מטרות

ליטל ו

New member
מטרות

אוקיי, ברור, לי לפחות, שדברים צריכים להשתנות, ובגדול. ואני רוצה לדעת מה אתם חושבים שצריך להשתנות בדיוק. איזה תהליך אתם חושבים שצריך לעבור, איך אנחנו מביאים אותו, מה *קורה* ומה אתם רואים שעומד לקרות או צריך לקרות. כמו שאני רואה את זה, יש כאן עניין של באמת קהילה שהולכת ומתגבשת, כלומר אני חושבת שיותר אנשים ייצרו יותר קשרים, ייווצרו יותר קבוצות קטנות, יותר מודעות וכו'. אני חושבת שזה תהליך שכבר התחיל להתגלגל. המטרה הראשונה שאני רואה, ציבורית, היא שאנשים ידעו מה זה. ידעו שיש אופציות במיניות מלבד זכר ונקבה, ומעבר למין הביולוגי שלך (ומעבר לדנה, שציבורית מייצגת רק עוד אופציה אחת, ומשוייכת רק להומואים). או לפחות שידעו שיש מישהו חושב שיש אופציות. מבחינתי זה בסדר שבשלב הראשון זה יהיה "המטורפים האלה חושבים שכך וכך" או "הסוטים הבני זונות ההם עושים ככה וככה". יאהבו, ישנאו, מה שלא יהיה - העיקר שהם ידעו שזה קיים. משם אפשר להתחיל לפעול להסברה, לפתיחות, ומה שדחוף יותר תמיד - לזכויות. משם אפשר לריב על מה צריך ואיך וכו'. אבל דבר ראשון, אני רוצה שאנשים ידעו שזה קיים, ואני לא אצטרך כל שתי דקות להסביר מה זה, יחידנית. אני מעדיפה כבר להצטרך לעשות שוב ושוב איזו מקבילה של "לא, לא כל הביסקסואלים נגד מונוגמיה". לפחות יהיה בסיס לעבוד ממנו.

DarlingAdam

New member
wow

אנחנו באמת מתכוונים להרים מאבק חברתי והכול? כי, אני יודע שכמה מכם כבר נמצאים בכל מיני קבוצות ופעילות ופוליטיקה וזה, אבל מבחינתי זה יהיה... חדש לגמרי :)

אורי 0

New member
ליטל ../images/Emo45.gif

ולאדם - ננסה להרים - מקסימום המאבק יפול על הרצפה. זה לא כל כך מפחיד כמו שזה נשמע. בסך הכל אנחנו בענין של להסביר, לא של לשכב על הכביש ולחכות שמרחב ירקון יקרעו לנו ת'צורה (מה זה לא מומלץ). כל אחת כפי יכולתו, כל אחד כפי צרכיה. אם נתעייף העסק פשוט יעלם, נתבאס וזהו. חוצמז - אם אנחנו לא בענין של מאבק, מה זה הכרוז הזה, מיצג רחוב? (וללה רעיון, מיצג רחוב בנושא)

Freeda

New member
משוואה בסיסית

המשוואה הבסיסית, לעניות דעתי היא עויינות/אלימות = פחד היעד העיקרי - הפגת הפחד ההנמקה מתחלקת ל 3 כמו תמיד: זה טבעי זה לא מזיק זה לא מדבק כל השאר - פרשנות הנמקה מזיקה (לעניות דעתי): "זה חופש בחירה" (לא טבעי, מזיק ומדבק = מפחיד) הנמקה אלטרנטיבית: החופש היחיד שיש לנו (א'גרוייסע גדילע), במצב המולד בו אנו מצויים, הוא לבחור בין כליאה מרצון בזהות מזוייפת וחיי דיכאון, ובין מימוש זהותנו המחייב התמודדות עם עויינות ואפלייה ואפילו אלימות. עד כאן בנוסח מברק. חיבוקים עם שחר יערה הנמקה אלטרנטיבית:

