מטריקס - שליטה בחיים

Free Smile

New member
מטריקס - שליטה בחיים

סצנה בה ניאו פוגש במורפיוס בפעם הראשונה מורפיוס שואל - אם הוא מאמין בגורל, וניאו אומר שאינו אוהב את הרעיון שאינו בשליטה בחיים שלו היה איזה ארוע, שעוד מעט אפרט לגביו, שהוביל אותי לשאול שוב את השאלה - באיזו שליטה מדובר כאן? אז אתם מוזמנים להגות ולהגיב , {וגם לקרוא ולקבל השראה של כיוון אחד של מחשבה שהתקיל אותי בשאלה הזאת} __ בכפר בו אני גר אני קורא לעצמי IC. עם הזמן התרגלתי, שכששואלים אותי כאן איך קוראים לי, זו התשובה שאני ישר מספק. סטודנט חדש/ישן הגיע/חזר לכפר ובארוחה הכפרית שאל אותי איך קוראים לי. אמרתי לו "אייסי" וחברי לידי העיר "זה קיצור, השם שלו זה איתי כרמלי". משהו צבט בי בהתפרצותו. הוא קפץ והבהיר/פירשן אותי בלי שבקשתי, ושלל ממני את האפשרות שלי לעשות זאת או להמנע מלעשות זאת. חשבתי על הארוע הזה כרגע בו מישהו אחר נטל ממני את השליטה בחיים שלי, באיך שאני מתקשר ומציג את עצמי לעולם שאני נפגש עימו. (איך אומרים בעברית יפה - 'מי שמך?'). זו אגב תופעה חוזרת, אני זוכר שגם בתור נער היה לי חבר שעשה את זה כמה פעמםי והייתי מתעצבן מזה
אז מהי אותה שליטה ?

Gilliana

New member
מי אמר שיש שליטה?

יש שליטה, עד גבול מסויים - לא יותר.

0Pandemonium0

New member
וואו, אני שונא כשזה קורה. וזה קורה בהחלט.

השאלה היא האם זה נכנס תחת הקטגוריה של שליטה. כלומר, האם שליטה בחיי היא שליטה גם בכל מה שמתרחש בהם? חזרתי מאזכרה עכשיו. שלוש שנים לדוד שלי. חשבתי שיותר, אבל לא משנה. לא רציתי שהוא ימות, והוא מת. גם זה פרט מחיי. האם בכך שקרה משהו בחיי שלא רציתי שיקרה, כמו המוות הזה, בעצם "מישהו" לקח את השליטה בחיים שלי? לא נראה לי, אז למה בדוגמה שאתה הבאת, נראה לי שכן? כי בדוגמה שלך מדובר בפרטים אישיים שנוגעים אליי ישירות, ואני לא רוצה לחשוף אותם. והפרטים שלך בכל-זאת נחשפו. כן, השליטה שלך באותו רגע נפגעה. אבל מה לעשות? לגרש את כולם מעלינו, גם במובן הרגשי? להבהיר להם שלא יגרמו לנו לצחוק יותר? שלא יגידו עוד דבר על אודותינו? במידה מסוימת השליטה בחיים שלנו נמצאת בידיהם של אחרים. ואפילו חלק לא מבוטל ממנה.

Free Smile

New member
פוגם בזהות שלנו, כמו מישהו שפורץ לתחום הבמה

מה שקורה בחיים, קורה. זה מה שמוגדר מראש כלא בשליטתנו ואין לנו אשליה לגבי זה. "אדם מחפש משמעות" של ויקטור פראנקל בדיוק מבהיר כמה שהשליטה שלנו היא של ה'אני' שבתוך הסיטואציה, לא שליטה בסיטואציה. הוא היה במחנות השמדה וראה איך עדיין אנשים בלי כל תנאים הגיוניים לחיים מחפשים לשמור על רוח טובה. (זה אגב מכניס לפרופורציה את כל החיים שלנו, כשנזכרים בזה) המקרה שאני תיארתי זה כשמישהו פולש לתחום הפרטי שלי, של הזהות שלי. נראה לי שבדרך כלל אנחנו חיים לשמר את האשליה שהיא כבר INTACT. אני יודע מי אני, אני יודע שאני יכול להציג את עצמי ואיך אעשה זאת. כשאחר לוקח לי את החופש הזה, הוא מאד RUDE. מה שאפשר לתרגם לעברית כ"חצוף", אך כיון שזה עבורי מילה בעלת קונוטציה של נימוסים אירופאיים שאיבדו את הקשר למשמעותם המקורית, אני מתכוון למובן של "גס" - גסות רוח, כלומר חוסר רגישות. זה שקרוב שלנו נפטר... אין כאן שום ענין של חוסר רגישות או עוול שנגרם ושאפשר לנסות לתקן אלא רק לקבל את זה.

0Pandemonium0

New member
ובכל-זאת אתה לא סותר שום דבר ממה שאמרתי.

עדיין חלק מסוים מן החיים שלנו נמצא בשליטתם של אחרים. האם הזהות היא חלק מהחיים שלנו?

Gevakumon

New member
דעתי

אותה שליטה היא האשליה שאנחנו חיים בה ביום יום עד שמגיעה רכבת המשא שהיא החיים ומשטחת אותנו על הפסים בשניה בלי שאפילו שמנו לב שהיא צצה מהפינה, תוך כדי שהיא ממשיכה בלי להרגיש אפילו שאתה מתרסק שם לחתיכות מתחתיה. עד שהיא מגיעה הכל בשליטה...

well being

New member
זה אתה ששולט בחיים שלך

אתה יכולת להעמיד את אותו חבר על טעותו ולתקן אותו ולכנות את עצמך בשם שלך זה אתה שבחרת לתת לחבר שלך את הכוח לנטרל אותך וניאו אומר שגורל לא קיים אלא אתה בוחר את החיים שלך -וזה נכון אתה מחליט מה הול ך להיות ואתה בוחר לבחור מתוך האפשרויות שעומדות בפנייך

Free Smile

New member
כן העמדתי אותו על מעשהו ("טעותו"?)

לא ממש הבנתי את האמירה שאני בוחר לתת לחבר את הכוח לנטרל אותי אם אתה מתכוון לכך שאני יכול לבחור איך להגיב - זה כן אבל את הצורך להגיב עקב הסיטואציה- לא יצרתי בעצמי, אלא נוצר עליי בפעולה שלו.

0Pandemonium0

New member
כן, אבל הסיטואציה מתרחשת בעקבות התגובה שלך.

איך אמר המרובינג'יאן? גורם ותוצאה. גורם ותוצאה. זה הכל.

Free Smile

New member
עדיין לא נהיר בפניי

מה גם שאם הטרילוגיה היא התנ"ך של הפורום הזה ממנו מצטטים אז אני בעיקר מתעסק התורה, פחות צפיתי בנביאים ובכתובים (רק פעם אחת כשהם יצאו לקולנוע) כך שדקלומם פחות פוגע בי

0Pandemonium0

New member
כי הנביאים והכתובים הם זבל בלתי נחוץ../images/Emo6.gif

אבל עדיין, לכל דבר שקורה יש סיבה. יש סיבה וישנה התוצאה. תמיד. לא?

Free Smile

New member
בוא נגיד שהבנו שזה ככה

אז יש לנו נקודת מוצא כללית איך היא תורמת להסביר ולהבין כאן משהו , זה קצת חומק ממני

למעלה