ויש לה מזל שאין פה ארגנטינאים
בסביבה... הם הרי ידועים כהרבה יותר תוקפנים מאיתנו... המשקה מורכב מסוג של עלי תה ונדחסים לתוך כלי קיבול מיוחד עם פיה של מתכת ואליה מוסיפים כל פעם סוכר ומים רותחים (שביר להניח ששרון שתתה מאטה מר, ללא סוכר, כמו שהמקומיים שותים..). בדרום אמריקה אפשר לראות הרבה אנשים מסתובבים עם המאטה והתרמוס ביד... הבעיה , למי שלא רגיל, היא שלא מכינים כוס לכל אחד, אלא זה משקה שעובר מפה לפה אז לא מתאים לכל אחד..וגם לא מתאים לשתות עם כל אחד. אצלנו בחורף אבא שלי מכין מאטה עם טורטה פריטס (סוג של בצק מטוגן, דומה למלוואח אבל יותר קשה) ונושא כיף לשתות כשהגשם בחוץ... בכל אופן, כשתרצי אני אקח מאבא שלי את הפרודוקטים ואזמין אותך אלי למטה (ותקבלי אחד משלך..).