אני חוששת שפתאום הפכתי לאדם שמרן

אבל לא נראה לי שיצירת אנרכיה ג'נדריאלית ולטעון שכל מושג הג'נדר הוא המצאה של חברה מערבית ופטריאכלית כדי לחזק את מעמד הגבר היא קצת הגזמה ולא ממש עוזרת לנו. יש הרבה בטענה הזו, אך יותר בהקשר פמיניסטי ושל ניצול מושג הג'נדר לרעה והשלכתו על מקומות לא לו. אך לטעון שכל קשר בין ג'נדר למין הינו מקרי לחלוטין לא ממש נכון וקצת מוציא את הפוקוס מהמטרה שלנו. צריך להסביר שיש אנשים שמושג הג'נדר לא ממש מתאים להם, או שהג'נדר שלהם לא ממש מתאים למין שלהם וכל הדברים האלו. זה קצת דומה למקרה שנתקלתי במאמר בפרסום של אינדימדיה שגרם לי לחשוב שאולי אני בכלל קורבן תמים של החברה המערבית המתועשת. דובר שם על האכזריות שבגידול תרנגולות מטילות בלולים של סוללות כלובים אשר התרנגולות לא יכולות לזוז בהם בכלל. והשורה התחתונה היתה להפסיק לאכול ביצים, שרוב האנשים לא יעשו לדעתי, במקום לעבור לשימוש בביצים מתרנגולות אשר מגודלות בשטח פתוח ובתנאים הומניים יותר. במידה יעשו את זה הרבה אנשים התעשיה תבין שזה מה שרוצים וזה מה שיקרה בסוף. ככה אולי יגיסו עוד כמה טבעונים שהיו צמחונים קודם, אבל לא ממש יעזרו לתרנגולות. בקיצור לדעתי גישה אשר אולי תתאים לתרבות השאנטי ... וואללה ... באמת ....זה באמת לא בסדר ... אחלה ...סבבה ...אתם צודקים ... לא תעשה בסוף הרבה ואת הציבור היותר מרכזי שבסוף משפיע על הלך הרוח רק תקומם קצת, או שסתם יחשוב שאנחנו עוד כאלו מוזרים. לכביסה שחורה למשל יש גישה רדיקלית , אך המטרה שם היא לזעזע את הקהילה הבורגנית שיושבת בבית וליצור קצת רגשי אשם וההבנה שמקור הדיכוי הוא אחד בהרבה מקרים. ומהם גם הרבה מהקהילה מעדיף לברוח ולא להסתכל ולהגיד שהם סתם מכוערות ממורמרות שחסר להן קצת... בקיצור לא צריך לשכנע את כל העולם שהוא טרנס או שאין טרנס כי אין ג'נדר אלא לגרום לכך שבפעם הבאה שיתקלו בנושא יבינו אותו יותר או אין שהוא יגרמו ללחץ חברתי בכיוון הנכון. מקווה שהבנתם משהו ממה שנסיתי להגיד ....

אורי 0

New member
הרעיון היה ליצור רצף

שקצהו אחד ב"טרנסיות כהלכתה" וקצהו השני באי נחת יומיומית ומוכרת מגבולות המגדר. להסביר לאנשים שטרנסים זה לא חבורה מבודדת של א/נשים עם מחלה או עם בעיה קשה שהם נורא מסכנים וצריך לעזור להם, אלא הם אולי ביטוי קיצוני של משהו שקורה אצל כולם. הניסוח בוטה טיפה. אבל כרוז צריך להיות קצת בוטה כדי להזיז למשהו. בשלב הזה זה כרוז היכרות. כמו שליטל כתבה, צריך להכיר לאומה אפשרויות אחרות. אחר כך נחשוב על מה בדיוק להיאבק. בניגוד לטבעונים אנחנו לא מבקשים מנשים לשנות את אורח חייהן אלא להכיר ב"אורח חיינו". בעצם אנחנו מבקשים מעט מאוד. אנחנו כמובן מאוד מאיימים על הסדר הקיים. שלא תהיה לך טעות. עם טרנסקסואליות אנשים יכולים לחיות באיזשהו מקום. אבל "בעצם בחור" שנראה לגמרי כמו בחורה או להיפך מוציא גם מטרנסיות מסוימות את הרע והמדכא שבהן (אני חושב על דוגמא מאוד מסוימת). תיקונון: בשום מקום בכרוז לא נאמר שמגדר הוא "תופעה חברתית שלא קשורה למין" או שהוא "תוצר פטריארכלי שנועד לסייע לגברים לשלוט" או משהו מעין זה. גם ליטל לא כתבה שום דבר כזה. אבל כמובן שמה שנאמר בכרוז לא מתאים לכולם. הגישה של יערה שונה לחלוטין ואני לא רואה אותה מחלקת את הכרוז הזה. לכן הכרוז לא מתיימר לייצג את כולנו -רק את אלה שזה נראה להן מספיק מייצג. בכשכושי זנב כלביים...

yoana

New member
אהם.

