מטפל

מטפל

שלום לכולם. זו הפעם הראשונה שאני בפורום הזה, ואני אפתח דווקא בשאלה לא קטנה. רציתי לשמוע קצת דעות: במסגרת חיפושיי אחרי מטפלת, הציעו לי מטפל פיליפיני בן 50 ל-6 שעות ביום אצלי בבית כולל ניקיון. מה דעתכם? אני מתכוונת מבחינת - גבר (ולא מטפלת), פיליפיני (דובר אנגלית), עד עכשיו עבד אצל קשישה סיעודית במשך מס’ שנים, עד שהיא עברה לבית אבות. יש עליו המלצות מפה עד להודעה חדשה, אבל בכל זאת - זה כביכול פחות מקובל, אז רציתי לשמוע קצת דעות של הורים אחרים. תודה רבה!

שלום יעל - וברוכה הבאה../images/Emo9.gif

אין לי ניסיון, אבל שאלה אינטואיטיבית שצצה לי למקרא שאלתך: יש לך אפשרות "לבדוק" אותו עם תום למס´ שעות במשך מס´ ימים? יחד איתך בבית? יענו לך כאן אמהות מנוסות ממני (ומזלנו שיש לנו כאן כאלו למכביר!), ואין לי כל ספק שתצאי מעושרת ומאושרת מהפורום.

תפוח עץ

New member
תאמת ?

אני היתי מוותרת. אני אנסה להציג לך כאן מס´ שאלות ותנסי לענות עליהן. אולי הן יעזרו לכוון אותך קצת. (אני מדברת מתוך ניסיון עם מטפלת פיליפינית לילד שלי שנמשך בערך חצי יום). 1. האם הוא מדברת עיברית טובה ? מספיקה לערוך איתך שיחה על מצב רוח של הילד ועל בעיות או התקדמות ומה עשו היום ? 2. האם העיברית מספיק טובה או שהוא פשוט יוותר על דיווח מלא כי חסרות לו מילים ואז יעדיף לדבר תמציתי וללא פירוט. (אותה שאלה אם הוא מדבר אנגלית - אז איך האנגלית שלך או שלו). 3. האם יש לו ניסיון בטיפול בילדים (פה בארץ). טיפול באשה מבוגרת שונה מאוד מטיפול בילד !!! 4. לפעמים שיטות "חינוך" או "גידול" ילדים שונות בח"ול מהשיטה שמקובלת עליך ודברים שחשובים בעניך יהיו פחות חשובים בעיניו ולהפיך. בכל אופן מקווה שקצת עזרתי. בהצלחה.

תפוח עץ

New member
ועוד משהו בקשר לניקיון

לי היה מאוד חשוב שהמטפלת של הבן שלי לא תעסוק בניקיון הבית. כשהילד ישן היא אמורה לעשות את הכביסה שלו, להכין לו אוכל, לנקות את הבקבוקים, לסדר לו את החדר להחליף מצעים וכו´. אח"כ שתשב ותנוח ולא תנקה לי את שאר הבית. לא רציתי להגיע למצב שבו היא תשתדל לנקות "על חשבון" הילד. עוד נקודה למחשבה.

רותי ע

New member
גם לי נראה עדיף לעשות הפרדת רשויות

שהמנקה ינקה והמטפל יטפל. בן כמה תום? קשישה סיעודית היא לא תינוק או ילד קטן. עדיף מטפלת עם נסיון בטיפול בתינוקות/ילדים שתתמקד בטיפול בתום. וחשוב לדעתי שתהיה דוברת עברית. גם בשביל התקשורת איתך וגם בשביל התקשורת איתו. וכמובן-ברוכה הבאה

למעלה