מטרד רעש ממקלחת של ה"בעלי דירה"

ori085

New member
מטרד רעש ממקלחת של ה"בעלי דירה"

שלום,
לפני שבועיים עברתי לדירה בבניין ישן בשכירות.
בדירה הצמודה גרים ההורים של בעלת הדירה. הם לא חתומים על החוזה אך כל ההתנהלות היא מולם. את החוזה חתמתי מולם והם מסרו לבת שלהם שתחתום וכל תקלה אני מדווח להם. את הבת שהיא בעלת הדירה האמיתית בכלל לא פגשתי.
הם היו בחו"ל מאז שעברתי ואתמול הם חזרו. אתמול בלילה גיליתי שכשהם מתקלחים שומעים את הרעש חזק מאוד בחדר השינה שלנו (אני די בטוח שהרעש הוא גם של הצנרת וגם של המקלחת).
אני בטוח שלא ככה הדירה שלהם הייתה במקור, אלא הם שיפצו לגמרי את הבית ושמו מקלחת בסמוך לחדר השינה שלנו (כמובן שזה היה הרבה לפני שעברנו לשם ולפני שהם קנו את הדירה שאני גר בה, הם קנו אותה רק לאחרונה).

השאלה אם יש פה עילה לביטול חוזה ואולי אפילו לפיצוי?
נקודת המוצא שלי היא שכשעברתי לדירה הנחתי שהדירות בבניין בנויות לפי תקן, ולא נראה לי סביר שזה חוקי למקם ככה את המקלחת. בדירה שלי, שאני מניח שהיא אמורה להיות מראה לדירה שלהם, המקלחת בכלל בצד השני.

אני לא מתכנן לעשות צעד דרסטי ובטח שאדבר איתם על הנושא, אך מעניין אותי לדעת איפה אני עומד מבחינה משפטית ואם יש לי קייס.

יש לי את אותה בעיה

עם השכנים בדלת ליד. זה לא קשור לתקן. גם הדירה לידי שופצה והם הכניסו מקלחת נוספת איפה שלא הייתה. זה קשור לקמצנות של הקבלן בבידוד.
תדבר קודם עם בעלי הדירה ותגיד שזה מפריע לך ומה אפשר לעשות. אם הם יהיו נחמדים הם יטפלו בזה.

ori085

New member
זה טוקבט שמצאתי על מקרה דומה

כמובן שטוקבקים לוקחים בערבון מאוד מוגבל ואני לא מתכנן לבקש צו הריסה אבל אני מאמין שרוח הדברים נכון ואי אפשר, בבניין משותף, לעשות מה שרוצים.
&nbsp

קלייטון.ש

Well-known member
לא חייבים עילה לביטול חוזה כדי לצאת משכירות

במיוחד כשבעל הבית גר בשכנות, וכדאי לו שהדייר מעבר לקיר יהיה מרוצה ונחמד.
אפשר ברוח טובה להסכים שלא מתאים ולהתיר את החוזה בהסכמה.
אני לא חושב שעניינו של הדייר להביא לתיקון בעיות בדירה בכלל אחרת. היתרון בשכירות שהיא זמנית ואפשר בקלות לעזוב. חבל על המלחמות.

ori085

New member
מסכים שזו האופציה המועדפת

החשש שלי שבמידה ואחליט לעבור שהוא ידרוש את השלושה חודשי התראה כפי שמופיע בחוזה, אלא אם אמצא מחליפים.
הבעיה הזאת יכולה להבריח הרבה מחליפים פוטנציאלים, ואני לא רואה את עצמי מסתיר אותה מהם, ככה שאני עלול למצוא את עצמי משלם שכירות על כל התקופה.

בכל מקרה אני לא מתכוון לעזוב מחר, כי יקח לי זמן למצוא דירה כלבבי, אבל אני רוצה להבין כמה אני גמיש בנושא.

תראה

בסך הכל אין טעם להכנס למשפטיזציה אם אתה לא מתכוון באמת ללכת על זה כאופציה. לפתוח תיק בבית משפט, לתבוע, להיתבע בחזרה, ולעמוד להגן על עצמך.
את רוב הדברים כדאי לפתור בנועם, או בפשרה הדדית מחוץ לבית משפט. זה יותר זול, זה יותר בטוח וזה בעיקר מביא יותר לתואצה הרצויה.
לך לדבר עם בעל הבית לפני שאתה עושה כל דבר אחר, ולהגיע לסוג של הסכמה איתו לגבי תנאים של הישארות או יציאה מהדיר היכול להיות שהפתרון יותר פשוט מכפי שנדמה לך. חוקים ותקנות רק יסבכו אותך ואת מצבך, לא יעזרו לך בניגוד למה שנדמה.

קלייטון.ש

Well-known member
קודם כל אם יש אפשרות בחוזה לסיום מוקדם בהתראה

אז לפי החוק השוכר צריך להודיע 60 יום מראש ולא 90.
שנית כשבעל הבית גר מעבר לקיר לשוכר לא מרוצה יש כל מיני דרכים לגרום לבעל הבית למאוס בו.
ובעל בית נבון יודע זאת.
אז כדאי לבעל הבית לשחרר את הדייר הלא מרוצה בהקדם.

ori085

New member
מסכים עם שניכם

לגבי ההתראה, מה קובע? החוק או החוזה?

למעלה