מטפלת זוגית

עידית14

New member
מטפלת זוגית

אנו זוג בשנות ה - 30 שלו. יש לנו שני ילדים. היחסים שלנו במשבר מתמשך. פנינו לייעוץ זוגי. בתחילה ראתה אותנו המטפלת ביחד ולאחר מכן בנפרד. בפגישה האחרונה שלנו איתה , שבוע שעבר, אמרה כי אין לה מה לעשות איתנו כזוג וכי כל אחד מאיתנו צריך טיפול בנפרד. היא טענה כי הבעיות שלנו נובעות מחוויות כאלו ואחרות בילדותנו שמשפיעות על ההתנהגות והתגובות שלנו זה כלפי זו. אנו צריכים טיפול פרטני לפני שנחזור אליה כזוג. שאלתי היא - האם זה קורה לעיתים קרובות בזמן טיפול? האם זה הגיוני? מה דעתך?

in finity

New member
מוזר

אין לי הרבה נסיון בתחום הזה, אני מדברת רק מנסיון אישי. המטפלת שלנו אמרה לנו אותו דבר "הבעיות שלנו נובעות מחוויות כאלו ואחרות בילדותנו שמשפיעות על ההתנהגות והתגובות שלנו זה כלפי זו" אבל, ויש כאן אבל גדול, היא נותנת לכל אחד מאתנו במה להשמיע את החוויה שלו, וזה בעצם מכריח את הצד השני להקשיב. אני מאמינה שכל מקרה לגופו של עניין. לכי על תחושת הבטן שלך. אם את סומכת עליה ויש ביניכם תקשורת טובה, אז תני לה לעשות את העבודה שלה. אם את מרגישה שהיא לא מתאימה לכם, וגם זה לגיטימי <יש עניין של כימיה בין אנשים, זה לא בהכרח מראה על מטפל פחות או יותר טוב>, תחפשי מטפל אחר. בהצלחה!!

לטיפול זוגי מגיעים כאשר לא טוב בזוגיות . כאשר

למשהו מבני הזוג לא טוב עם עצמו אז הוא "משליך" את זה על האדם הקרוב לו ביותר לעיתים זה גם מגיע עם האשמות וריבים . יש הגיון בטיפול פרטני במקביל לטיפול הזוגי כדי להבין את מקום הקושי האישי ולאחר מכן בזוג אפשר לעבוד על לעשות הפרדה בין הקושי האישי והזוגי וללמוד להעזר בבן הזוג ולשתף אותו ולא לכעוס עליו ולהאשימו. תבדקי עם זה המצב אצלכם ויתכן שזו דרך טובה לשפר את מצבכם.

למעלה