צריך גם להתחשב בכאבים- עדיף להוציא חלב ולמנוע כאבים, גם במחיר של הגברת חלב. אחר-כך מורידים את הכמות העודפת בצורה הדרגתית, בלי כאבים. אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה