מטפל נפצע קל בתקיפת נחש פיתון

1צחי

New member
מטפל נפצע קל בתקיפת נחש פיתון

מטפל נפצע קל בתקיפת נחש פיתון בקיבוץ מצובה נחש מסוג פיתון מרושת ניסה לטרוף את המטפל שלו, בחוות הזוחלים בקיבוץ מצובה, בגליל המערבי. בקול ישראל דווח כי הנחש, באורך חמישה מטרים, ניסה לכרוך עצמו סביב המטפל, אך זה הצליח להחלץ. הוא סובל מקרעים בגידים ובשרירים ברגלו, ואושפז בבית החולים בנהריה.

Sprite2k

New member
איך אני אוהב שהתקשורת מגזימה :)

אי אפשר להגיד שהנחש ניסה לטרוף את המטפל... בכל זאת הוא אינו מסוגל לבלוע "טרף" בגודל כזה.

easy4me

New member
בהחלט הגזימו....

דיברתי עם גולן [למי שאכפת הוא בסדר גמור] והוא אמר לי שזה ביס כמו שכל מגדל מקבל מידי פעם ההבדל היחידי שזה מרושת גדול ובהתאם לנחש כך החורים עמוקים וכואבים, אך בשום מצב הנחש לא חשב "לאכול אותו". כל מי שהתעסק עם פיתונים כאלו יודע שהם לא צפויים ויודע את הסיכונים....

Lonesome George

New member
האם מרושת יכול לשבור עצמות של מטפל-

למשל בנסיון חניקה..? אם התקיפה מתרחשת באיזור הצוואר האם הצוואר יכול להשבר?

bendj123

New member
אני מאמין שמרושת גדול......

יכול לרסק כמה עצמות בזמן חנק.......

naja

New member
יכול לשבור, אבל לא את הצוואר.

אני לא מאמין שהוא יכול לשבור את חוליות הצוואר או בכלל לשבור עצמות גדולות, אבל לדעתי אם הוא מפעיל לחץ על מפרקים הוא יכול לשבור עצמות, לא ע"י מעיכה שלהן אלא ע"י סיבוב של המפרק. עד כמה שזכור לי, לפני כמה שנים פיתון בורמזי באורך 4 מטר נכרך סביב פרק כף היד של המטפלת שלו(באשמתה המלאה) וגרם לשבר שהצריך גבס למספר שבועות.

snakeman404

New member
זה באמת לא נעים,

אני חטפתי ביס מפיתון מרושת 4 מטר לפני כחודשיים.. ממש לא נעים הסיפור..

FreakOn

New member
אני בכלל שמעתי ברדיו

שרגלו של המטפל מתה כתוצאה מנמק שנגרם על ידי הארס של הנחש שמעתי את זה ככה - מילה במילה, ונשפכתי מצחוק.

Eltar H

New member
מצחיק אבל גם עצוב

שזה השם שיוצא לנחשים מכל הסיפור הזה ועוד סיפורים בסיגנון. במקרה הזה אמנם מדובר בנחש בשבי אבל בכל אופן סיפורים כאלה מוציאים לנחשים שם רע של יצורים מסוכנים שרק מחפשים להרוג ולפגוע ואחר כך אין פלא שאנשים הולכים והורגים כל נחש מסכן שהם רואים בחצר.

moshiko snake

New member
הגזמה..!!!

שמעתי את מה שאמרו ברדיו ודיברתי עם גולן והוא אמר שזה רק ביס מהנחש שלו ושזה לא משהו רציני התקשורת אוהבת לנפח תדברים ..!!! אבל אחר כך הנחשים סובלים מזה ..!!

Sprite2k

New member
לא משהו רציני?

אחי הוא קרע איזה גיד או שתיים ויש לו חתכים עמוקים... הוא משתחרר רק ביום רביעי-חמישי ככה... אם זה לא משהו רציני מבחינתך אז בסדר.

Omriev

New member
מסכים אם כל מילה שלך...

חבל ... זה מצבן שתקשורת מגדילה כל עכבר לפיל ...

תודה רבה על הקישור

חשוב לזכור שברגע שאנחנו מכניסים נחש לטרריום כל מה שהנחש עושה זה באחריותנו וגם הטעויות הן עלינו. גם כשהנחש מתבלבל בין מזון למטפל זאת טעות של המטפל.

תרקדי

New member
יונתן ..... ../images/Emo140.gif

אתה יכול להסביר את המשפט האחרון שכתבת? נחש לא יכול להבדיל בין רגל/יד של אדם (או כל חפץ אחר) לאוכל אמיתי?

Itamar Levy12

New member
ולמה שאדם לא יחשב כאוכל?

אם זה בגודל המתאים(או לפחות לדעת הנחש, אני מהיכרות עם הנחשה הזו, את גולן היא לא תצליח לבלוע), זה זז, זה חם והריח מספיק "מגרה" אז זה אוכל לכל דבר. אין הבדל בין חזיר קטן/ תרנגולת/ארנבת/ או אדם, הנחש הולך לפי האינסטיקטים שלו.

אין בעיה

נחש יכול להבדיל בין מזון למטפל (לא תמיד יש הבדל....) ולכן גם הנחש עזב אותו מיד כשהוא קלט שהוא התבלבל וזה לא תרנוגלת, ארנבון או משהו אחר שהוא רגיל לאכול. לפעמים הנחש קולט לפני שהוא קופץ ולפעמים כשמדובר בנחש שצד מהמערב כמו רוב הפיתונים הוא קודם קופץ כדי לא לפספס הזדמנות ואחר כך בודק (לפעמים רק אחרי שהטרף מת הוא מגיע למסקנה שלא מדובר במזון ועוזב אותו). קרה לי כבר שנחשים תפסו אותי ולקח להם הרבה זמן להבין שאני לא המזון שלהם (לפעמים גם הרבה שיכנועים מצדי גרמו להם לעזוב). כשמדובר בנחש קטן אין בכך סכנה אבל כשמדובר בנחש גדול זה כבר לא משחק ילדים והרבה אנשים (חלקם מתעסקים עם נחשים לא מעט זמן) לא מעריכים נכון את הכח שיש לפיתון באורך שלושה וחצי מטרים או יותר מכך (הכוונה ביחס לאדם מבוגר, לילדים מספיק גם פחות מכך) וכן מתחילות הרבה בעיות של נטילת סיכונים מיותרים. חשוב להבהיר שמקרים בהם נחש היה על היד מחוץ לטרריום ואז נשך מתוך מחשבה שמדובר באוכל הם נדירים, בדרך כלל כשמרימים אותם הם קולטים מיד שהם לא הולכים לקבל אוכל, וזאת עוד סיבה מצויינת למה לא להאכיל נחשים כשהם עליכם או מהיד.

למעלה