מטפלת לסופי שבוע...

Anatsss

New member
מטפלת לסופי שבוע...

הפיליפינית שעוזרת לאמי, ודי מתחבבת עליה, רוצה ודי צריכה גם, חופש בסוף השבוע, ואני מנסה להסתדר סידור קבוע, על מטפלת לסופי השבוע... כי איני יכולה לבלות איתה 24 שעות בעצמי (אני בת יחידה) למישהו יש רעיון איך עושים את זה? לאן או למי פונים? (פניתי לפיליפינית עצמה בינתיים, לא משוכנעת שהיא תוכל לסדר זאת...) תודה מראש, ענת. [email protected]

ענתי44

New member
כמי שמטפלת באמא לבד

אני אומרת לך שהעובדת של אמא שלך זקוקה דחוף לחופש פעם בשבוע. מאז אמי חלתה ואינה במרכז יום יש לי בערך 12 שעות שבועיות המיועדות לסידורים לאמא, ואני דיי חנוקה. ככה שחופש חיוני. מה שקרובת משפחתי עשתה זה, פירסמה מודעה בעיתון ומודעות במקומות לימוד של סטודנטים לסיעוד ששמחים לבוא לסוףשבוע ולקבל כסף. אפשרות נוספת זה פנייה לחברת כוח אדם והבאת עובדת לאותם שעות. במרכז יום של אמא היתה אישה עם עובדת זרה, שהיתה מגיעה למרכז רק בימי ראשון כשהעובדת יצאה לחופשה.

ronnyw

New member
חופשה בשבת

שלום לך, קודם כל - הפיליפינית זכאית לחופשה כזו לפי החוק. היא יכולה להישאר רק אם היא מסכימה ותמורת תוספת תשלום. לגופה של שאלה: אין לזה סידור חוקי. המחוקק לא נתן דעתו על עניין החופשה של העובדים הזרים (לא ליום בשבוע ולא לחופשה ארוכה יותר). ההתמודדות היא של המשפחה. דרך אחת: ליצור קשר עם מישהיא קבועה (חוקית שעובדת כל השבוע אצל אחרים ורוצה להרוויח עוד קצת בימי א'), או לא חוקית. הדרך להגיע אליהן - לשאול את העובדת שלך, את חברת כח האדם שלך או עובדים זרים אחרים שאת מכירה אצל חברים וקרובים. דרך שניה: יש חברות סיעוד שנותנות שרות כזה על בסיס יומי (כמו שרותי סיעוד בזמן אישפוז). במקרה זה מגיעים עובדים ישראלים. הבעיה - כל שבוע עשוי להגיע מישהו אחר, וחבל כי צריך "להכיר" את הפציינט ואת אורחות הבית, והחולה עצמו משתגע מאדם חדש מידי שבוע. דרך שלישית: להציע את האופציה לסטודנטים - סטודנטיות בבתי ספר לסיעוד או לאחיות. אם השכר יפתה - הם יבואו (שכר "מפתה" לסטודנט ישראלי הוא גבוה...) העיקר - את אל תשעבדי את כל שבתותיך לעניין הזה !!

אסתרס

New member
../images/Emo17.gifחופשות המטפלת

בגלל שאני בהליכים(בעיקר נפשיים) להכנסת עובד\ת לשלמה, אז אני מתענינת. ושלשום דברתי עם פיליפינית במרכז היום בו אני עובדת, והיא אמרה ש: יש להן 12 ימי חופשה מעבר לימי הראשון שמגיעים להם. היא למשל לא לוקחת חופשה כלל, ומקבלת עבור כל יום כזה 200 שח. אם למשל יש לילה קשה, הבת מגיעה כדי שהמטפלת תוכל לישון כמה שעות. יש לי שכנה שסכמה עם חברת סיעוד והמשפחה משתמשת ב-15 השעות של חוק סיעוד. מעבר לכך רוני נתנה את כל האפשרויות. בקר טוב.

למעלה