"מטרופולין חמישי", לאן?

nitro11

New member
"מטרופולין חמישי", לאן?

[URL]http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/735/460.html[/URL]
הפתרון של גלנט למשבר הדיור: עיר חדשה בצפון
"שר הבינוי הגיע לכנס הנהגות הקיבוצים במעלה החמישה וציין כי הפתרון למחירי הדיור היא הקמת עיר גדולה בין עפולה למגדל העמק."

"גלנט הוסיף ושטח את חזונו: "מחלף יצא מכביש שש דרומית לאליקים ויעבור צפונית לוואדי ערה. הכביש יהיה שמונה מסלולי ויאפשר לתושבי העיר החדשה להגיע במהירות לכביש חוצה ישראל". לדבריו, גם רכבת העמק החדשה תשתלב בתוואי הזה, ובכך ייוותר חיבור מהיר בין העיר הצפונית לתחנות הרכבת בחיפה ובחדרה."

עכשיו גלנט רוצה להקים עיר חדשה בין עפולה למגדל העמק,
לא מובן לי הצורך בעיר כזאת כשעפולה רק מתחילה לגרד את
פוטנציאל ההתרחבות שלה.
לא הבנתי מה התוואי של הכביש המדובר,
האם הוא מתכוון לכביש שיצא ממחלף עין-תות דרך עין-השופט
ועד משמר-העמק?
נראה לי כבר עדיף למנהר את כביש ואדי-ערה.
לסיכום נושא המטרופולין החמישי או פיתוח הצפון ( בחרו את השם המועדף עליכם)
רק בתחילתו ועדיין לא ידועים המון פרטים, צריך לקחת בערבון מוגבל
את מה שמתפרסם.

XrayCharlie

New member
איפה בדיוק? מתחת לנתיב המראה / נחיתה משדה התעופה "גליל"?

darkshadow1

New member
איפה העיר הדמיונית ואיפה כביש 6?

אם גלנט רוצה לעשות משהו טוב במדינה- במקום לתכנן כבישים עם "8 מסלולים", שיקדם את מסילת עירון המוזנחת, שתאפשר נסיעה ישירה ברכבת מעפולה למרכז הארץ (בלי לעשות סיבוב ענק בחיפה) ותאפשר למצות את פוטנציאל ההתרחבות האדיר של העיר.

אבישי ק

New member
ואז עפולה תתרוקן מהר יותר מתושבים

לפעמים חושבים קצת לפני שרושמים
המטרה היא לחזק לא לרוקן

אבישי ק

New member
איפה בדיוק? כל האזור גם ככה בנוי

נראה לי שמישהו ניסה לעשות ספין
כמו בנייה ליד הים בנהריה כשלא נותרו בכלל חופים פנויים בנהריה

Yarenn

New member
או! זה דווקא כבר יותר הגיוני! לפני שאני קורא

זה יותר הגיוני מאשר לקבוע שעפולה היא עיר המטרופולין ולא נצרת או לקרוא לזה מטרופולין עפולה–נצרת־עילית(!)–מגדל־העמק. להקים עיר שתהיה בעמק אבל קרוב ממש לצלע ההר כהמשך של נצרת (כמו חיפה) כבר נשמע יותר הגיוני. מעין פיתוח של המיני מטרופולין הקיים למעשה של נצרת. הייתי קורא לה כסולות, כי זאת בקעת כסולות (לכן הכבר אכסאל). אבל עדיין זה די קרוב למטרופולין חיפה ואני תוהה לגבי זה. אולי בכלל עדיף להפוך את טבריה למטרופולין. אם בכלל הופכים ערים למטרופולינים באופן מתוכנן זאת אומרת.

nitro11

New member
מבחינה גאוגרפית, טבריה ממש מתאימה.

עפולה נמצאת דרומית לחיפה וגם די קרובה אליה.
טבריה היא צפונית אבל לא יותר מדי כמו אצבע הגליל,
היא גם נמצאת בין כל הערים בצפון שלא נחשבות "לפרברים" של חיפה.
אם כי זה עדיין לא מספיק בכדי להפוך למטרופולין.
&nbsp

Yarenn

New member
אילו שאר ישובים?

כמטרופולין יתפתחו עוד יישובים סביבה. והשאלה אם אי אפשר להתגבר על עניין העליות והירידות (כבישים חדשים ומשוכללים יותר בהתאם לצורך) והאם זה באמת קריטי, אפשר סך הכל להוסיף את זה לזמן שלוקח, וסך הכל מרכז המטרופולין יהיה קצת יותר קטן ומפותל, אבל מסביב ברמה יהיה יותר מישורי. גם סן פרנסיסקו ובעצם גם חיפה וירושלים (ונצרת) לא מישוריות בחלק עיקרי ממרכז המטרופולין, לא?

ההבדל הוא בין עיר גדולה קיימת להקמת עיר חדשה

בצמוד לטבריה, כאשר שם הפרשי הגובה והשיפועים יותר גדולים.

Yarenn

New member
ואחרי שאני קורא

איך זאת תהיה תמונת מראה של באר־שבע ואשקלון. תמונת המראה של באר־שבע היא חיפה ותמונת המראה של אשקלון היא אולי חדרה.

למעלה