רק רציתי להעיר שטבעוניות לא מבקשות מאנשים לשנות את אורח חייהם. טבעוניות מדברות על הסבל העצום והבל יתואר שנגרם לבעלי החיים בידינו ובגללנו, ומבקשות מנשים להפסיק את גרימת הייסורים המחרידים האלה. soft spot
אני אראה חלק מכןם היום אצל יסמין ומאיה? כי אני חושב שאני בא לעזור. (גם השארתי לך הודעה עם סימן קריאה למטה, כמה הפלאייר היה מצוין, אבל לכי תדעי איפה היא עכשיו)

Freeda

New member
צריך שניים לטנגו

אתמול נתקלתי באחד מצ'יטוטי בגבר בור וחשוך שכל הנסיונות להסביר לו משהו בנושא עלו בתוהו, וזכיתי לתגובה די אימה. נזכרתי באימרה ישנה שלי "כשמוכיחים לטיפש שהוא טיפש - הוא לא נעשה חכם - הוא נעשה טיפש כועס" יש לנו בעייה להסביר לכאלו שאינם מסוגלים להבין, או מחמת טיפשות, או מחמת פחד שזה מדבק, או שניהם, ומשום מה נדמה לי ששתי קטגוריות אלה מכסות את מרבית המאזינים. לא אופטימית יערה

matanbu

New member
בקשר למצעד

(וסליחה שלא בקשר לקבוצת פעולה, שאשמח לקחת בה חלק - כ"וחברים" של הטרנס וחברים, לא ממש מרגיש/ה טרנס
). אממ, מישהו (וזה לא סתם משורשר אליך ליטל! לצומת ליבך!) מוכן ליצור איתי קשר טלפונית במצעד או ממש לפני, אני חושש/ת שאלך לי לאיבוד או משו (אילתי קטן בתלאביב הגדולה...) - ואהיה ממששששש יותר רגוע/ה לדעת שיש לי פלאפון למקרה הצורך :) [באמת, כשזה מגיע לתלאביב אני כולי לחוץ...] חוצמזה, שאני רוב הסיכויים לא אבוא מזוהה טרנסי, למרות שממש רציתי חולצת אני בעצם בחור (אני מרי לנצח..). אבל - נו. אוף. אין. ואם כבר בגדים, אז חיפשתי בכל אילת תחתונים כאלה (כמו של הסולן שהיה במצעד באילת) ובTNT היה משו דומה אבל לא. אז אני לא אבוא רק עם תחתונים כמו שתכננתי, לצער כולם כמובן. (מתן מאוכזב שבמצעד באילת הוא כבר היה יותר בולט, על המשאית עם המכנס הורוד והחולצה המזעזעת). ~וואו, הודעה שלמה על עצמי~.

stavit10

New member
כן באמת.. בקשר למצעד..

והנה שאלתי בתוספת לשאלה של מרי.. יש מפגש פורום במצעד? אם כן הייתי שמחה לקפוץ להגיד היי.. :) תודה, סתיו.

יסמין 28

New member
מאיר לנצח

קודם כל מתן, אם לשפוט לפי התמונה, אתה בחור מאד חמוד
ויש לי שאלה... במודעות של המסיבה בליל המצעד יש תמונה ענקית של רו פול נראה לכם שהמדהימה הזאת מגיעה לארץ?!?! כי אם כן (ואם היה לי 200 שקל שככה בטח עולה כניסה למסיבה), אז אני בשורה הראשונה... אבל בהזמנות כתוב, Live From New York, אז יכול להיות שהיא תופיע רק על מסכים... מידע, מישהו/י?

stavit10

New member
לפי דעתי היא באה

אם לשפוט לפי גיא פינס.. אני אישית לא יודעת מי היא בכלל.. לא מבינה מה כל הרעש.. מרגישה כמו סבתא מתה בת שבעים

ליטל ו

New member
הממ,

אין לי סלולרי, אז אני לא אוכל, אבל אני ברצון אעזור כמיטב יכלתי עם הוראות הגעה מראש... סורי שאני לא יכולה לעזור יותר :(

barak001

New member
אני בעד

אבל אני חושב שהדרך הכי טובה (ויעילה) היא דרך אמצעי התקשורת ובד"כ יש בעייה של חשיפה מצד טרנסג'נדרים. מה דעתכם לפנות לאיזה עיתונאי (רצוי 7 ימים, שיתקנו את העוול...), לספר שיש פורום פעיל של טרנסג'נדרס ולקיים כתבה בעילום שם כך שהרבה אנשים מפה יביעו את דעתם? אפשר בהזדמנות זאת גם לצדד בחן אלקובי ובפשע שנעשה נגדו (אם יהיה אישור מנורה) לאור הכתבות המשעממות שמתפרסמות לאחרונה ב7 ימים, נראה לי שישמחו לפרסם גם אם לא תהיה תמונה. מקסימום ישימו תמונה מהאג'נדה הטרנסג'נדרית...

למעלה